Neler Yeni

DİKKAT! SUWEN İç Giyim Markasının Sitesi Güvenilir Değil.

Crylona

80+
Arkadaşlar öncelikle merhaba, ilk kez foruma içerik giriyorum hatalarımı mazur görün.

Suwen markasının internet sitesi şuan güvenilir değil. Bilgisayarımda Kaspersky Premium Antivirüs programını kullanıyorum, haricen Google eklentilerde AdGuard ve Adblock da kullanıyorum. Siteye girmek istediğimde Kaspersky den "indirme reddedildi" bildirimi aldım, raporu incelediğimde Suwen'in sitesine girmek istediğimde bilgisayarıma Trojan (Truva) virüsü yüklenmeye çalışıldığını gördüm. Bunu doğrulamak için tekrar tekrar denedim, sonuç aynı. Yakın zamanda yine Trojan sebebiyle bilgisayarıma format attığım için belki bir arka kapı ya da başka bir şeyden dolayı böyle bir sorun yaşadığımı düşündüm. Sonrasında neredeyse bütün giyim mağazalarının sitelerine gir çık yaptım böyle bir şey ile karşılaşmadım.

Kaspersky dahil kullandığım hiçbir araç siteye girmemi engellemedi, Google gelişmiş güvenlik ayarlarım aktif ve güvenli bağlantılar seçeneği de açık. Fakat Kaspersky işini yaptı ve indirmeyi engelledi.

DETAYLAR AŞAĞIDA GÖZÜKTÜĞÜ GİBİ

Ekran görüntüsü 2024-12-29 055254.png

Burada indirme denemeleri ve Reddedildiği gözüküyor, bir kaç kez denedim ve site içinde gezdim. Her tıklamamda indirme reddedildi.

Ekran görüntüsü 2024-12-29 051010.png

Ekran görüntüsü 2024-12-29 055026.png

Ekran görüntüsü 2024-12-29 044539.png

Gördüğünüz gibi bağlantılar güvenli gözüküyor

Bu yaşadığım olayı sadece dikkatli olun diye paylaşıyorum, bilgisayara virüs bulaştı mı gizlilik ve mahremiyet tamamen yok oluyor.

man a man

80+ Bronze
Siteye az önce girdim güzel bi gezdim sende yaşanan sorun bende yaşanmadı. Bende windows defender da dahil olmak üzere hiçbir güvenlik önlemide yok. Sitede gezerken gelen giden istekleride inceledim gene sıkıntılı bir durum göremedim

Son düzenleme:
Top Bottom