DDR5 RAM PIYASASI HAKKINDA ÖNGÖRÜNÜZ NEDIR

Notrexa

80+
Reaksiyon skoru
66
Donanim arvişi sakinleri biliyosunuzki samsung crucial gibi markalar piyasadan cekilmeye basladigi icin fiyatlar zirve yapti size bir soru sormak istiyorum bu artış nereye kadar gider normalde 32gb almayı dusunuyorum ama 64 gb alsammı sizce ileride satabilirmiyim ram piyasasi daha zirve gorurmu 20 bine ikinci el 64 gb xpg lancer ram almayi dusunuyorum 2x32 sizcs bu piyasada Alınır mı? dahada artarmi

Donanim arvişi sakinleri biliyosunuzki samsung crucial gibi markalar piyasadan cekilmeye basladigi icin fiyatlar zirve yapti size bir soru sormak istiyorum bu artış nereye kadar gider normalde 32gb almayı dusunuyorum ama 64 gb alsammı sizce ileride satabilirmiyim ram piyasasi daha zirve gorurmu 20 bine ikinci el 64 gb xpg lancer ram almayi dusunuyorum 2x32 sizcs bu piyasada Alınır mı? dahada artarmi
sapphire kısa sürecek 7-8 ay micron uzun sürecek 2028e kadar falan demiş galiba haberlerde önüme çıktı

Sunucu tarafındayım, aldığımız bir ürünü yarın alamıyoruz. 400 Dolara aldığımız RAM'ler yurt dışı 1200 dolara satılmaya başlandı ve stok yok. Veri merkezlerine ayrı saplamaya başlamışken normal kullanıcıyı düşüneceklerini pek sanmıyorum.

micronun yeni fabrikası 2026 sonuna, belki 2027 ortasına anca biter. 2026 sonuna biraz rahatlama olacağını, 2027 sonlarına doğru fiyatların normale ineceğini düşünüyorum.
AI balonu? patlarsa tabii değişir.

Sunucu tarafındayım, aldığımız bir ürünü yarın alamıyoruz. 400 Dolara aldığımız RAM'ler yurt dışı 1200 dolara satılmaya başlandı ve stok yok. Veri merkezlerine ayrı saplamaya başlamışken normal kullanıcıyı düşüneceklerini pek sanmıyorum.
Peki insanlarda bu zamlaranne kadar dayanir onu dusundum diyelim 64 alsam ilerde zirve yaparsa diyelim pahaliliktan satamayabili4miyim zaten üretim durmasi yetmezmis gibi stokcular ikinci el ramleri alip elinde bekletiyo mantikli olurmu 64gb almam amacim zarar etmemek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sapphire kısa sürecek 7-8 ay micron uzun sürecek 2028e kadar falan demiş galiba haberlerde önüme çıktı
Yok ya sacma olur halk hangisi ucuzsa onu aliyo

Halka satan kalitesiz mal üreten firmalar cortlar. Ramsiz kalmayız ama iyi ramler artık zor elimize geçer bence.

Bellek fiyatları düşmeyecek, aksine artacak hocam. Çünkü AI talebi patladı ve ihtiyaç çok fazla. Üretimin artırılması da zaman alacak. Render yapmaycaksan 32GB XPG Lancer alabilirsin.

2026'nın sonuna kadar sürer.

Söyle söyleyeyim çıksa da düşse de fiyatlar bu artık alışmak lazım bizim ülke de fiyat düşmez eski haline gelmez ufak kampanya diye indirimler olabilir o da kısa da olmaz temizinden bulup almak lazım

Geri