Neler Yeni

Çözüldü✓ DDR5 sistem toplamaya başladım. Beraber düşünelim, tavsiyelerinizi bekliyorum

Siluet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Burak Akça
Şu an ne kadar harcadın ve ne kadar bütçe kaldı ?

Play Hard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ozan
Şu an ne kadar harcadın ve ne kadar bütçe kaldı ?
7750 işlemci
9400 anakart
3900 psu
2550 kasa
5900 ram
Sıvı soğutucu bir abim sağolsun ücretsiz

toplam 29500 gibi bir harcama yaptım. Ssd ve ekran kartı kaldı geriye. Ssd yi wd blue pcie 4.0 olanı alacağım o da 2550 gibi bir fiyata gelir muhtemelen. Bütçe aslında yok, hocam ama 50 bini görmemeye çalışıyorum. Elimdeki laptop satılırsa kısa vadede 4070 düşünebilirim ama satılmazsa Rx 7700 xt alacağım kısa zamanda.

Play Hard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ozan
Bir güncelleme yapayım, tebilondan gelen anakart açılmış şekilde geldi. Muhtemelen iadeden gelen kartı bana göndermişler ama anakart üstündeki şeffaf filmler duruyordu o yüzden kurdum ve bir problemimiz yok.

Şimdi ise ekran kartı kaldı sadece onda da indirim bekliyorum ama pek indirim olacakmış gibi görünmüyor. 7700 xt den vazgeçtim. 4070 ti alacağım veya aynı fiyata denk gelirse 4070ti süper bile olabilir.

Üstteki fiyatlara ek olarak psu yu daha uyguna hb den aldım 3300 gibi bir fiyata denk geldi.
SSD olarak wd blue sn580 aldım 2440 tl ye aldım. Zalman stc9 termal macun kullandım 380 tl ye. Şimdilik totalde 31800 TL masraf yaptım.

Ekler

• IMG_1434.jpeg
    IMG_1434.jpeg
    1.7 MB · Hit: 25

Aurelia

80+ Bronze
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir güncelleme yapayım, tebilondan gelen anakart açılmış şekilde geldi. Muhtemelen iadeden gelen kartı bana göndermişler ama anakart üstündeki şeffaf filmler duruyordu o yüzden kurdum ve bir problemimiz yok.

Şimdi ise ekran kartı kaldı sadece onda da indirim bekliyorum ama pek indirim olacakmış gibi görünmüyor. 7700 xt den vazgeçtim. 4070 ti alacağım veya aynı fiyata denk gelirse 4070ti süper bile olabilir.

Üstteki fiyatlara ek olarak psu yu daha uyguna hb den aldım 3300 gibi bir fiyata denk geldi.
SSD olarak wd blue sn580 aldım 2440 TL ye aldım. Zalman stc9 termal macun kullandım 380 TL ye. Şimdilik totalde 31800 TL masraf yaptım.
Parçalarını aldığınızı görmemiştim. direkt hazır sistem attım fiyatı uygun diye

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,264
İsim
Baran Kut

SSD olarak wd blue sn580 aldım 2440 TL ye aldım. Zalman stc9 termal macun kullandım 380 TL ye. Şimdilik totalde 31800 TL masraf yaptım.
Hocam zorlayabiliyorsan bütçeni 4070 ti super öneririm.

Aurelia

80+ Bronze
4000 serisinde Galax kartların fiyatları genelde uygun oluyor. indirim kovalarsanız 4070Ti Galax öneririm ben 26k ya almıştım. Tabii bütçe çıkarsa 4070Ti süper daha iyi olucaktır. Marka olarak Galax oldukça kaliteli türkiyede gaminggen distribütörü

Play Hard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ozan
Hocam zorlayabiliyorsan bütçeni 4070 ti super öneririm.
Sebebi nedir hocam, biraz bakındım performans testlerine çok ütopik farklar yok açıkçası. Ek olarak 4060ti düşnüyordum ilk başta, parçalar kelepir denk gelince böyle bir cenavar çıkardık ortaya. Bakalım benzer fiyatlara gelirse 32-33k gibi almayı düşünüyorum.

Marka takıntım yok ama pny dışında bakıyorum ısınma probleminden dolayı. İndirim denk gelirse sizin aldığınız gibi, süper olacak.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,264
İsim
Baran Kut
Sebebi nedir hocam, biraz bakındım performans testlerine çok ütopik farklar yok açıkçası. Ek olarak 4060ti düşnüyordum ilk başta, parçalar kelepir denk gelince böyle bir cenavar çıkardık ortaya. Bakalım benzer fiyatlara gelirse 32-33k gibi almayı düşünüyorum.

Marka takıntım yok ama pny dışında bakıyorum ısınma probleminden dolayı. İndirim denk gelirse sizin aldığınız gibi, süper olacak.
Hocam benim görebildiğim tek ciddi sebep 16GB VRAM olabilir. Uzun süre boyunca yenilemeyi düşünmüyorsanız 4070 ti super 16GB VRAM ile size o rahatlığı sağlayabilir. 4070ti alan herkeste bir tek o pişmanlığı görmüştüm. Onun dışında baktığınız kartların hiçbiri üzmez sizi. 12GB VRAM bile 3-4 sene çok rahat gider diye düşünüyorum.

Bir başka sebep fiyatı derdim de Türkiye'de fiyatlandırma tersine işlediği için super modeller ucuz olacakken pahalı oluyor o yüzden onu sebep olarak sunamıyorum :kekw:

Aurelia

80+ Bronze
Hocam benim görebildiğim tek ciddi sebep 16GB VRAM olabilir. Uzun süre boyunca yenilemeyi düşünmüyorsanız 4070 ti super 16GB VRAM ile size o rahatlığı sağlayabilir. 4070ti alan herkeste bir tek o pişmanlığı görmüştüm. Onun dışında baktığınız kartların hiçbiri üzmez sizi. 12GB VRAM bile 3-4 sene çok rahat gider diye düşünüyorum.

Bir başka sebep fiyatı derdim de Türkiye'de fiyatlandırma tersine işlediği için super modeller ucuz olacakken pahalı oluyor o yüzden onu sebep olarak sunamıyorum :kekw:
Süperler ben ekran kartımı aldıktan 2 ay sonra çıkmıştı Nvidia gene yaptı yapacağını...

16GB Vram için alınabilir performans olarak genelde süper ve normaller arasında 10-15fps fark oluyor game testlerinde ama 12GB Vram de öldü denecek kadar kötü değil. 5 sene sonra nasıl ekran kartları çıkar. O zamana kadar 12GB Vram yeterli olur. Asus Tuf Ya da Galax 4070Ti modellerine bakabilirsiniz görüntü olarak galax ekran kartları en iyisi

Play Hard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ozan
O zaman kovalamaya çalışacağım 4070ti super, biraz indirim hastalığı var bende. İndirim görmediğim zaman alasım gelmiyor ama ay sonuna kadar almaya çalışacağım bakalım. Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar.

Play Hard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ozan
O zaman kovalamaya çalışacağım 4070ti super, biraz indirim hastalığı var bende. İndirim görmediğim zaman alasım gelmiyor ama ay sonuna kadar almaya çalışacağım bakalım. Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar.
Bütçeyi ayarladım sayılır 4070 ti super alacağım ama hangi marka olacağı konusunda kararsızım açıkçası.
Galax, Gainward, Zotac(Vatanda gece indirime giriyor) fiyat olarak ilgimi çekenler. 34-37 k bandında baktıklarım.

Galax
Gainward
Zotac

Cevap gelmemesine karşın ekran kartı bölümüne konu açmayı düşünüyorum. Değerli bilgileriniz için teşekkürler.

Top Bottom