21ebu
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 434
Genel olarak Php, Vite, React, Mysql, Apache vb. kullanacağım web siteleri yapacağım. Belki node.js api'lar yapabilirim. Ayrıyetten Python tabanlı web scrapping uygulamaları da yapabilirim. Aşağıdaki özelliklere sahip sunucuyu alıp içine 480GB veya daha düşük SSD alsam yeterli olur mu? Bir yandan kendimi geliştirmek ve web sitelerimi barındırmak için ve bir yandan da ağ servislerini öğrenmek, raid, ubuntu server, ssh, windows r2 2012, diğer sanallaştırma yazılımları vb. hakkında pratik ve daha fazla bilgi öğrenmek için almayı düşünüyorum.
Dell PowerEdge R610
2x E5620 CPU
32 GB RAM
Disksiz (ayrı alacağım)
Raid Kartı
Veya başka bir tane Dell PowerEdge R710 - 96GB ya da 80GB ama 1066MHz ramli bir sunucu var aklımda. Yukarıdaki DDR3 ECC ramlere sahip ve MHz buna göre daha iyidir fakat çok fazla fark olacağını da düşünmüyorum. Lütfen fiziksel sunucular hakkında bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim.
Dell PowerEdge R610
2x E5620 CPU
32 GB RAM
Disksiz (ayrı alacağım)
Raid Kartı
Veya başka bir tane Dell PowerEdge R710 - 96GB ya da 80GB ama 1066MHz ramli bir sunucu var aklımda. Yukarıdaki DDR3 ECC ramlere sahip ve MHz buna göre daha iyidir fakat çok fazla fark olacağını da düşünmüyorum. Lütfen fiziksel sunucular hakkında bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim.