DDR4 Anakart Önerisi?

Oyunları rahat oynatsın diye alacağım bütçem ne kadar iyisine yeterse onu alırım şuan işlemciye bütçe yok birkaç aya birikir. AM5 dediğin şeyde DDR5 ram istiyor benim sistemim DDR4 ramli o yüzden DDR4 destekleyen bir anakart istiyorum.
Tamam şimdi oldu. Sistemin yeterince eski zaten. Güncel kalmak için RAM'leri de satıp AM5 sisteme geçeceksin. Merak etme hepsi 14700KF parasını geçmez zaten.

RAM ler zaten ucuz yeni anakart alıyorken AM5 geç kesinlikle. 7500f bile sana yeter.
Bir önceki konuda derdimi anlattım gelmiş buraya konu açmış. Z390+8700K kullanıyor arkadaş. Mevcut anakartına AMD işlemci arıyordu zor yetiştim.

Tamam şimdi oldu. Sistemin yeterince eski zaten. Güncel kalmak için RAM'leri de satıp AM5 sisteme geçeceksin. Merak etme hepsi 14700KF parasını geçmez zaten.
RAM ler zaten ucuz yeni anakart alıyorken AM5 geç kesinlikle. 7500f bile sana yeter.
Ciddi bir fiyat avantajı olmadıkça AMD almak istemiyorum intel daha mantıklı geliyor ama DDR5 bu kadar önemli mi? Performansı çok etkiler mi? Etkilerse DDR5 de olur ama masrafa değecekse.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir önceki konuda derdimi anlattım gelmiş buraya konu açmış. Z390+8700K kullanıyor arkadaş. Mevcut anakartına AMD işlemci arıyordu zor yetiştim.
O konuda öneri için konu aç diye tavsiye vermemiş miydin fikir almak için açtım işte 😀

Ciddi bir fiyat avantajı olmadıkça AMD almak istemiyorum intel daha mantıklı geliyor ama DDR5 bu kadar önemli mi? Performansı çok etkiler mi?
Performans avantajı olmaz ama güncel kalmak açısından iyi. Yarın AMD güzel bir işlemci çıkarır anakart değiştirmeden alır takarsın. Eğer Intel'de kalırsan yine aynı problemi yaşar işlemci upgrade edemezsin dayıcım. Anlaşılmayan bir şey varsa söyle anlatacağım.

Performans avantajı olmaz ama güncel kalmak açısından iyi. Yarın AMD güzel bir işlemci çıkarır anakart değiştirmeden alır takarsın. Eğer Intel'de kalırsan yine aynı problemi yaşar işlemci upgrade edemezsin dayıcım. Anlaşılmayan bir şey varsa söyle anlatacağım.
Zaten iki türlü de anakart değişmeyecek mi şimdi? O yüzden almışken intelden devam etmek bana mantıklı geldi nasıl olsa AMD alınca da anakart değişiyor diye ama RAM konusunu bilmiyorum ben elimde var diye DDR4 düşünmüştüm ama çok fark olacaksa masrafa girip DDR5 de alabilirim.

DDR4 anakarta ihtiyacım var kaliteli ama ucuz bir şey önerir misiniz mosfet soğutucusu falan olsun. İşlemciyi birkaç ay sonra o zamanki bütçeme göre alacağım yani iş görecek basit bir şey de olabilir güçlü de olabilir. Mümkünse intel istiyorum.

Zaten iki türlü de anakart değişmeyecek mi şimdi? O yüzden almışken intelden devam etmek bana mantıklı geldi nasıl olsa AMD alınca da anakart değişiyor diye ama RAM konusunu bilmiyorum ben elimde var diye DDR4 düşünmüştüm ama çok fark olacaksa masrafa girip DDR5 de alabilirim.
Bak sana son tavsiyemi vereyim ona göre bir yol çiz. Önce ihtiyacını, sonra bütçeni belirle. Belirlediğin ihtiyaca göre ister Intel kal ister AMD geç, para benim cebimden çıkmıyor. Ama şunu unutma Intel her zaman soket desteğini erken keser. DDR4 ve DDR5 arasında günlük kullanıcı için fazla bir fark yok ama güncel kalma açısından yapman gereken AM5 sisteme geçmek ve AMD'nin soket desteğinden faydalanmak. Haydi sana kolay gelsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,268
Üyeler
186,597
Son üye
misafirrrr
Geri