Merhaba, yeni bir sistem topladım. O kadar para verdim ancak donma sorunu yaşıyorum. Bütün hevesim kırıldı. RAM'lerden şüpheleniyorum. RAM'ler XMP Anakart uyumluluk listesinde olsa da XMP 7000 serisi işlemcilerle sorun yaşadığını düşünüyorum. Ancak tuhaf bir durum var. Bazen hiç donmuyor, hiçbir sorun yokmuş gibi kullanıyorum. Bu da beni başka bir şey olabilir diye şüphelendiriyor; oyun bile oynuyorum. Sıcaklıklar her zaman çok iyi durumda. Donduğu zaman farenin hareketi zorlaşıyor, takıla takıla ilerliyor, kısa süreliğine gidip geliyor ve donmaya devam ediyor. Klavyede takılı kalıyor. Bazen bilgisayarı açar açmaz donuyor ama genellikle oyun açtığımda oluyor. Bazen uzun süre webde takılıyorum, sorunsuz bir şekilde; oyunu açınca başlıyor donmaya. Bu şekilde bir süre sonra bilgisayarda hiçbir işlem yapamaz hale geliyorum. Farklı ekran kartı da denedim ama sorun devam etti.
Yeni RAM siparişi verdim, EXPO uyumlu Onları deneyeceğim. RAM dışında başka bir sorun olma ihtimali var mı?
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D: link
Soğutucu: DeepCool LS720 SE Sıvı Soğutucu 360mm: link
Anakart: MSI B650 Gaming Plus t: link
RAM: Kingston Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5 : link
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
SSD: :KIOXIA EXCERIA PRO ink
Yeni RAM siparişi verdim, EXPO uyumlu Onları deneyeceğim. RAM dışında başka bir sorun olma ihtimali var mı?
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D: link
Soğutucu: DeepCool LS720 SE Sıvı Soğutucu 360mm: link
Anakart: MSI B650 Gaming Plus t: link
RAM: Kingston Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5 : link
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
SSD: :KIOXIA EXCERIA PRO ink