Salu
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 839
sen nesin ?Bi süslüman daha.
sen nesin ?Bi süslüman daha.
pp ile kişilik uyumu sana ne @Harley Quinn❖ den yane yapacan beni @Harley Quinn❖
Burada nerede ilk insan yazıyor ?"Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Âdem) yaratacağım." demişti (Bakara, 2/30).
“Allah Âdemi topraktan yarattı. Sonra ona 'ol' dedi ve o da oluverdi." (Âli imran, 3/59)
"O bir candan eşini de yarattı." (Nisa, 4/1).
"Havva, Âdem'in bir kaburga kemiğinden yaratıldı."
(Buhari, Nikah 79; Müslim, Reda 65; Tirmizi, Talak 12; Darimi, Nikah 45; Ahmed b. Hanbel, II/428, 449, 530 ve V/164.
kendilerine göre yorum yapmıyorlar açıklıyorlar kuran basit bir şey değil direkt herkesin anlayabileceğiİslamofobik değilim hocam merak etmeyin, tartışabiliriz.
Bunların İslamcılar tarafından açıklandığını da biliyorum ancak hepsi bana kılıf geliyor, doğru göstermek ve inandırmak için kendilerine göre yorum yapıyorlar diye düşünüyorum.
Dava olmadan, yargılama yapılmadan sen forumdan atıp tutunca o adam o suçu işlemiş olmuyor. Bi sürü nazi komutanı var savaş suçu işlemiş, kanıtlanmış. Aralarında 1 tane temiz adam var sende onu batırmaya çalışıyosun kendi kendine. Kimden ne duydun o bile belirsiz. Bu adama fransızlar ingilizler bile gıpte ile bakıp anıyorlar.savaş suçu davası olması lazım değil zaten savaş suçu basit bir şekilde kadınlara çocuklara savşta dokunulmaz
ben muslumanlik hakkinda zamaninda çok araştırmıştım 2017 den beri de müslüman degilim ama son 2 senede ne olduysa herkes allaha kitaba sövmeye başladı kendilerini havalı sanıp..Dediğim gibi havalı olmak için ateist olan kişilerden farkı yok adamın
sağol hocam aklıma gelmedi ama bunları yazman mantıklı olmuş aslında maddelere teker teker ceevap vermek istiyodum ama kişinin vereceği tepkiler ile uğraşmak istemedimkuran ı kerim arapça olarak indirilmiştir sizin attığınız şey ise türkçe yani meal (çeviri) ingilizceden türkçe ye çevirme yaparken bile bir çok şey hatalı çıkıyorsa arapçadan türkçeye çeviri de tabii ki anlam eksikleri çıkacak ikincisi bir kitabın bir cümlesini okuyup değerlendirmek zaten saçma hikayenin öncesi ve sonrasıda var olay örgüsü değerlendirilmeden yorum yapmakta yanlış bunu için tefsir okumanızı tavsiye ederim saygılar...
Sen değilim Allah'a şükürsen nesin ?
Adam tam tersi kaynak attı az önce bana delil olarak üstelik kur'an'dan okduklarını anlamayan çok insan var..Bende duymuştum bazı yerlerden ama kaynak çok tutarlı değil.
ALLAH herkese güç ve akıl verdi bunu kullanın sitede emretti bu emri dinleyen Fatih Sultan Mehmet Yavuz Sultan Selim Alparslan gibi Türk Hükümdarlar Hem ALLAH'IN emri olan cihadı yaptı hemde halkı rahat yaşadı. Şuan eziyet dediğin doğu Türkistan ise Türkler birleşse böyle olmaz ama hükümet mesele bunuda halk belirliyor cinayet diyorsun ALLAH ama akıl ve güç verir bunu iyiye kullanırsan mükafatlandırılsın eğer cinayet gibi kötü ameller için kullanılırsa bir ceza vardır bu kadar büyük bir evrenin nasıl yaratıcısı olmadığını düşünebiliyorsun? Düşüncelerini yaz cevap verelimAllahın olduğuna inansım gelmiyor, olsaydı türkler böyle eziyet çekmezdi çocuk cinayetleri olmazdı.
Arapça bilen milyonlarca Türk Alım insan var nedemek istediklerini rahatlıkla anlayabilirlerkuran ı kerim arapça olarak indirilmiştir sizin attığınız şey ise türkçe yani meal (çeviri) ingilizceden türkçe ye çevirme yaparken bile bir çok şey hatalı çıkıyorsa arapçadan türkçeye çeviri de tabii ki anlam eksikleri çıkacak ikincisi bir kitabın bir cümlesini okuyup değerlendirmek zaten saçma hikayenin öncesi ve sonrasıda var olay örgüsü değerlendirilmeden yorum yapmakta yanlış bunu için tefsir okumanızı tavsiye ederim saygılar...
Sen değilim Allah'a şükür
Harbiden sırf ona karşı argüman ürettiniz diye böyle yapacaksa bu arkadaşın yaşamaması lazım. Bende Müslümanım fakat size saygı duyarım hatta tartışmaktan keyif alırım. Ki başka yapabilecek birşeyim yokBi süslüman daha.