bahtsizbedevi23
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 575
Bu konu buraya açılır bilmem ama derdimi anlatacak ilk burası geldi önüme inşallah ilgili biri cevaplar. Malatyada kirada oturuyorduk ve 1 senelik kontrat yapmıştık. 1 senelik kontratı 6 aylık kirasını peşin ödedik. Dairede 2 ay oturduk ve deprem oldu. Binanin kolonları ile duvarları birbirinden ayrıldı gözle görülür bir şekilde bina sağındaki binaya yatmış durumda yetkililer inceleme yaptı ve e devlete girmeden önce bize dediler ki bu binaya ağır hasar verilecek. Eşya falan taşımayın dediler ama malum bu devirde eşya almak kolay değil tüm birikimimiz eşyalarda bizde ev sahibine haber verip eşyaları taşıdık evi boşalttık. 3 gün sonra malatyada 5.6 şiddetinde bir deprem daha oldu ve 20 bina daha yıkıldı. Malatyayi hasar tespiti sitesinden kaldırdılar ve bizim hasar tespiti açıklanmadan kaldı. Malatyada tekrar hasar tespiti yapılacakmış öyle dediler biz ev sahibine dedik ki 6 ay peşin kira verdik 2 ay oturduk bize 4 ay oturmadigimiz zamanların verilen kirasını geri ver diye. Adam vermiyorum diyor. Devlet benden kesip size zaten her ay kira yardımı yapacak diyor. Bizim borca girip peşin ödediğimiz kirayi ne yaparsanız yapın vermiyorum diyor. Evde otursaydiniz ben size evden çıkın demedim eğlence mi arıyorsunuz diyor. Malatyada hasarsız evlerde bile kimse oturmuyor kaldı ki bizimki ağır hasarlı. Malatyadan elazig kebanda kiralık eve geçtik Keban ilçesinin adliyesinde dilekçe tutacak kimse yok. Avukat deseniz oda yok. Adliye diye biryer var ama hakkımızı arayamıyoruz. Hakkımızı aramak için 50 km ötedeki Elazığa gitmemiz lazım. Elazığ gidipte yapmamız gereken adımları bilenler var mı acaba biz nasıl bir şikayette bulunabiliriz. Peşin ödediğimiz kıranın bize dönmemesi her geçen gün bizi dahada mağdur ediyor bu süreci en hızlı bir şekilde nasıl çözebiliriz