Deepcool Ls520 Montajı

Rova

80+
Reaksiyon skoru
70
Selamlar.

Bugün satın aldığım Deepcool Ls520 işlemci soğutucu elime ulaştı. Kurulumu için internette videolar var. Fakat ilk defa sıvı soğutucu montajı yapacağım. Bilmem gereken önemli yerler, dikkat etmem gereken noktalar var mı?

Bir de kutu içinden termal macun çıkmadı. Sıvı soğutucu için de termal macun kullanmak gerekiyor mu?

İşlemci Ryzen 5 5600
Anakart gigabyte b550 gaming x v2

Pompasında macun var. kitapçığına bakarak 10 dakkada montajlarsın...

Pompasında macun var. kitapçığına bakarak 10 dakkada montajlarsın...

Teşekkür ediyorum. Aynen pompada macun sürülüymüş. İşlemci üzerindeki termal macunu temizleyip takacağım. Pompadaki macun yeterli olur mu, yoksa montajı yaparken işlemciye de termal macun sürmeli miyim?

Söyle bir sorum olacak. Şuan montaja geçtim Deepcool un kendi youtube kanalındaki montaj videosunda fanların takılış şekli biraz kafamı karıştırdı. Doğru şekli bu mudur? Fanların doğru konumlarıldığı bir montaj videosu atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum. Aynen pompada macun sürülüymüş. İşlemci üzerindeki termal macunu temizleyip takacağım. Pompadaki macun yeterli olur mu, yoksa montajı yaparken işlemciye de termal macun sürmeli miyim?

Söyle bir sorum olacak. Şuan montaja geçtim Deepcool un kendi youtube kanalındaki montaj videosunda fanların takılış şekli biraz kafamı karıştırdı. Doğru şekli bu mudur? Fanların doğru konumlarıldığı bir montaj videosu atabilir misiniz?

Üstündeki macun kaliteli ve yeterli. Kitapçığına bakarsanız anlarsınız nasıl montaj yapacağınızı.

Kitapçığa bakıyorum. Ama kablolama ile ilgili şu sayfa var.
Daha önce hiç soğutucu montajı yapmayan ve kablolardan anlamayan biri olarak karışık geldi bana.

Power Supply e bağlanacak kabloları hiç anlamadım sata kablosu vs anlamıyorum...

YouTube daki videolarda fanları kabloları farklı şekilde takmışlar iyice kafam karıştı.

Ekler

• 20231114_191220.jpg
    20231114_191220.jpg
    896.1 KB · Hit: 93
Üstündeki macun kaliteli ve yeterli. Kitapçığına bakarsanız anlarsınız nasıl montaj yapacağınızı.
Soğutucuyu şu şekilde yerleştirmeyi düşünüyorum.

8w3ni98.jpg

Soldaki fanın kablosunu sağdakine taktım. Solki fanda olan kablo girişine de aşağıdaki resimdeki Radyatörden gelen kabloyu taktım. Sağdaki fandan çıkan kabloyu da aşağıdaki resimdeki kablo girişine taktım. Yalnız şöyle bir sorun var, aşağıdaki resimdeki kabloları kasada nerelere takacağım bilmiyorum.

15u1c9v.jpg

Alttaki resimde işe Radyatörden gelen kablo var 3 pinli onu anakart üzerinde nereye takmam gerekiyor? Bir sonraki resimde Anakart üzerinde Cpu_fan ve Cpu_opt yazan iki tane giriş var. İkisi de 4 pinli acaba oraya mı takmaliyim?

563ayu9.jpg

d1dv9ev.jpg

Su resimde ise kabloların bulunduğu kasanın arka kısmı. Gerçekten çok karışık ve işin içinden nasıl çıkacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

k0iw1c1.jpg

8w3ni98.jpg

Soldaki fanın kablosunu sağdakine taktım. Solki fanda olan kablo girişine de aşağıdaki resimdeki Radyatörden gelen kabloyu taktım. Sağdaki fandan çıkan kabloyu da aşağıdaki resimdeki kablo girişine taktım. Yalnız şöyle bir sorun var, aşağıdaki resimdeki kabloları kasada nerelere takacağım bilmiyorum.

15u1c9v.jpg

Alttaki resimde işe Radyatörden gelen kablo var 3 pinli onu anakart üzerinde nereye takmam gerekiyor? Bir sonraki resimde Anakart üzerinde Cpu_fan ve Cpu_opt yazan iki tane giriş var. İkisi de 4 pinli acaba oraya mı takmaliyim?

563ayu9.jpg

d1dv9ev.jpg

Su resimde ise kabloların bulunduğu kasanın arka kısmı. Gerçekten çok karışık ve işin içinden nasıl çıkacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

k0iw1c1.jpg
Hortum aşağı doğru olsa daha iyi olurdu.

Radyatörden çıkan hortum sağ tarafa bakacak ve pompadan çıkan hortum aşağıda olacak şekilde monte etmen gerekiyor normal şartlarda. Pompanın üstündeki kapağı önce çıkar koy kenera sonra 1 tane kablo olacak pompadan çıkan onu AIO_PUMP yerine tak sonra pompa kapağını yerine tak pompa kapağından çıkan kabloyu anakartına en altında bulunan argb portuna tak geriye fanlardan çıkan kablolar kalıyor elinde çoklayıcı olmalı fanları o çoklayıcıya tak ve çoklayıcının ucunu CPU_FAN kısmına tak yani tüm kabloları kullanman gerekmiyor.

8w3ni98.jpg

15u1c9v.jpg

563ayu9.jpg

d1dv9ev.jpg

k0iw1c1.jpg
Hocam merhaba,

Cpu_fan kısmına fanlardan gelen kabloyu tak. Cpu_opt kısmına işlemci üstündeki pompadan gelen kabloyu tak. Ramlerin üstünde bulunan GDV girişine pompadan (işlemci üstündeki parça) gelen 3 pinli kabloyu tak (argb ışık için). Fanları taktığında fanlarında ekstra 2 adet argb kablosu bulunacak onları önce birbirine bağla sonra anakartın argb kısmına (yani GDV kısmına) bağla. Bir problem olursa @cagdasclb instagramdan yaz destek olurum.

Bitti mi montaj?

Hocam merhaba,

Cpu_fan kısmına fanlardan gelen kabloyu tak. Cpu_opt kısmına işlemci üstündeki pompadan gelen kabloyu tak. Ramlerin üstünde bulunan GDV girişine pompadan (işlemci üstündeki parça) gelen 3 pinli kabloyu tak (argb ışık için). Fanları taktığında fanlarında ekstra 2 adet argb kablosu bulunacak onları önce birbirine bağla sonra anakartın argb kısmına (yani GDV kısmına) bağla. Bir problem olursa @cagdasclb instagramdan yaz destek olurum.

Hocam yazdıklarınıza istinaden sırayla yazıyorum,

# Fanlardan gelen kabloyu cpu_fan kısmına taktım.

# Pompa üzerinden gelen pinli kabloyu yukarıda 2.resimde yazdığım gibi fanlara taktım ki şöyle ( Soldaki fanın kablosunu sağdaki fana, sağdaki kablonun fanını 2.resimde olan kabloya taktım, pompadan gelen kabloyu da soldaki fanın girişine taktım)
Su şekilde yaptım (resimde belli oluyor mu bilmiyorum)

20231114_222024.jpg

Bu kısma kadar doğru mu acaba?
İnstagram dan yazdım bu arada.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bitti mi montaj?

Yarın devam etmeyi düşünüyorum çok uğraştırdı ilk defa yapınca. Kabloları yanlış takarım diye korkuyorum. Bu arada pompanın hortumu taktığım şekilde olmasının ne gibi sakıncası var? Hortum ekran kartına temas ediyor ondan ötürü mü?

Güncel..
Boruyu sağ tarafa aldım bu şekilde monteledim. Kablolama için yardım bekliyorum.

20231115_080836.jpg

Kablolamayı şu şekilde yaptım, yanlış yer varsa belirtir misiniz :

1) Soldaki fandan çıkan kabloyu sağdakine taktım. (Daisy chain deniyor galiba buna)
2) Pompa üzerindenki kabloyu da soldaki fanın girişine taktım.
3) Sağdaki fandan çıkan kabloyu işe header'ın kablo girişine taktım(header dediğim, üzerinde sata kablosunun, ve rgb girişi için kablo olan çoklu kablo)
4) Header üzerindeki diğer 4 pinli kabloyu Anakart üzerindeki CPU_FAN kısmına taktım
5) Pompadan çıkan 3 pinli kabloyu Anakarttaki Cpu_fan girişinin hemen altındaki CPU_OPT girişine taktım.

Aşağıdaki resimdeki gibi:
(Buraya kadar bir yanlışım var mı acaba?)
@cagdascelebi @HacıSOFU

Kurulum yaparken şu videoya bakıyorum, Deepcool tarafından yayınlamış video :

Ekler

• 20231115_101039.jpg
    20231115_101039.jpg
    1.7 MB · Hit: 61
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,287