Derleyici önemli mi ??

Yiğitard

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim hoca ön hazırlık olsun diye ilk dilimiz c olmasına rağmen dev-c ++ indirin ve c ++ öğrenmeye başlayın dedi İnternette derslere baktığımda neredeyse kimse bu derleyiciyi kullanmamış. Genelde c için kullanılmış. Farklı bir derleyici kullanmam sorun teşkil eder mi ?

Diğer sorumda hiç temelim yok hocayı dinlemeyip c mi öğrenmeliyim sonuçta 2.dönem dersimiz c olucak.

Farklı bir derleyici kullanman sorun teşkil etmez. Her derleyicinin kendine özgü özellikleri vardır(kimisinde gerekli kütüphaneler kurulu olarak gelir, kimisinde kod yazarken hatalarını belli ederek kodu çalıştırma öncesinde yardımcı olur vs. ). 2.nci olarak neredeyse çoğu üniversitede derslerde dil öğretmezler sadece temelini verirler yani hocayı bekliyeyim öğrenirim dememelisin. Algoritma dersini bu dönem mi alıyorsun bir sonraki dönem mi göreceksin bilmiyorum ama temel programalam mantığını anladıysan veya anlarsan çoğu dili kendi kendine öğreniceksin(eğitim videoları genelde sana temeli verir sen kendin deneyerek pratik yaparak öğrenirsin)
Kısacası benim tavsiyem kendin önden başla.

Dev-c++ da c ve c++ ikisini de kullanabiliyorsun. C++ C'nin devamı zaten . C++ ile C arasında temel düzey için kod yazımı bakımından pek bir farkı yok sadece cin ve cout yerine scanf ve printf kullanacaksın . Zaten c ile ilerleyemezsin c de nesne yönelimi(Object oriented) yok ondan ikinci dönem c++'a geçeceksiniz.

Bir kaç tane derleyici indir. İnternetin mi kıt?

Geri