Neler Yeni

Dershane gerekli mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
Dostlar bu sene sınav öğrencisi olarak çok çeşitli problemlerle karşılaştım ve sınava hiç çalışamadım bu yüzdende mezuna bırakacağım. Dershanelerin fiyatları ortada çabalamayı seven biriyim ama program yapma konusunda kötüyüm. Dershane ne derece gerekli veya halk eğitim merkezlerinde ki verilen eğitimin kalitesi nedir ? Nasıl kendi başıma çalışabilirim bu konu hakkında bir sürü video izlesem de başkalarının fikirlerini de özellikle uygulayan bu psikolojiyi anlayan kişilerin de fikirlerini duymak isterim.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Eğer arkadaş ortamın senin ders çalışmanı engellemeyecekse gerçekten planlı çalışacaksan salmayacaksan git fakat diyorsan ben bunlardan kesin birini yaparım ona göre hedefine göre bir karar vermen gerekecek ne okumayı planlıyorsun dostum?

1Youti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Abdullah
Dostlar bu sene sınav öğrencisi olarak çok çeşitli problemlerle karşılaştım ve sınava hiç çalışamadım bu yüzdende mezuna bırakacağım. Dershanelerin fiyatları ortada çabalamayı seven biriyim ama program yapma konusunda kötüyüm. Dershane ne derece gerekli veya halk eğitim merkezlerinde ki verilen eğitimin kalitesi nedir ? Nasıl kendi başıma çalışabilirim bu konu hakkında bir sürü video izlesem de başkalarının fikirlerini de özellikle uygulayan bu psikolojiyi anlayan kişilerin de fikirlerini duymak isterim.
Dostum dershanelerin çoğu salmış durumda ekonomi yüzünden benim bu sene gittiğim dershane kalorifer bile yakmadı türkiyenin her ilinde şubesi bulunan bir dershaneden bahsediyorum bu arada az tanınan bir dershanede değil dönem ortasında da ek 5000 tl istediler yetişemiyoruz diye

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,725
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
kendi tecrubeme dayanarak dershane, deneme sınavı olayı dışında gereksiz. cogu kisi dershaneye gez toz genç yaşam karşim!!! bilmem ne vs. için geliyor zaten ve genellikle sadece başlarda biraz derslere falan geliyorlar sonra dershanenin yolunu unutuyorlar. önemli olan olayla alakanın olması ve ciddiyet. dershane, özel hoca, hocaya soru sorma soru çözdürme vs. gereksiz. Dershaneye sadece sınavlara girmek için kayıt olunuyorsa kayıt olunabilir bence. Program konusunda ben lise zamanında hiç çalışma vs. programı olmadı o an neyi çalışmam daha mantıklı olacaksa öyle çalışıyordum kişiye göre değişebilir bir durum örn çalışmaya başlayacağım zaman ilk başta en az 1-2 saat gibi bir süreyle yoğun-seyrek fark etmeksizin yoğunluğunda matematik çalışmazsam kendime gelememe durumum vardı odağımı öyle topluyordum yoksa verim alamam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer arkadaş ortamın senin ders çalışmanı engellemeyecekse gerçekten planlı çalışacaksan salmayacaksan git fakat diyorsan ben bunlardan kesin birini yaparım ona göre hedefine göre bir karar vermen gerekecek ne okumayı planlıyorsun dostum?
Arkadaş ortamım zaten yok. Yazılım veya bilgisayar istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kendi tecrubeme dayanarak dershane, deneme sınavı olayı dışında gereksiz. cogu kisi dershaneye gez toz genç yaşam karşim!!! bilmem ne vs. için geliyor zaten ve genellikle sadece başlarda biraz derslere falan geliyorlar sonra dershanenin yolunu unutuyorlar. önemli olan olayla alakanın olması ve ciddiyet. dershane, özel hoca, hocaya soru sorma soru çözdürme vs. gereksiz. Dershaneye sadece sınavlara girmek için kayıt olunuyorsa kayıt olunabilir bence. Program konusunda ben lise zamanında hiç çalışma vs. programı olmadı o an neyi çalışmam daha mantıklı olacaksa öyle çalışıyordum kişiye göre değişebilir bir durum örn çalışmaya başlayacağım zaman ilk başta en az 1-2 saat gibi bir süreyle yoğun-seyrek fark etmeksizin yoğunluğunda matematik çalışmazsam kendime gelememe durumum vardı odağımı öyle topluyordum yoksa verim alamam.
Dediğiniz gibi sadece deneme için anlaşılabilir ama evde kendim çalışırken anlamadığım bir soruyu nasıl halledeceğim onu bilmiyorum

Dostum dershanelerin çoğu salmış durumda ekonomi yüzünden benim bu sene gittiğim dershane kalorifer bile yakmadı türkiyenin her ilinde şubesi bulunan bir dershaneden bahsediyorum bu arada az tanınan bir dershanede değil dönem ortasında da ek 5000 TL istediler yetişemiyoruz diye
ek para istemek neymiş öyle ya

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,725
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Dediğiniz gibi sadece deneme için anlaşılabilir ama evde kendim çalışırken anlamadığım bir soruyu nasıl halledeceğim onu bilmiyorum
Forumda vs. sor yapay zekaya fln sor veya tanıdık varsa ona sor vs. sırf soru sordurtmak için dershaneye kayıt olmak çok da mantıklı değil bence zaten genellikle bir işe de yaramıyor para kazanma çabası... ben şimdiye kadar hiç de gidip soru sordurtmadım gidip soru sormak için soru soranların da bir yere vardığını görmedim kendin çabalaman lazım.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Arkadaş ortamım zaten yok. Yazılım veya bilgisayar istiyorum.

ek para istemek neymiş öyle ya
O zaman gidebilirsin ama dediğim gibi ortamına ve disiplinine dikkat et. Benim 1 senem ortam ve başıma gelen bir ton olay yüzünden yandı şimdiden başarılar.

YazılımKafa

80+ Silver
Dostum dershane önermiyorum. Okulla beraber zaten hiç mantıklı değil. Birde çoğu işe yaramaz. Eğer cidden bildiğin çok iyi bir dershane varsa git. Yoksa ona vereceğin paraya soru bankası , deneme al çok daha faydalı olur. Ama diyorsan derste anlayamıyorum, ya da okul ortamı kötü dersler faydalı geçmiyor. Ve de internetten de dersi öğrenemiyorsan , öyle bir durumda gidilebilir

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
misfit
Dershane'nin tek faydası seni bir programa sokması. Orada okuldan fazla öğrenebileceğin bir şey yok, aşağı yukarı 1.5 sene gittim bende 2015'de. Düzenli test çözüp çalışırsan yine aynı performansı sergilersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
O zaman gidebilirsin ama dediğim gibi ortamına ve disiplinine dikkat et. Benim 1 senem ortam ve başıma gelen bir ton olay yüzünden yandı şimdiden başarılar.
Bu seneki sınava girdim zaten ama dediğim gibi çalıştığım için hazırlanamadım sorularda çok zor değil gibiydi keşke çalışabilseydim. Disiplinle olacağına inanıyorum bende 24 bu zamanlarda görüşmek üzere

Sonuç açıklandıktan sonra buraya sıralamayı atarım. Seneye büyük bir geri dönüş bekliyorum beklemede kalın dostlarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,695
Üyeler
164,891
Son üye
fisequn
Top Bottom