Ders çalışamıyorum, ne yapmalıyım ?

GTX 1060

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
336
1 haftadır kütüphaneye geliyorum ders çalışacağım diye ama bir türlü ders çalışamıyorum içeri girip masaya oturuyorum canım sıkılıyor çalışasım gelmiyor 😞

Gündelik hayat yorgunlukları, sorunları falan aklıma geliyor, başlarım dersine deyip molaya çıkıyorum

Diğerleri YKS konularını bitirdi tekrarını yapmıyor ben daha başlamadım bile 😞

Başka insanlara bakıp moralini bozma. Sadece kendinle yarış. Diğer insanlarla kendini kıyaslama. Kendinin 2 hafta önceki halinle kıyasla.
Ders çalışmak için en önemli şeylerden biri hedeftir. Kendine önce ana hedef(x Üniversitesini kazanacağım gibi) sonra da kısa süreli hedefler belirt.(Bu hafta x konularını bitireceğim. Bugün matematikten x konusundan y sayıda test çözeceğim gibi)
Plan yapmak önemli. Eğer o sabah kalktığında ne yapacağını bilmiyorsan sıkıntı. En az bir gün önceden ne çalışacağını nasıl çalışacağını planla.
Ders çalışmaktan sıkıldığın zaman da aklına 5.5 ay sonra kurtulacağını, az bir zaman sonra biteceğini, yaz tatilinde şu anki zamanlarını hatırlayıp güleceğini düşün. E biraz da dişimizi sıkmak lazım :)
Bende YKS'ye çalışıyorum. Hedeflerimin gerisindeyim ama 5.5 aya neler yapılır neler...
Kolay gelsin :peepokalp:

dostum ders çalışman gerektiğini bildiğin halde çalışmıyorsan tembelsin demektir. İnsanların sorunları olabilir bu sorunlar belli bir süre insanı bloke edebilir ancak bu durum geçici olmalıdır. 2 tane ders çalışamıyorum başlığı gördüm sihirli bir değnek gelecek de dokunacak diye mi bekliyorsunuz anlamış değilim. Çalışman gerekiyorsa gidip çalışacaksın çalışmıyorsan kılıf bulmayacaksın içimde yok diyeceksin geçeceksin

Geri