Neler Yeni

Dell S2522HG vs Samsung Odyssey G4

YigitIsTaken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Tunahan Yiğit Demirtaş
Bütçe
5600

Bu 2 cihaz arasında kaldım siz olsanız hangisi tercih ederdiniz? Arada 1k fiyat farkı var.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati

Bu 2 cihaz arasında kaldım siz olsanız hangisi tercih ederdiniz? Arada 1k fiyat farkı var.
ikiside alınmaz ikisindede ghosting var

YigitIsTaken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Tunahan Yiğit Demirtaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Dünyalı Birisi
ikiside alınmaz ikisindede ghosting var
Yanlış anlamada onda ghosting var. Bunda yok vs yerine çözüm odaklı olsanız.

Bende Xiaomi Redmi Note 7 var. Onda da Tianma panel var. Bu panelde ghosting var dediler. Hep içime şüphe düştü. Ama yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Sorun yok.

Ayrıca ghosting model bazlı değil panel bazlıdır. Aynı seride farklı model panel kullanılabilir. Yani bu modellerin hepsinde ghosting var diyemezsiniz.

Ayrıca varsayalım oldu ki bu ghosting garanti kapsamına giriyor ve değişim sağlanıyor.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Yanlış anlamada onda ghosting var. Bunda yok vs yerine çözüm odaklı olsanız.

Bende Xiaomi Redmi Note 7 var. Onda da Tianma panel var. Bu panelde ghosting var dediler. Hep içime şüphe düştü. Ama yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Sorun yok.

Ayrıca ghosting model bazlı değil panel bazlıdır. Aynı seride farklı model panel kullanılabilir. Yani bu modellerin hepsinde ghosting var diyemezsiniz.

Ayrıca varsayalım oldu ki bu ghosting garanti kapsamına giriyor ve değişim sağlanıyor.
İşim olduğu için öneride bulunamadım , Üretilen panelin kalitesine göre değişir fakat örneğin Dell S2522HG modelinde ghosting var , ben satın aldım ghosting çıktı diyelim sen aldığında sendede çıkıyor yani bu üründen ürüne değişen bir şey değildir , üretilen panel ile alakalıdır ve hepsine bu panelden koyuluyor ayrıca ghosting değişim kapmasımına girmez , ölü pixelde bile çoğu firma 3 pixel olunca iade değişim yapıyor , ghosting bu kapsama girmiyor yanlış bilgi vermeyin.

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Dünyalı Birisi
İşim olduğu için öneride bulunamadım , Üretilen panelin kalitesine göre değişir fakat örneğin Dell S2522HG modelinde ghosting var , ben satın aldım ghosting çıktı diyelim sen aldığında sendede çıkıyor yani bu üründen ürüne değişen bir şey değildir , üretilen panel ile alakalıdır ve hepsine bu panelden koyuluyor ayrıca ghosting değişim kapmasımına girmez , ölü pixelde bile çoğu firma 3 pixel olunca iade değişim yapıyor , ghosting bu kapsama girmiyor yanlış bilgi vermeyin.
Ürün değişimi değil. Garanti kapsamında panel değişimi yapılıyor. İsterseniz siz bi araştırın.

Ayrıca bir serinin hepsinde aynı panel olma olasılığı çok düşük.

Ölü piksel konusunda ise evet mevzuat 3 piksel diyor. Ama çoğu firma müşteri memnuniyeti kapsamında 1 piksele dahi direk panel hatta bazı durumlarda stoğa göre ürün değişimi sağlıyor.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Kara Kartal

Dell S2522HG ghosting yok​

Monitörde gerekli ayar yapılmazsa tüm monitörlerde ghosting olur

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Ürün değişimi değil. Garanti kapsamında panel değişimi yapılıyor. İsterseniz siz bi araştırın.

Ölü piksel konusunda ise evet mevzuat 3 piksel diyor. Ama çoğu firma müşteri memnuniyeti kapsamında 1 piksele dahi direk panel hatta bazı durumlarda stoğa göre ürün değişimi sağlıyor.
Ürünü değişim yapsalar bile yine aynı ürün yine ghosting olacak ne fark var? Bunu anlatmaya çalışıyorum zaten 1 modelin tüm üretilen panelleri aynıdır , yeni takacakları paneldede ghosting olacak bu monitörün panel hızıyla alakalı zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dell S2522HG ghosting yok​

Monitörde gerekli ayar yapılmazsa neredeyse hepsinde ghosting olur
Ya kardeşim bilginiz yoksa yorum yapmayın ayarla felan düzelmez ghosting , overdrive vs açaracak çok azcık belki azaltabilirsin oda belki , öyle bir şey olsa millet ghostingsiz monitör aramazdı sallama .

Salihcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Salihcan balkaya
dostum 6küsür K FHD alacağına eğer bütçen varsa 2k istemez misin 8k ya falan

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Dünyalı Birisi
Ürünü değişim yapsalar bile yine aynı ürün yine ghosting olacak ne fark var? Bunu anlatmaya çalışıyorum zaten 1 modelin tüm üretilen panelleri aynıdır , yeni takacakları paneldede ghosting olacak bu monitörün panel hızıyla alakalı zaten.

Ya kardeşim bilginiz yoksa yorum yapmayın ayarla felan düzelmez ghosting , overdrive vs açaracak çok azcık belki azaltabilirsin oda belki , öyle bir şey olsa millet ghostingsiz monitör aramazdı sallama .
Evet ghosting ayarla vs çözülmez ama hangi marka ve modelin asla ghosting yaratmaz şeklinde bir garantisi var? Yada şu monitörde asla ghosting yaşamazsın dediğin var mı?

TN panelde bile çok az miktarda ghosting vardır. Onda da renk ve göze hitap eden efektler aramaman lazım.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Kara Kartal

Kullanmayı bilmiyorsun ghosting var diyorsun
ghosting ne olduğunu bilmeden yorum yapıp hava atıyorsun havayı patlatayım mı

Aynı monitör ayar yapılmazsa ghosting oluşur (280Hz lik başka bir monitör hatta TN panel)

1674155343016.png

Ghosting budur​

Dell S2522HG​

Son düzenleme:

YigitIsTaken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Tunahan Yiğit Demirtaş
Kullanmayı bilmiyorsun ghosting var diyorsun
ghosting ne olduğunu bilmeden yorum yapıp hava atıyorsun havayı patlatayım mı

Aynı monitör ayar yapılmazsa ghosting oluşur (280Hz lik başka bir monitör hatta TN panel)

Alıntıyı görüntüle

Ghosting budur​

Dell S2522HG​

Şimdi Dell S2522HG modelinde 3 adet overdrive varmış fastest yani 3. Kademede çok fazla overshoot oluyormuş 2.kademede kabul edilebilir düzeye iniyormuş, sizce satın alsam pişman olur muyum?

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Kara Kartal
Şimdi Dell S2522HG modelinde 3 adet overdrive varmış fastest yani 3. Kademede çok fazla overshoot oluyormuş 2.kademede kabul edilebilir düzeye iniyormuş, sizce satın alsam pişman olur muyum?
5500 tl edecek cihaz değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,637
Üyeler
162,041
Son üye
qtunap
Top Bottom