Neler Yeni

Yardım Deepcool LS720 Sıvı Soğutma Ses Çıkartıp Logosu Yanıp Sönüyor

Mezo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet GÖKMEN
Instagram
ahmet_gokmen
Merhaba,
Ek'te görülebileceği üzere pompayı CPU_FAN ve Fanların güç bağlantısını ise CPU_OPT girişine yapmış bulunmaktayım.
Rgb Bağlantısını ise Hem Kasanın kendi RGB kontrolcüsüne bağladım hem de anakart üstündeki D_LED1 ve D_LED2 girişlerine bağladım bir değişiklik olmadı. Şuanda aktif olarak kasanın RGB kontrolcüsünde bağlı bulunmakta.
Fan hızları çok dengesiz olduğu için BİOS üzerinden kontrol modunu PWM ve Voltage arasında değişiklik yaparak düzenledim şuan stabil çalışıyor fanlarım.
Ancak Videoda görülebileceği üzere pompa üzerindeki logo sürekli yanıp sönüyor ve tık tık şeklinde ses çıkartıyor.
Bu durum bir problem midir? Çünkü internette hiçbir şekilde böyle çalışan ürün görmedim. Videolarda da amblem ışığı sabit yanıyor ve ses yok. Kendim çözebileceğim bir sorun varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Diğer türlü ürünü süresi geçmeden iade etmek durumunda kalacağım.

Sistemim:
Anakart: Gigabyte B550 Gaming x v2
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ram: Corsair LPX Vengeance 2x8 3200Mhz CL16
Güç Kaynağı: FSP Hydro G Pro 1000W
Ekran Kartı: PowerColor HellHound Radeon RX 7800 XT
Kasa: Zalman Z10 Plus
AIO: DeepCool LS720

Ekler

• WhatsApp Image 2023-11-09 at 12.56.59.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-09 at 12.56.59.jpeg
    1.5 MB · Hit: 44

KAPLAN53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet
Bende sorun yeni aldım böyle sesler geliyor yüksek devirlerde yapıyor normal hiç ses yok 3 ay oldu alalı

Mezo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet GÖKMEN
Instagram
ahmet_gokmen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende sorun yeni aldım böyle sesler geliyor yüksek devirlerde yapıyor normal hiç ses yok 3 ay oldu alalı
Sanki fanlardan geliyor gibi yaprakların temas ettiği bir yer olabilir mi? Tam sesin geldiğini noktayı tespit edebilir misiniz?
Ben konuyu açtığım günden beri problemi çözdüm ve sorunsuz kullanıyorum.

KAPLAN53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet
Sanki fanlardan geliyor gibi yaprakların temas ettiği bir yer olabilir mi? Tam sesin geldiğini noktayı tespit edebilir misiniz?
Ben konuyu açtığım günden beri problemi çözdüm ve sorunsuz kullanıyorum.
Fanlardan geliyor fanı tutunca ses kesiliyor baş ve sondaki

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,262
İsim
Bilal Tepe
Merhaba,
Ek'te görülebileceği üzere pompayı CPU_FAN ve Fanların güç bağlantısını ise CPU_OPT girişine yapmış bulunmaktayım.
Rgb Bağlantısını ise Hem Kasanın kendi RGB kontrolcüsüne bağladım hem de anakart üstündeki D_LED1 ve D_LED2 girişlerine bağladım bir değişiklik olmadı. Şuanda aktif olarak kasanın RGB kontrolcüsünde bağlı bulunmakta.
Fan hızları çok dengesiz olduğu için BİOS üzerinden kontrol modunu PWM ve Voltage arasında değişiklik yaparak düzenledim şuan stabil çalışıyor fanlarım.
Ancak Videoda görülebileceği üzere pompa üzerindeki logo sürekli yanıp sönüyor ve tık tık şeklinde ses çıkartıyor.
Bu durum bir problem midir? Çünkü internette hiçbir şekilde böyle çalışan ürün görmedim. Videolarda da amblem ışığı sabit yanıyor ve ses yok. Kendim çözebileceğim bir sorun varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Diğer türlü ürünü süresi geçmeden iade etmek durumunda kalacağım.

Sistemim:
Anakart: Gigabyte B550 Gaming x v2
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ram: Corsair LPX Vengeance 2x8 3200Mhz CL16
Güç Kaynağı: FSP Hydro G Pro 1000W
Ekran Kartı: PowerColor HellHound Radeon RX 7800 XT
Kasa: Zalman Z10 Plus
AIO: DeepCool LS720
Ls720 ve lt de bu fan sesi sorunu var ne yazık ki black edition çıktı onlarda bu sorun çözüldü diye biliyorum büyük ihtimal bir sure sonra V2 modelleri çıkar bunların

Mezo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet GÖKMEN
Instagram
ahmet_gokmen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ls720 ve lt de bu fan sesi sorunu var ne yazık ki black edition çıktı onlarda bu sorun çözüldü diye biliyorum büyük ihtimal bir sure sonra V2 modelleri çıkar bunların
Aslında hepsinde problem yok anlaşılan, bendeki soğutucuda bilmediğimden pompada sorun var sanmıştım, görüşünce marka ile olay çözüldü. Arkadaşın ise şansına fanı problemli ürün gelmiş olabilir ama ben konuştuğum süreçte servis ilgili gibi gelmişti arızalı fanların değişimi yapılarak problemi çözerler diye umuyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Ghost Rilley
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik, Bilgisayar Teknik Servis
Fan sorunu. Fanları değiştirebilirsin veya direkt garantiye gönder.

Mezo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet GÖKMEN
Instagram
ahmet_gokmen
Hocam 5600 için sıvı soğutucu neden aldınız? Geleceğe yatırım amaçlı değilse eğer o işlemciye sıvı soğutucu çok gereksiz sanırım.
Hocam konuyu açtıktan 1 ay sonra 5800x3d aldım şuan yeterli sıcaklıklarda kalmasını sağlıyor. Alırkenki amacım da oydu.

KAPLAN53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ahmet
Hocam 5600 için sıvı soğutucu neden aldınız? Geleceğe yatırım amaçlı değilse eğer o işlemciye sıvı soğutucu çok gereksiz sanırım.
7600x yanlış yazdım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet arkadaşlar hata fanlarda sinerji bilgisayara kasayla gittim söktüler bana idare için stok fan verdiler 1 hafta içinde hatanın fanlardan kaynaklandığından dolayı yenisini verdiler sinerji çalışan arkadaşlar teşekkür ediyorum yardımcı oldular kurup verdiler

Top Bottom