Neler Yeni

Yardım DELL G15 Kronik SIKINTILI

merb1y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ertuğrul BAYRAKLI
Urunu alali bir hafta oldu. Inanilmaz sacma bir problemle karsi karsiyayim.

SS`de de gordugunuz uzere oyunlarda sacma bi power limit yiyiorum ve sanirim bunun cozumu yok.
20240707221133_1.jpg

Yapmadigim sey kalmadi servis zaten ilgisiz. Ayni sorunu yasayan veya yardim edebilecek birisi olursa mutlaka yardimci olun lutfen, inanilmaz moralimi bozuyor bu problem.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,397
İsim
Eren
Urunu alali bir hafta oldu. Inanilmaz sacma bir problemle karsi karsiyayim.

SS`de de gordugunuz uzere oyunlarda sacma bi power limit yiyiorum ve sanirim bunun cozumu yok.
Alıntıyı görüntüle
Yapmadigim sey kalmadi servis zaten ilgisiz. Ayni sorunu yasayan veya yardim edebilecek birisi olursa mutlaka yardimci olun lutfen, inanilmaz moralimi bozuyor bu problem.
Yazılım sorunu var o modelde.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Dell G16 da da var aynı sorun ben sizi uyarmıştım @Farex
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir konu daha açılmıştı.

Ama dell g16 da 30 watt limit.

Ve sanırsam çözüm yok.

Birisi de böye bir yol izlemiş.

Ekler

• Screenshot_2024-07-09-11-04-39-710_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-07-09-11-04-39-710_com.android.chrome-edit.jpg
    360.6 KB · Hit: 67

burakatan

80+
Dell G16 da da var aynı sorun ben sizi uyarmıştım @Farex

Bir konu daha açılmıştı.

Ama dell g16 da 30 watt limit.

Ve sanırsam çözüm yok.

Birisi de böye bir yol izlemiş.
Çözümü var. Teknopat'ta paylaşmıştım burada da paylaşayım.

Bu yöntemi altta yazdığım yöntem olmazsa deneyin. BIOS'a girip Power (güç) sekmesindeki thermal management ( termal yönetim) kısmından Quiet (sessiz) modu seçin. PC açıldığında AWCC size sessiz moda alındı şeklinde bildirim gösterecek. Daha sonra G tuşuna basarak performans modunu açın. Bu şekilde deneyin. Bu sorunun nedeni yazılımsal bir bugdan ötürü. Laptop hareket ettirildiğinde ya da doğru konumlanmadığında Laptop Modu'nu devreye sokup GPU'yu limitliyor. Bugdan dolayı da kendi kendine Laptop Modu aktifleşebiliyor. Ayrıca Sessiz mod haricinde diğer modlarda GPU limiti olmasından kaynaklı da olabilir.

İlk önce Aygıt Yöneticisi'nde sistem aygıtlarında Intel Integrated Sensor Solution'u bulup devre dışı bırakın. Bu sayede sensörü devre dışı bırakarak Laptop moduna girmesini engelleyebilir.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Çözümü var. Teknopat'ta paylaşmıştım burada da paylaşayım.

Bu yöntemi altta yazdığım yöntem olmazsa deneyin. BIOS'a girip Power (güç) sekmesindeki thermal management ( termal yönetim) kısmından Quiet (sessiz) modu seçin. PC açıldığında AWCC size sessiz moda alındı şeklinde bildirim gösterecek. Daha sonra G tuşuna basarak performans modunu açın. Bu şekilde deneyin. Bu sorunun nedeni yazılımsal bir bugdan ötürü. Laptop hareket ettirildiğinde ya da doğru konumlanmadığında Laptop Modu'nu devreye sokup GPU'yu limitliyor. Bugdan dolayı da kendi kendine Laptop Modu aktifleşebiliyor. Ayrıca Sessiz mod haricinde diğer modlarda GPU limiti olmasından kaynaklı da olabilir.

İlk önce Aygıt Yöneticisi'nde sistem aygıtlarında Intel Integrated Sensor Solution'u bulup devre dışı bırakın. Bu sayede sensörü devre dışı bırakarak Laptop moduna girmesini engelleyebilir.
Bu kadar dandik bir laptopu hayla öneriyorlar komik sonra alan uğraşsın.

Aynı HP Omen da ki Hall effect sensörü sorunu gibi.

burakatan

80+
Bu kadar dandik bir laptopu hayla öneriyorlar komik sonra alan uğraşsın.
G15 alınmaz ama G16 fiyatına göre çok donanımlı bir laptop. En büyük sıkıntısı ağırlığı ve yazılımsal problemleri. Ben uğraşmak istemiyorum diyen birisinin Nitro 5 ve Dell laptoplardan uzak durması gerek. Nitro 16 ya da Victus 16 almaları daha mantıklı olur.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
G15 alınmaz ama G16 fiyatına göre çok donanımlı bir laptop. En büyük sıkıntısı ağırlığı ve yazılımsal problemleri. Ben uğraşmak istemiyorum diyen birisinin Nitro 5 ve Dell laptoplardan uzak durması gerek. Nitro 16 ya da Victus 16 almaları daha mantıklı olur.
Victus 16 berbat bir cihaz nitro 16 en iysi nitro 5 de iyi ama bios dan sadece 1 yıl dalan destek alıyor.

burakatan

80+
Aynı HP Omen da ki Hall effect sensörü sorunu gibi.
Evet, ona benziyor ama o daha sıkıntılı bir problem. Devre dışı bırakılsa otomatik ekran kapanması özelliğinden mahrum kalıyorsunuz bu sefer. Bundaki sorun sensörün biraz hassas olması. Yoksa çok mantıklı bir sensör çünkü PC çalışırken hareket halindeyse (mesela açık unutulup çantanın içine koyulabilir ki ben yaptım bunu daha önce) hava akışı sağlanamadığı takdirde PC çok fazla ısınabilir. Zarar görmemesi açısından böyle bir sensörü koymuşlar ama hassas çalışıyorsa devre dışı bırakmak daha mantıklı geliyor bana.

Victus 16 berbat bir cihaz nitro 16 en iysi nitro 5 de iyi ama bios dan sadece 1 yıl dalan destek alıyor.
Nitro 5'lerde aşırı ısınma ve fan sorunu var. Nitro 16 çok pahalı. Geriye en F/P cihaz olarak Victus 16'lar kalıyor. Bunların da ekranı sıkıntılı ama almaya engel derecede kötü değil. Zamanında çoğumuz %45 NTSC kullandık ve farkında bile değildik.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Evet, ona benziyor ama o daha sıkıntılı bir problem. Devre dışı bırakılsa otomatik ekran kapanması özelliğinden mahrum kalıyorsunuz bu sefer. Bundaki sorun sensörün biraz hassas olması. Yoksa çok mantıklı bir sensör çünkü PC çalışırken hareket halindeyse (mesela açık unutulup çantanın içine koyulabilir ki ben yaptım bunu daha önce) hava akışı sağlanamadığı takdirde PC çok fazla ısınabilir. Zarar görmemesi açısından böyle bir sensörü koymuşlar ama hassas çalışıyorsa devre dışı bırakmak daha mantıklı geliyor bana.

Nitro 5'lerde aşırı ısınma ve fan sorunu var. Nitro 16 çok pahalı. Geriye en F/P cihaz olarak Victus 16'lar kalıyor. Bunların da ekranı sıkıntılı.
Victus 16 komple limitli bir cihaz feci sıkıntılı Nitro 5 ler gayet iyi cihazlar güzel kullandığınız süreçte.

burakatan

80+
Victus 16 komple limitli bir cihaz feci sıkıntılı Nitro 5 ler gayet iyi cihazlar güzel kullandığınız süreçte.
Intel'lerinde limit kaldırılabiliyor. Açıkçası Nitro 5 de alsan limitlemek zorundasın. Limitsiz yani performans modunda 90° üstü sıcaklıklar görüp son hızda fan sesi duymak işkenceye dönüşüyor. Bundan dolayı çok fazla iade eden gördüm. Çoğu kullanıcı 45W limitli dengeli modda kullanıyor. O yüzden limitli diye Victus 16'lara çamur atmaya gerek yok. İllaki limitsiz isteniyorsa Intel işlemcili alınabilir. HX'li işlemcilerde undervolt/power limit vs. ayarlamak mümkün. Ben ekranlarını ve tasarımlarını sevmediğim için almadım yoksa çok güzel cihazlar.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Intel'lerinde limit kaldırılabiliyor. Açıkçası Nitro 5 de alsan limitlemek zorundasın. Limitsiz yani performans modunda 90° üstü sıcaklıklar görüp son hızda fan sesi duymak işkenceye dönüşüyor. Bundan dolayı çok fazla iade eden gördüm. Çoğu kullanıcı 45W limitli dengeli modda kullanıyor. O yüzden limitli diye Victus 16'lara çamur atmaya gerek yok. İllaki limitsiz isteniyorsa Intel işlemcili alınabilir. HX'li işlemcilerde undervolt/power limit vs. ayarlamak mümkün.
Ayarlıyınca bu oluyor.

Ekler

• downloadfile-7.png
    downloadfile-7.png
    77 KB · Hit: 26

burakatan

80+
Ayarlıyınca bu oluyor.
14700HX çok güçlü bir işlemci. Nitro 5'teki 12700H ile bile termal darboğaz yaşanıyorsa 14700HX'te limit koymadan termal darboğaz sorunu yaşamamak biraz zor. 120W çekmiş. Zaten oyunlarda 55W ideal bir güç değeri. Bunun üstünü vererek gereksiz yere işlemcinin ısınmasına ve güç tüketmesine gerek yok. Ha render alınıyorsa o zaman limiti kaldırıp son fanda çalıştıracaksın. Ona yapacak bir şey yok. Sonuçta limitsiz şekilde 14700HX 26.000 puan alan bir işlemci çoklu çekirdekte. Ciddi anlamda güçlü.

Ben sizin zorunlu limitlenmeye olan karşıtlığınızı anlayabiliyorum. Ben olsam ben de kaldırılamayacak şekilde limitlenmiş bir işlemci istemem. Kendim gerekli duyduğumda limit koyarım ama herkes sizin ya da benim gibi PC'yi kurcalamayı sevip ayarlama yapmakla uğraşmak istemiyor. Çoğu kullanıcı aldığı laptopta bir ayar yapmadan serin, sessiz ve performanslı çalışmasını istiyor. HP de Victus 16'lar ile bunu vadediyor. Kendisi optimal ayarları yapıp mümkün olan en serin çalışmayla alınabilecek en iyi performansı vermeye çalışıyor. Ayrıca bazıları var ki bu laptopu hem oyun için hem de sade tasarımından ötürü iş için kullanmak istiyor. Bunlar için Nitro yerine Victus daha makul bir seçenek oluyor.

AMD işlemciler Intel'e göre düşük güçte daha iyi performans verdiği için (daha verimli çalışıyor) mesela 65W sınırı koyulmuş 7840HS ile 65W sınırı koyulmuş 12700H aynı performansı vermiyor. Intel daha çok güç istediği için daha düşük çoklu çekirdek performansı veriyor. Hal böyle olunca limitlenmiş AMD işlemcili Victus 16'larda bile oyunlarda zaten FPS farkı olmazken çoklu çekirdek puanında da minimal bir fark oluyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,839
Üyeler
165,081
Son üye
Solider00
Top Bottom