Neler Yeni

ddr4 tek kanal laptop rami önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Kemal Tahir Ayaz
Laptoplarda o zaman böyle bir durum var. Normalde o kadarı bırak 10% bile göremezsin dual ile single channel arasında.
İşte kanka laptoplarda Mux switch yüzünden etki ediyor. Araştırana kadar ben de bilmiyordum
Yani tabii ki etki eder ancak %50 diyince biraz şaşırdık.Büyük ihtimalle sinematikleri fazla daha çok grafik ve ram isteyen oyunlarda daha fazla fps artışı görmüşsünüzdür.
Hocam %50 etki ettiği oyunlar da var50 den biraz daha az ettiği oyunlar da. Oyundan oyuna değişiyor ama genel olarak çok ciddi bir fps artışı yaşatıyor. Mux yüzünden. Masaüstünde pek fark olmuyor ama laptopda mux switch özelliği yoksa eğer bu soruna en iyi çözüm ram i çift kanala çıkartmak. Mux yoksa ekmek yok kısaca. Araştırmadan önce ben de bilmiyordum

Onurkotlutok05

80+ Gold
İşte kanka laptoplarda Mux switch yüzünden etki ediyor. Araştırana kadar ben de bilmiyordum

Hocam %50 etki ettiği oyunlar da var50 den biraz daha az ettiği oyunlar da. Oyundan oyuna değişiyor ama genel olarak çok ciddi bir fps artışı yaşatıyor. Mux yüzünden. Masaüstünde pek fark olmuyor ama laptopda mux switch özelliği yoksa eğer bu soruna en iyi çözüm ram i çift kanala çıkartmak. Mux yoksa ekmek yok kısaca. Araştırmadan önce ben de bilmiyordum
Hocam iyi hoş güzel ama benim laptop tek kanal ben ram tavsiyesi istedim buraya kadar geldik çok güzel anlatıyorsunuz bir şey de diyemedim.
Artı olarak bir de ram tavsiyeniz varsa müthiş olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Kemal Tahir Ayaz
Hocam iyi hoş güzel ama benim laptop tek kanal ben ram tavsiyesi istedim buraya kadar geldik çok güzel anlatıyorsunuz bir şey de diyemedim.
Artı olarak bir de ram tavsiyeniz varsa müthiş olur.
😅 Konu konuyu açtı hocam ondan geldik buralara. Crucial marka ram tavsiye ederim hocam ben ondan almıştım gayet güzel. 3200 lük mü istiyorsunuz ve bir de 8 lik mi?

Onurkotlutok05

80+ Gold
😅 Konu konuyu açtı hocam ondan geldik buralara. Crucial marka ram tavsiye ederim hocam ben ondan almıştım gayet güzel. 3200 lük mü istiyorsunuz ve bir de 8 lik mi?
8gb işlemci intel olduğu için 2666 üstü fark etmeyecek gereksiz masraf olmasın.

milenix

80+ Gold
Dostum laptoplar da bu durum masaüstüne göre %30 daha fazla, Masaüstü APU larda %20 civarı, Düz masaüstünde sadece DROP lar falan geçer FPS aynı kalır bilgine. Çünkü APU ların kendi VRAM vs. Olmadığından düz fiziki RAM den alır gücünü, örnek olarak 3050 nin VRAM değeri 7000MHz VRAM fakat APU nun 2666 mesela anlamışsındır umarım :)
Öyle olabilir. Single ile dual channel arasında ki fark mhz'den değil. Okuma-yazma olayından kaynaklı. Mesela ddr5'te bu durum yok. Tek module ram dual channel çalışıyor zaten. Bu yüzden gecikme değeri aslında ddr4'le benzer her ne kadar cl değeri fazla görünsede. 4000 mhz cl19 ddr4 ram ile 5200 mhz cl32 ddr5 ram testlerde hemen hemen aynı gecikmeye sahipler.

Onurkotlutok05

80+ Gold
Değil hocam malesef laptop ramleri daha kısa oluyor bu normal ram.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,447
Üyeler
164,499
Son üye
Umut026
Top Bottom