DELL G15 5530 TYPE C ŞARJ

Reaksiyon skoru
13
Arkadaşlar merhaba g15 5530 i9 13900 modeli type c girişi var type c ile şarj destekliyor mudur her type c girişi olan laptop type c ile şarjı destekler mi nolur yardımcı olur musunuz

PD yazıyorsa evet

G15 5530 modelinde Thunderbolt desteği yok. Bu nedenle şarj edemezsiniz. Sadece displayport 1.4 destekliyor

Son düzenleme:
ben bu laptopa sahibim type to display port kullansam sorun olur mu ?
Görüntü alma, yenileme hızı ve HDR konusunda sorun olmuyor ama g-sync açamadım ben. G-Sync dışında problemsiz çalışıyor.

nvidia control panelde phyx i kontrol eder misin orada type-c çıkısın intel graphicse mi bağlı
Kontrol etme şansım yok maalesef. G-sync monitörüme bağlamak için aşağıda linkini attığım üründen almıştım ama iade ettim. Onunla yaptığım testlerden bahsedeyim:

Bağladığım zaman otomatik olarak optimus devreye giriyor. Sadece harici grafik tercih ettiremiyorum. Bios'dan optimusu devredışı bırakıp tekrar denedim. Normalde inteli komple iptal etmesi gerekiyor ama type-c'den ekran bağlayınca otomatik olarak kendisi inteli aktive edip optimus modunda çalıştırmaya başlıyor. Aşağıdaki görseldeki gibi diğer modlara geçişinizi de engelliyor. Bu nedenle g-sync aktivasyonu için ayar menüsü gelmiyor. G-sync için doğrudan nvidia ekran kartı üzerinden çalıştırması gerekiyor. Eğer oyun amaçlı düşünüyorsanız HDMI ile kullanın type-c ile uğraşmayın derim. 3. ekran bağlayacaksanız işinizi görür.

Screenshot_1.png

bende böyle gözüküyor aynı laptopun 3050 6gb modeline sahibim ve r25i-30 alacagım sence bi sorun olustutur mu yardımcı olabilir misin

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-07-18 153446.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-18 153446.png
    24.3 KB · Hit: 59
Son düzenleme:
monitörün kablosunu cıkartıp laptop üzerinden görsel paylaşabilir misin hocam çok sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende type c to display port kullanıyorsun sandım hocam kusura bakmayın lütfen
2 senaryo için ekran görüntülerini atıyorum:
1) Laptop'a hiçbir ekran bağlı değilken optimus ekran yönetim modunda:
1a)
Screenshot_5.png

1b)
Screenshot_6.png

2) Ekran bağlı değilken sadece Nvidia ekran kartı seçiliyken:
2a)
Screenshot_3.png

2b)