Yardım DDR5 Ramler hakkında

heKKin

80+
Reaksiyon skoru
55
Baya bir kişiden 6000mhz cl 30 ramden başka ram almayın lafı duyuyorum üst mhzler düzgün çalışmıyormuş ne yapmam lazım
Expo özelliğine sahip ramler çok fark yaratıyor mu?
bunları öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkür ederim
arasında kaldığım ramler bunlar
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim
sistem 7500f 7700xt b650 ds3h
gskill flare x5 6000MHZ CL30 expo var
patriot viper 7000mhz cl32 expo yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

alttakinin link bu çıkmamış

Amd de eskiden problemler vardı. Giderildi bir çoğunda. Anakartının maksimum desteklediğine bak en güncel bios ile. Ona göre tercihini al. CL hızı düşük olanları tercih etmeye çalış. 6000 cl30, 5600 cl28 gibi gibi.

Expo olması zorunlu değil. O hazır bir profil sadece.

yani alttakini almam daha faydalı olur mu

Amd de eskiden problemler vardı. Giderildi bir çoğunda. Anakartının maksimum desteklediğine bak en güncel bios ile. Ona göre tercihini al. CL hızı düşük olanları tercih etmeye çalış. 6000 cl30, 5600 cl28 gibi gibi.

.

yani alttakini almam daha faydalı olur mu

.
Anakartın destekliyorsa evet alabilirsin. Kullanacağın amaca göre incelemelerine bak istersen.

Anakartın destekliyorsa evet alabilirsin. Kullanacağın amaca göre incelemelerine bak istersen.
fps oyunları oynuyorum genelde onun içinde cl değeri düşük almak istiyorum
birde 32-48-48-96 bu değerlerde ilkinden sonraki değerler çok önemlimi gecikme açısından yoksa ilk değeri mi baz almam lazım

7200 taktım ben b650 carbon var xmp açık sıkıntı yok.

Expo olmadan xmp ile max 4800 mhz ye çıkılabiliyordu şuan değiştiyse bilemem amd tabanlı sistemlerde exponun avantajı bu

Expo olmadan xmp ile max 4800 mhz ye çıkılabiliyordu şuan değiştiyse bilemem amd tabanlı sistemlerde exponun avantajı bu
Bioslar değişti ya xmp profili olanları bile seçebildiğin anakartlar var.

7000 mhz de sorun yaşayabilirsin, amd 6000 üstü stabil çalışmıyor genelde. OC den anlamıyorsan hiç girme derim. Biraz geç bir cevap oldu ama :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,950
Üyeler
187,750
Son üye
LinuxPengueni
Geri