Deprem Hakkında Konusalım

Domino etkisi işte. Umarım bir sıkıntı olmaz ya. Ve umarım o şehirden bir an önce kurtulursunuz. Ben kurtuldum o kadar mutluyum ki... Sosyal olarak o kadar imkanlar yok ama en azından trafik yok, kavga-gürültü yok, kafam rahat yani. Allah size de nasip eder umarım.
amin tesekkurler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kim veriyle konuşuyorsa ona güven :)
hocam herkes verı ıle konusuyo ama aynı verıden konussalar bıle baska cevaplar verıyorlar kafa darma duman oluyo valla ya

Dostlar bazı uzmanlar suanlık 6 uzerı deprem olmayacagını ılerkı zamanlarda tabıkı olacagını soyluyor bazı uzmanlar ıse 7.2 bıle bekleyebılırız bu haftalarda dıyor sımdı hangısıne guvenıcez kafa almıyo onun dısında maras depremı 1. 65 2. 45 sanıye surmustu bugunku 13 sanıye aslında bunların yanında hıcbırseydı ıstanbulda 7.2 cıvarı bır deprem kac sanıye surer 99 depremıde 45 sanıye surmustu
Açıkcası açıklamalar samimi gelmiyor Naci Görür ve Celal Şengör dışında diğerlerine pek inanasım gelmiyor.

yav koskoca istanbul yıkılır mı be hangi masalcı uydurdu bu masalı acaba

amin tesekkurler

hocam herkes verı ıle konusuyo ama aynı verıden konussalar bıle baska cevaplar verıyorlar kafa darma duman oluyo valla ya
Üşümezsoy hoca hakkında kafanız takıldı sanırım , harita atıcam diyip yayından çıkmaştı bugün , pek böyle elinde haritayla ve veriyle çıkıp konuştuğuna denk gelmedim. Diğer hocalara yok onlar çöptür , benim dediklerim çıktı bana güvenin tarzı konuşması beni rahatsız etti açıkçası , biraz sidik yarıştırmaya gidiyor gibi iş , durum bu kadar ciddiyken böyle konuşmalar yapmak bir Akademisyene yakışmıyor. Burada olması gereken , bu hocaların bir bilim kurulu içinde buluşup konuşması verilerle tezlerini sunması , en nihayetinde bu bir bilim dalı , tez ve anti tez sunulması lazım , bunun olması gerekirken atışmak yanlış bir davranış. Jeolog veya akademisyen değilim bu konuda onu yargılamak haddime değil ama bana şahsen bir vatandaş olarak pek güven vermiyor.

Açıkcası açıklamalar samimi gelmiyor Naci Görür ve Celal Şengör dışında diğerlerine pek inanasım gelmiyor.
celal sengor 7.2 den buyuk olmayacagını ve parca parca halınde olucagını soyluyodu

celal sengor 7.2 den buyuk olmayacagını ve parca parca halınde olucagını soyluyodu
Bu en kötü senaryo. Yani fay boydan boya kırılırsa 7.2 ya da 7.5 diyorlar. yalnız bizim için 6.5 şiddeti de sıkıntı. 9 tane bina tahliye edilmiş.

Bu en kötü senaryo. Yani fay boydan boya kırılırsa 7.2 ya da 7.5 diyorlar. yalnız bizim için 6.5 şiddeti de sıkıntı. 9 tane bina tahliye edilmiş.
hocam sence tahmınen kac sanıye olur 13 sanıye olmayacagı kesın tabıde

O konuda hiçbir fikrim yok. Sabahtan beri deprem uzmanlarını dinliyorum. Böyle bir şeyden bahsetmediler.

Normalde tek fay şeklinde kırılacaktı ve bu 7.6 şiddeti bir deprem olacaktı fakat bugün anlaşıldı ki iki fay şekline dönüştü olay ve bu kısmen de olsa iyi bir şey Celal hoca Fatih Altaylı programında söyledi. şimdi doğu tarafında kırılma bekliyorlar depremin büyüklüğünü de az da olsa düşürdü ama çok az.

Valla bence en az bir 30-45 saniye civarında olacaktır.

gerçek fikrim bu. istanbuldayım
İBB ekiplerinin yaptıkları araştırmalara göre , beklenen depremde en ufak üflemede yıkılması beklenen 40.000 civarı bina varmış , vaziyet böyleyken neye göre böyle bir çıkarım yaptın hocam. Bu işin şakası yok , Allah korusun 1 dakika sonra bile enkaz altında kalabilirsin. Yaşadığın şehri benden iyi bilirsin , dehşet derecede çarpık kentleşme ve gecekondu yapısı var. Olası 7.5 büyüklüğündeki bir depremin kıyı bölgelere 8-9 şiddetinde vuracağı belirtiliyor. Zaten şehir tıklım tıklım , yıkılsa ne yardım girebilir , ne insanlar çıkabilir. Şehre yardım girmesi yerine helikopterden kireç döküldüğü anları kimse görmek istemez. Sizi sizden başka kimse koruyamaz , önleminizi alın lütfen , bu iş ciddi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,260
Üyeler
185,697
Son üye
Shalltearr
Geri