Dershane mi yoksa evde çalışmak mı ? ikilemdeyim

Mezun senemdeyim, ahım şahım bir hedefim yok. 130k–200k gibi bir sıralama hedefim var (sayısal).

Dershaneye gitmekle evde ders çalışmak arasında kaldım. Ayrıca birkaç aylığına işe girmek istiyorum ki cebimde harçlığım olsun; fakat dershaneye gidersem bu mümkün olmayacak. Ailem dershaneye gitmemde ısrarcı, fakat hedefim çok yüksek olmadığı için evde halledebileceğimi düşünüyorum. Ama şöyle bir sorun var ki disiplinime tam güvenim yok. Ne yapmalıyım? Tavsiye verirseniz sevinirim.
Hedefin niye yüksek değil? Mesela 200K yapsan seni her türlü mutlu edecek bölüm geliyor mu 50K olsa şuraya girerdim daha iyi olurdu demiyor musun? Önünde koca bir sene var.

Kütüphane diyen çok olmuş, olabilir ama tek başına zor olabilir çevreden hedefi yüksek seneyi boş geçirmeyecek birkaç arkadaş yaparsan daha iyi çalışırsın. Bu iş için dershane daha iyi aslında ama zorunlu da değil. Ama ne yaparsan yap bir dershane ile anlaşıp düzenli yaptıkları deneme sınavlarına gir.

Dershaneye boş yere para verme kendini 1 yıl zorla evden çalış.

Bu kadar fazla kaynak elinin altındayken evden çalışmak. Ben önlisans KPSS'ye evden çalışarak 77 puan almıştım. Hedefim 80 puandı.

Dershaneden dershaneye değişir ama en son gittiğim dershanede hoca ile kızlar sevgili hakkında konuşuyorlardı hocanın sevgilisi hakkında bide benşm olduğum sınıfta 11 kız 2 erkektik ben genelde ya uyudum ya da yarı dinlerim sayılır

Bu kadar fazla kaynak elinin altındayken evden çalışmak. Ben önlisans KPSS'ye evden çalışarak 77 puan almıştım. Hedefim 80 puandı.
Merhaba hocam ne kadarlık bir çalışma ile bu puanı aldınız ? bende bu sene evde KPSS önlisans çalışacağım tavsiye ettiğiniz kaynak var mı ?

Merhaba hocam ne kadarlık bir çalışma ile bu puanı aldınız ? bende bu sene evde KPSS önlisans çalışacağım tavsiye ettiğiniz kaynak var mı ?

7-8 aylık bir süre. Benim kullandığım kaynakların %95'lik bir kısmını YouTube videoları oluşturuyordu fakat artık güncel değiller. Mümkün olduğunca her detayı not edip PC başında olmadığım sürelerde de çalıştım. Matematikte hiç iyi olmadığım için pek vakit harcamadım. Günün sonunda "Keşke şuna da çalışsaydım" dediğim olmadı. Belirtmemde fayda var, 88-90 arası puandan aşağısı sizi kurtarmaz. Ben 3001'den de tercih yaptım ama faydası olmadı.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Ben de çalışmalara başlayacağım. Matematik altyapım olmadığı için tedirgin oluyorum. Sözel kısımda ise iyiyim. Dershaneye mi gitsem, evde mi çalışsam kararsızım.
7-8 aylık bir süre. Benim kullandığım kaynakların %95'lik bir kısmını YouTube videoları oluşturuyordu fakat artık güncel değiller. Mümkün olduğunca her detayı not edip PC başında olmadığım sürelerde de çalıştım. Matematikte hiç iyi olmadığım için pek vakit harcamadım. Günün sonunda "Keşke şuna da çalışsaydım" dediğim olmadı. Belirtmemde fayda var, 88-90 arası puandan aşağısı sizi kurtarmaz. Ben 3001'den de tercih yaptım ama faydası olmadı.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Ben de çalışmalara başlayacağım. Matematik altyapım olmadığı için tedirgin oluyorum. Sözel kısımda ise iyiyim. Dershaneye mi gitsem, evde mi çalışsam kararsızım.

25 sene önce olsa dershaneye gitmek tek alternatif olabilirdi ama bulunduğumuz çağın imkanları söz konusu olduğunda dershaneye gitmenin matematikte size kaç soruluk faydası olacağı tartışılır. Disiplinli bir çalışma planıyla sonuca ulaşmak mümkün. Üstelik dershaneye verilecek parayla mevcut çalışma ortamınızı daha rahat hale getirebilirsiniz.

Hedefin niye yüksek değil? Mesela 200K yapsan seni her türlü mutlu edecek bölüm geliyor mu 50K olsa şuraya girerdim daha iyi olurdu demiyor musun? Önünde koca bir sene var.

Kütüphane diyen çok olmuş, olabilir ama tek başına zor olabilir çevreden hedefi yüksek seneyi boş geçirmeyecek birkaç arkadaş yaparsan daha iyi çalışırsın. Bu iş için dershane daha iyi aslında ama zorunlu da değil. Ama ne yaparsan yap bir dershane ile anlaşıp düzenli yaptıkları deneme sınavlarına gir.
hocam hedefim mimarlık ve bir işte çalışacağımdan dolayı yüksek hedefim yok.
Bu dediğiniz deneme olayı kafama yattı, aklımda bulunduracağım. Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme : işte çalışırken yüksek hedef getirebileceğimi sanmıyorum

Evde çalışmak biraz zor gelebilir çünkü gerekli disiplini ve düzeni çok sağlam bir şekilde sağlaman gerek ama dershaneye de o kadar para bayılmaya gerek olduğunu hiç düşünmüyorum lakin maddi durumun el veriyorsa orası
başka. Dershanedeki hoca da aynı şeyi anlatıyor Youtube da ki hoca da benim tercihim evden yana.

Evet haklısın ama hedefim yüksek yerler olmadığı için tonla para vermeye gerek duymuyorum. Arkadaşların dediği gibi kütüphaneye gidip çalışacağım.
Ayrıca bence hedefini düşük tutma, bu süreç ne zekayla ne de geçmiş başarı ile alakalı tamamen sınav ve sınav sürecine alışmak gerekiyor.
Kararını değiştiremem tabi ama bence etütleri dolaş sağlam öğrenciler yetiştiren bir etütü dene, kim bilir belki 100k-200k hayalinken 30-40k yaparsın.
Böyle beraber çalıştığım hedefi düşük olan arkadaşım 1 sene mezuna bırakıp 20k yaptı mesela, tabi karar senin nasıl rahat edıyorsan öyle yapman en iyisi olur. Bu süreçte başarılar.

knk bak ben bu sene 12. sınıftım şimdi mezuna kalcam seneye gircem sınava bende 12 de dershaneye gittim ve pişman oldum gitmemin en buyuk nedenlerinden beri ucdortbes allstar olmasıydı (dershaneye 60k verdim o normalde 25k dı o yüzden dershane 35k ya geldi yani) ama bizim mudur dogru duzgun kullandırtmadı bile videoları acmadı (videolar kilitli mudur sistem uzerinden acıyor) video izleyemedik dershanede soru cozum gunu oluyor bu ucdortbesin kitaplarınında cevap anahtarı qr kod okutunca cıkıyor iste soru cozum gununde telefonları istedik vermedi vs. ucdortbeste mat kitaplarını cok gec dagitti zaten (normalde tüm kitaplar set halinde geliyor ama mat haric) dershanenin tek begendigim yani rehberlik hizmetiydi o kadar onun disinda cop istersen git ama az para degil bir de ailen o parayı verince her gun gitmek zorundasın yani bir gün kendimi iyi hissetmedim dinlenmek istiyorum dershaneye gitmicem yok öyle bisey yani kararını iyi ver gitceksende iyi bir dershaneye git ben bu sene evden calıscam mesela macbook aldım tablet aldım calısma ortamımı kurdum yavastan bendeki gaming pc yi de satıcam sadece derse odaklancam ha bir de bu hocaya soru soruyorsun ya bilemediğin soruları soru cozum gununde benim gibi iyi bir dershaneye gitmezsen ekmek sırası bekler gibi beklersin

Dershaneye gidilmez.
ben gittim iptal ettim tamamiyle zaman kabyı
sana öğrenci değil müşteri gibi bakıyorlar
para koparmak için her şeyi yapıyorlar

instadan şikayet yazdım diye adanafinalmerkezden engel yedim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben 0'dan 1 temmuzda başlamıştım 80k bekliyordum kaydırma yapmışım ve sıralamalar da değişikti 120k geldi.
Dershaneyi geç bıraktım geç bırakmasam geo da öğrenirdim. 1 geo falan yaptım toplamda tamamiyle zarar

dershane gidenlerin çoğu mezun tayfa olup oraya karı kız avlamaya giden tipler
ben seni uyarmasaydım geç uyanacaktın

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,024
Üyeler
185,212
Son üye