Neler Yeni

Deepcool Ak400 vs dark freezer x123

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Akkaya
stok fanın da termal macunu işlemcinin üzerinde kalmıştı biraz acaba ondan mı
termal macun ısı gördükten ve yayıldıktan sonra açarsanız anında kurur ve hiç bir işe yaramaz 80 derece görmeniz ondan. sıkıntı olmaz demişler siz onları dinlemeyin zarar görecek sizsiniz. derhal macunu yenisi ile değişin.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
779
İsim
Kadir
termal macun ısı gördükten ve yayıldıktan sonra açarsanız anında kurur ve hiç bir işe yaramaz 80 derece görmeniz ondan. sıkıntı olmaz demişler siz onları dinlemeyin zarar görecek sizsiniz. derhal macunu yenisi ile değişin.
hocam eğer ondansa hemen gidip değişiriz termal macunu

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,711
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
gerçekten mi o zaman ak400 ü iade edip x123 alalım
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam hnagisi iyi bizde kararsızız şuan ak400 iade edip x123 mü alsak
AK400 daha iyi tabii ki ama paran yoksa X123 iyidir

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,711
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
hocam bizde zaten şuan ak400 var 80 dereceleri görüyoruz termal macun değiştikten sonra düzelir mi onun peşindeyiz
80 derece AK400 ile nasıl görebiliyorsunuz? 5600 en fazla 60 derece falan olur o sogutucu ile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Eren Ali ŞEN
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Futbol, Hentbol, Basketbol, bilgisayarlı ve Genel Muhasebe, Fizik
hangi işlemci ile kullanıyorsunuz ve kaç dereceler de
Ryzen 7 5700X ile kullanıyorum boşta 45-50 derece yükte maks 70-75 derece görüyorum call of duty black ops 6 multiplayerde mesela

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Akkaya
hocam eğer ondansa hemen gidip değişiriz termal macunu
önemli olan bundan olup olmaması değil o macun ile olmaz benim demeye çalıştığım şey 80 dereceyi düşürün değil işlemci için 80 derece normal ama o macun size çok sıkıntı yapar işlemciyi bozan yüksek ısı değildir yüksek ısıda zaten kendini kapatır işlemciyi bozacak olan kendini soğutamamasıdır. anlık yüklenmeler düşmeler fan hızını etkiler ve iyi bir macunun yoksa bu fan hızı değişimine ayak uyduramadığından kendini ayarlayamaz ve kendine zarar verir. o macun yerine hiç macun sürmemek daha iyi en azından kaptıp kendini korumaya geçer.

ki zaten macun değişimi yaptığınızda o derece %90 düşer 70-75 lere

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Erhan Akçay
5600e overclock yapsak soğutur mu kaç derecede oynatır
Ya da overlclocksuz kaç derecelerde durur sizce
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaç dereceye düşürür acaba oc için yeterli olur mu
Mesela stok soğutucu 80 lerdeyken dark 123 ile 55/ 65 arası gezer oyuna göre de 3/5 derece değişir. 5600 e oc yapsanız da bir 5800x3d kadar performasını alamazsınız. Isındına değmeyebilir bile. İşlemci nin oc lağa yatkınlığı da önemli, her işlemci aynı sonucu vermez.

Diyelimki oc oldu ısı tavsiye ettiğim soğutucu ile bile 7 / 10 derece artar bu da değişkenlik gösterir. Ben normal kullanım için fiyatı uygun diye tavsiye ettim.

Macun olarak mx 6 falan kullanılabilir. Oc için direk önerdim bir soğutucu değil, o zaman thermalright gibi markaların iyi olanlarına bakılmalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Murat Yücel
Instagram
yucexzzers
Mesela stok soğutucu 80 lerdeyken dark 123 ile 55/ 65 arası gezer oyuna göre de 3/5 derece değişir. 5600 e oc yapsanız da bir 5800x3d kadar performasını alamazsınız. Isındına değmeyebilir bile. İşlemci nin oc lağa yatkınlığı da önemli, her işlemci aynı sonucu vermez.

Diyelimki oc oldu ısı tavsiye ettiğim soğutucu ile bile 7 / 10 derece artar bu da değişkenlik gösterir. Ben normal kullanım için fiyatı uygun diye tavsiye ettim.

Macun olarak mx 6 falan kullanılabilir. Oc için direk önerdim bir soğutucu değil, o zaman thermalright gibi markaların iyi olanlarına bakılmalı.
Hocam yazdıklarınız için teşekkür ederim bende bu macundan var iyi değil mi ?
oc de yapmayı düşünmüyorum ya asus dual rtx 4060ti 8gb ı besler sanırım ddr4 sistem

Ekler

• IMG_5512.png
    IMG_5512.png
    805.5 KB · Hit: 2

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
779
İsim
Kadir
Hocam yazdıklarınız için teşekkür ederim bende bu macundan var iyi değil mi ?
oc de yapmayı düşünmüyorum ya asus dual rtx 4060ti 8gb ı besler sanırım ddr4 sistem
Arkadaşlar herkese teşekkür ederiz biz sorunu termal macunu değiştirip çözdük şuan Max 62 derece :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,022,302
Üyeler
161,979
Son üye
Azrail Çakmakçı