Neler Yeni

Devlete köle edilmiş bir Türk genciyim(Z)

NightWish2434

80+ Silver
Tahminimce hepimizin hayatı şöyledir (13-25 yaş)

Okul zamanı okula git gel vakit kalırsa oyun oyna

bu basit kısım, asıl can yakan bölüm yazın geliyor.

Öncelikle 2 ihtimal var

Eğer 3 ay köye gidiyorsanız sorun yok

Ama eğer köye gitmiyorsanız El bebek gül bebek doğmadıysanız 13 yaşında yazın sanayiye yada herhangi bir yere çırak olarak girersiniz. Aşırı düşük maaşa sabahtan akşama çalışırsınız. Hatta bütün usulsüzlüklerde sizi bulur. Hem haksızlık yapıldığını görürsünüz hemde çalışmak zorundasınızdır. Hem okulu bırakıp işe girip bu yolda yürümeyi düşünürsünüz hemde tatil bitse de kurtulsam düşüncesinde olursunuz. Çünkü illaki bir hedefiniz vardır. Telefon/bilgisayar/motorsiklet/araba (yaşa göre değişir) her gün alacağınız ürünün piyasasını kontrol etmekten ekonomist olursunuz. Ucuz bir ürün yakalarsınız paranız olmaz borç alamazsınız. Yazın sonunda ise aileniz paranıza el koyar yada bambaşka bir şey olur asla istediğiniz şeyi alamazsınız. Sonra da nankör/şükürsüz kişi siz olursunuz. ( daha çok kendi yaşadığım olayları yazdım kendinize göre uyarlayabilirsiniz)

İşte bu tam bir paradoks. bundan kurtulmanın bir yolu yok mu nolur yardım edin..

Kara*

80+ Silver
TR serverinde olduğun sürece atlatman zor okulu falan geçtim güzel gelirin işin olmadığı sürece hep aynı devam eder anca içini geçiştirirsin. Yurt dışı planın varsa yönelmeye başlayabilirsin misal.

KlausM

80+ Silver
Tahminimce hepimizin hayatı şöyledir (13-25 yaş)

Okul zamanı okula git gel vakit kalırsa oyun oyna

bu basit kısım, asıl can yakan bölüm yazın geliyor.

Öncelikle 2 ihtimal var

Eğer 3 ay köye gidiyorsanız sorun yok

Ama eğer köye gitmiyorsanız El bebek gül bebek doğmadıysanız 13 yaşında yazın sanayiye yada herhangi bir yere çırak olarak girersiniz. Aşırı düşük maaşa sabahtan akşama çalışırsınız. Hatta bütün usulsüzlüklerde sizi bulur. Hem haksızlık yapıldığını görürsünüz hemde çalışmak zorundasınızdır. Hem okulu bırakıp işe girip bu yolda yürümeyi düşünürsünüz hemde tatil bitse de kurtulsam düşüncesinde olursunuz. Çünkü illaki bir hedefiniz vardır. Telefon/bilgisayar/motorsiklet/araba (yaşa göre değişir) her gün alacağınız ürünün piyasasını kontrol etmekten ekonomist olursunuz. Ucuz bir ürün yakalarsınız paranız olmaz borç alamazsınız. Yazın sonunda ise aileniz paranıza el koyar yada bambaşka bir şey olur asla istediğiniz şeyi alamazsınız. Sonra da nankör/şükürsüz kişi siz olursunuz. ( daha çok kendi yaşadığım olayları yazdım kendinize göre uyarlayabilirsiniz)

İşte bu tam bir paradoks. bundan kurtulmanın bir yolu yok mu nolur yardım edin..
16 yaşındayım eylül'de 17 oluyorum yazın başlangıcından beri inşaata kapı montajcısı olarak çalışıyorum şu ana kadar 27 bin tl biriktirdim
motosiklet almak istiyorum bayi fiyatı örnek 30 ken 2.el fiyatları 45 piyasa sürekli rekabet içinde beş para etmez arabaları motosikletleri yüceltiyolar artık sıkıldım bu durumdan hayellerimi gerçekleştiremiyorum ülkede bilmem kaç milyon mülteci var ekonomi kötü insanlar asabi bıktım artık
insan gibi yaşamak hayellerimin peşinden gitmek istiyorum

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
680
İsim
Sinan
İşin daha kötü yanını söylüyeyim size eğer başarılı olamayıp ailenizle aynı gelir düzeyinde bir ebeveyn olursanız yani güzel bir dereceyle mezun olup iyi bir iş sahibi olamassanız sizin çocuklarınızda sizin için aynı hislere sahip olucaklar.
Al sana paradox 😃
Birde iyi bir iş sahibi olsanız bile yine kendinize zaman ayıramıcaksınız.
Malasef eğer yedi sülalenize yeticek maddi geliri olmayan bir aileniz varsa kısa mutluluklarda arayın hayatı bu kadarda kafaya takmayın su akar yolunu bulur.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,566
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Suriyeye kaç mis gibi olmuş bütün aptallar burada zaten orda doğru düzgün insanlar kalmıştır.Suriyeliler bu kadar kolay geçebiliyosa bizde suriyeye geçebiliriz ytd

NightWish2434

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
TR serverinde olduğun sürece atlatman zor okulu falan geçtim güzel gelirin işin olmadığı sürece hep aynı devam eder anca içini geçiştirirsin. Yurt dışı planın varsa yönelmeye başlayabilirsin misal.
YD fobim var

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,642
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Şuanki aklım olsaydı 2 şeyin mutlaka ama mutlaka peşinden koşardım

1. Yabancı dil eğitimi alırdım öğrenirdim ama öyle az değil ana dilim gibi olacak düzeyde
2. İse iyi bir eğitim düzeyine gelmek için çok ama çok çalışırdım geleceğin mesleği alanında eğitim almak isterdim eğer bu ikisi olursa zaten önün açık oluyor ama yabancı dilin katiyen şart olduğunu savunuyorum

Çok şükür şuan kendi işim var ama eğitim gerçekten önemli fakat gerçek eğitim gelecek mesleki alandaki eğitim önemli

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Çok çalışmaktan başka çare yok.

NightWish2434

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuanki aklım olsaydı 2 şeyin mutlaka ama mutlaka peşinden koşardım

1. Yabancı dil eğitimi alırdım öğrenirdim ama öyle az değil ana dilim gibi olacak düzeyde
2. İse iyi bir eğitim düzeyine gelmek için çok ama çok çalışırdım geleceğin mesleği alanında eğitim almak isterdim eğer bu ikisi olursa zaten önün açık oluyor ama yabancı dilin katiyen şart olduğunu savunuyorum

Çok şükür şuan kendi işim var ama eğitim gerçekten önemli fakat gerçek eğitim gelecek mesleki alandaki eğitim önemli
dil az çok var akademimde iyi.

NightWish2434

80+ Silver

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,642
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
seneye dershaneye gidersem ek olarak dil dersi de ayarlamayı düşünüyorum zaten. ama vicdanen kendimi amerikada suriyeli gibi hissederim mültecilik hiç iyi bir şey değil
Türkiye de de başarılı olursun iyi bir alan iyi bir meslek seçersen bence yazılım çok çok iyi

NightWish2434

80+ Silver
Türkiye de de başarılı olursun iyi bir alan iyi bir meslek seçersen bence yazılım çok çok iyi
bana bu konuda üst düzey bilgili (gerçekten) bir akrabam tavsiye vermişti. ezelinden olan meslekler hep olmaya devam eder. fakat yakın çağ ile gelen meslekler yerini robotlara yada dijital dünyaya bırakacak demişti. bende de inanılmaz bir savcı olma isteği var ev ev gezip ceset incelemek dava çözmek. bu alan iyi midir

Top Bottom