7750 işlemciŞu an ne kadar harcadın ve ne kadar bütçe kaldı ?
Parçalarını aldığınızı görmemiştim. direkt hazır sistem attım fiyatı uygun diyeBir güncelleme yapayım, tebilondan gelen anakart açılmış şekilde geldi. Muhtemelen iadeden gelen kartı bana göndermişler ama anakart üstündeki şeffaf filmler duruyordu o yüzden kurdum ve bir problemimiz yok.
Şimdi ise ekran kartı kaldı sadece onda da indirim bekliyorum ama pek indirim olacakmış gibi görünmüyor. 7700 xt den vazgeçtim. 4070 ti alacağım veya aynı fiyata denk gelirse 4070ti süper bile olabilir.
Üstteki fiyatlara ek olarak psu yu daha uyguna hb den aldım 3300 gibi bir fiyata denk geldi.
SSD olarak wd blue sn580 aldım 2440 TL ye aldım. Zalman stc9 termal macun kullandım 380 TL ye. Şimdilik totalde 31800 TL masraf yaptım.
Hocam zorlayabiliyorsan bütçeni 4070 ti super öneririm.Bir güncelleme yapayım, tebilondan gelen anakart açılmış şekilde geldi. Muhtemelen iadeden gelen kartı bana göndermişler ama anakart üstündeki şeffaf filmler duruyordu o yüzden kurdum ve bir problemimiz yok.
Şimdi ise ekran kartı kaldı sadece onda da indirim bekliyorum ama pek indirim olacakmış gibi görünmüyor. 7700 xt den vazgeçtim. 4070 ti alacağım veya aynı fiyata denk gelirse 4070ti süper bile olabilir.
Üstteki fiyatlara ek olarak psu yu daha uyguna hb den aldım 3300 gibi bir fiyata denk geldi.
SSD olarak wd blue sn580 aldım 2440 TL ye aldım. Zalman stc9 termal macun kullandım 380 TL ye. Şimdilik totalde 31800 TL masraf yaptım.
Sebebi nedir hocam, biraz bakındım performans testlerine çok ütopik farklar yok açıkçası. Ek olarak 4060ti düşnüyordum ilk başta, parçalar kelepir denk gelince böyle bir cenavar çıkardık ortaya. Bakalım benzer fiyatlara gelirse 32-33k gibi almayı düşünüyorum.Hocam zorlayabiliyorsan bütçeni 4070 ti super öneririm.
Hocam benim görebildiğim tek ciddi sebep 16GB VRAM olabilir. Uzun süre boyunca yenilemeyi düşünmüyorsanız 4070 ti super 16GB VRAM ile size o rahatlığı sağlayabilir. 4070ti alan herkeste bir tek o pişmanlığı görmüştüm. Onun dışında baktığınız kartların hiçbiri üzmez sizi. 12GB VRAM bile 3-4 sene çok rahat gider diye düşünüyorum.Sebebi nedir hocam, biraz bakındım performans testlerine çok ütopik farklar yok açıkçası. Ek olarak 4060ti düşnüyordum ilk başta, parçalar kelepir denk gelince böyle bir cenavar çıkardık ortaya. Bakalım benzer fiyatlara gelirse 32-33k gibi almayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Marka takıntım yok ama pny dışında bakıyorum ısınma probleminden dolayı. İndirim denk gelirse sizin aldığınız gibi, süper olacak.
Süperler ben ekran kartımı aldıktan 2 ay sonra çıkmıştı Nvidia gene yaptı yapacağını...Hocam benim görebildiğim tek ciddi sebep 16GB VRAM olabilir. Uzun süre boyunca yenilemeyi düşünmüyorsanız 4070 ti super 16GB VRAM ile size o rahatlığı sağlayabilir. 4070ti alan herkeste bir tek o pişmanlığı görmüştüm. Onun dışında baktığınız kartların hiçbiri üzmez sizi. 12GB VRAM bile 3-4 sene çok rahat gider diye düşünüyorum.
Bir başka sebep fiyatı derdim de Türkiye'de fiyatlandırma tersine işlediği için super modeller ucuz olacakken pahalı oluyor o yüzden onu sebep olarak sunamıyorum
16GB Vram için alınabilir performans olarak genelde süper ve normaller arasında 10-15fps fark oluyor game testlerinde ama 12GB Vram de öldü denecek kadar kötü değil. 5 sene sonra nasıl ekran kartları çıkar. O zamana kadar 12GB Vram yeterli olur. Asus Tuf Ya da Galax 4070Ti modellerine bakabilirsiniz görüntü olarak galax ekran kartları en iyisiSebebi nedir hocam, biraz bakındım performans testlerine çok ütopik farklar yok açıkçası. Ek olarak 4060ti düşnüyordum ilk başta, parçalar kelepir denk gelince böyle bir cenavar çıkardık ortaya. Bakalım benzer fiyatlara gelirse 32-33k gibi almayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Marka takıntım yok ama pny dışında bakıyorum ısınma probleminden dolayı. İndirim denk gelirse sizin aldığınız gibi, süper olacak.
Bütçeyi ayarladım sayılır 4070 ti super alacağım ama hangi marka olacağı konusunda kararsızım açıkçası.O zaman kovalamaya çalışacağım 4070ti super, biraz indirim hastalığı var bende. İndirim görmediğim zaman alasım gelmiyor ama ay sonuna kadar almaya çalışacağım bakalım. Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar.