Neler Yeni

DDR5 Sistem'e yakıştırdığınız parça önerileri.

AtesLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Şalcıoğlu
Bütçe
35000

Arkadaşlar yukarıda paylaştıklarım sistem bilgileri. Sıfırdan bir bilgisayar alacağım. Önerdiğiniz şeyler nelerdir?
Sistemde kasayı GamePower Horizonun 750Wluk olanını seçeceğim.

guhaze

80+

AtesLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Şalcıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam sistemi incehesapta gördüğünüz gibi parçalarla almak istiyorum, değişmesi gerektiği, değişirse daha iyi olur dediğiniz bir şey var mı?

guhaze

80+
hocam sistemi incehesapta gördüğünüz gibi parçalarla almak istiyorum, değişmesi gerektiği, değişirse daha iyi olur dediğiniz bir şey var mı?
Ben kendime alacak olsam
anakartı B650 seçerim.
ekran kartını kesinlikle ventus model almak istemem ama özelleştirilecek başka model gpu yok.
ram için 1750 lira daha verip 2x16 yaparım.
ssd boyutu eğer 500gb yeter diyorsanız kalsın ama ben 1tb seçerdim. onun için 883 lira daha verip nv2 1tb olanı seçerdim
kasa olarak da daha sağlam bir marka psu içeren mesh panel bir kasa seçerdim ama seçeneklerde zalman olan kasanın görünüşünü beğenmezsiniz sanırım. bu seçeneklerde seçilecek bir kasa yok benim gözümde.
sonuç olarak ben bu sistemi almazdım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ömer Faruk

Arkadaşlar yukarıda paylaştıklarım sistem bilgileri. Sıfırdan bir bilgisayar alacağım. Önerdiğiniz şeyler nelerdir?
Sistemde kasayı GamePower Horizonun 750Wluk olanını seçeceğim.
o paraya 4070 var vatanda https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-5600g-rtx-4070-oc-12g-b450m-k-500gb-ssd-16gb-ram.html

AtesLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Şalcıoğlu
Ben kendime alacak olsam
anakartı B650 seçerim.
ekran kartını kesinlikle ventus model almak istemem ama özelleştirilecek başka model gpu yok.
ram için 1750 lira daha verip 2x16 yaparım.
ssd boyutu eğer 500gb yeter diyorsanız kalsın ama ben 1tb seçerdim. onun için 883 lira daha verip nv2 1tb olanı seçerdim
kasa olarak da daha sağlam bir marka psu içeren mesh panel bir kasa seçerdim ama seçeneklerde zalman olan kasanın görünüşünü beğenmezsiniz sanırım. bu seçeneklerde seçilecek bir kasa yok benim gözümde.
sonuç olarak ben bu sistemi almazdım :D
Hocam bütçeyi de koruyarak en fazla bu kadar yapabildim. Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ama evet özelleştirme seçenekleri malum biraz az özellikle kasa ve psu. Yukarıda belirttiğim linkteki sistem hakkında yorumlarınızı merak ettim. Asus Tuf kasa ve psu biraz pahalı evet ama özelleştiremiyorum mecburen böyle kullanacağım. Onun dışında gözünüze takılan bir yer var mı?
Ayriyeten elimde fazlalık SSD ve HDD olduğu için 500gb seçtim haberiniz olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o paraya 4070 var vatanda https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-5600g-rtx-4070-oc-12g-b450m-k-500gb-ssd-16gb-ram.html

Hocam sistemi ddr5 istediğim için böyle topladım. Yine de teşekkürler.

Son düzenleme:

guhaze

80+
Hocam bütçeyi de koruyarak en fazla bu kadar yapabildim. Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ama evet özelleştirme seçenekleri malum biraz az özellikle kasa ve psu. Yukarıda belirttiğim linkteki sistem hakkında yorumlarınızı merak ettim. Asus Tuf kasa ve psu biraz pahalı evet ama özelleştiremiyorum mecburen böyle kullanacağım. Onun dışında gözünüze takılan bir yer var mı?
Ayriyeten elimde fazlalık SSD ve HDD olduğu için 500gb seçtim haberiniz olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sistemi ddr5 istediğim için böyle topladım. Yine de teşekkürler.
Zaten 1080p de kullanacağınız için 8gb vrame sahip gpu olması çok sorun değil bence. Ben olsam gen4 bir ssd seçerdim özelleştirme kısmında

AtesLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Şalcıoğlu
Zaten 1080p de kullanacağınız için 8gb vrame sahip gpu olması çok sorun değil bence. Ben olsam gen4 bir ssd seçerdim özelleştirme kısmında
Evet 1080p için 8gb fazlasıyla yeterli. Gen4 ssd dediğiniz tam olarak ney oluyor? Aydınlatırsanız sevinirim.

guhaze

80+
PCIe 4.0 mesela oradaki NV2

AtesLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Şalcıoğlu
PCIe 4.0 mesela oradaki NV2
Hocam sistemi bu şekilde sorunsuz güzel şekilde alayım da SSD geliştirmesini sonra da yapabilirim. Yardımınız için çok çok teşekkürler.

guhaze

80+
Hocam sistemi bu şekilde sorunsuz güzel şekilde alayım da SSD geliştirmesini sonra da yapabilirim. Yardımınız için çok çok teşekkürler.
Rica ederim hocam. Nasıl isterseniz

Top Bottom