14700HX çok güçlü bir işlemci. Nitro 5'teki 12700H ile bile termal darboğaz yaşanıyorsa 14700HX'te limit koymadan termal darboğaz sorunu yaşamamak biraz zor. 120W çekmiş. Zaten oyunlarda 55W ideal bir güç değeri. Bunun üstünü vererek gereksiz yere işlemcinin ısınmasına ve güç tüketmesine gerek yok. Ha render alınıyorsa o zaman limiti kaldırıp son fanda çalıştıracaksın. Ona yapacak bir şey yok. Sonuçta limitsiz şekilde 14700HX 26.000 puan alan bir işlemci çoklu çekirdekte. Ciddi anlamda güçlü.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben sizin zorunlu limitlenmeye olan karşıtlığınızı anlayabiliyorum. Ben olsam ben de kaldırılamayacak şekilde limitlenmiş bir işlemci istemem. Kendim gerekli duyduğumda limit koyarım ama herkes sizin ya da benim gibi PC'yi kurcalamayı sevip ayarlama yapmakla uğraşmak istemiyor. Çoğu kullanıcı aldığı laptopta bir ayar yapmadan serin, sessiz ve performanslı çalışmasını istiyor. HP de Victus 16'lar ile bunu vadediyor. Kendisi optimal ayarları yapıp mümkün olan en serin çalışmayla alınabilecek en iyi performansı vermeye çalışıyor. Ayrıca bazıları var ki bu laptopu hem oyun için hem de sade tasarımından ötürü iş için kullanmak istiyor. Bunlar için Nitro yerine Victus daha makul bir seçenek oluyor.
AMD işlemciler Intel'e göre düşük güçte daha iyi performans verdiği için (daha verimli çalışıyor) mesela 65W sınırı koyulmuş 7840HS ile 65W sınırı koyulmuş 12700H aynı performansı vermiyor. Intel daha çok güç istediği için daha düşük çoklu çekirdek performansı veriyor. Hal böyle olunca limitlenmiş AMD işlemcili Victus 16'larda bile oyunlarda zaten FPS farkı olmazken çoklu çekirdek puanında da minimal bir fark oluyor.
Nitro 16 nın R7 si ile Victus 16 nın R7 sinin FPS farkına bakabilirsin Victus da r7 neredeyse r5 gücünde limiti kaldırınca 143 watt çekip prochota giriyor çok dandik bir bilgisayar ve hızlı eskiyor.
Stant yüzünden oluyorsa size yazdığım Intel Integrated Sensor Solution o sorunu çözmek içindi zaten ama Advanced Optimus yüzünden de oluyor olabilir. Eğer sorun tekrarlarsa BIOS'a girip advanced optimusu (harici GPU'yu) devre dışı bırakın. Düzelecektir büyük ihtimal.
Stant yüzünden oluyorsa size yazdığım Intel Integrated Sensor Solution o sorunu çözmek içindi zaten ama Advanced Optimus yüzünden de oluyor olabilir. Eğer sorun tekrarlarsa BIOS'a girip advanced optimusu (harici GPU'yu) devre dışı bırakın. Düzelecektir büyük ihtimal.
Bugün Cihaz.TV aynısını yaşadı ve sinirlenip yayını kapattı. Laptopu da almayın dedi. Ben hala daha fiyatına göre çok iyi olduğunu düşünüyorum. Problem kesin olarak çözüldü mü sizdeki? Ayrıca bu PC'yi tavsiye eder misiniz? Başka önemli kronik sorunları mevcut mu?
Urunu alali bir hafta oldu. Inanilmaz sacma bir problemle karsi karsiyayim.
SS`de de gordugunuz uzere oyunlarda sacma bi power limit yiyiorum ve sanirim bunun cozumu yok. Alıntıyı görüntüle
Yapmadigim sey kalmadi servis zaten ilgisiz. Ayni sorunu yasayan veya yardim edebilecek birisi olursa mutlaka yardimci olun lutfen, inanilmaz moralimi bozuyor bu problem.
Dell g15 5530 u 6 aydır kullanıyorum;
RTX 3050 6GB
Intel I5-13450hx
16gb DDR5 özelliklerine sahip ve şu ana kadar bi sorun yaşamadım,
yaşadığım küçük bir sorun vardı onunda cevabı nvidia nın saçma gfe driverından kaynaklı olduğunu gördük ancak dell servisi aradığımda müşteri memnuniyeti için bile anakart değişimi yapıldı.
Ben g15 5530 dan memnunum ve ekran kartı 30 watt ın üzerinde bi sorun göremedim şu ana kadar ancak kullanmak isterseniz battery management kullanıp dell önerdiği nvidia driver sürümünü yüklemeniz lazım çünkü nvidia nın 555.xx+ driverları çok sağlıksız(masaüstü sistemimde bile eski driver ı kullanıyorum).
Dell hakkında istediğiniz her soruyu yanıtlayabilirim, yanıtlayamadığım olursa canlı destek ile yurtdışı mühendisleri iletişim kurup remote control sayesinde sorununuzu çözebilirsiniz.
Başınıza bir şey geldi diye markaları yerden yere vurmak çokta akıl karı değil iyi günler dilerim.