Neler Yeni

Din inancım yok düşüncelerim var.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
"Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Âdem) yaratacağım." demişti (Bakara, 2/30).

“Allah Âdemi topraktan yarattı. Sonra ona 'ol' dedi ve o da oluverdi." (Âli imran, 3/59)

"O bir candan eşini de yarattı." (Nisa, 4/1).

"Havva, Âdem'in bir kaburga kemiğinden yaratıldı."

(Buhari, Nikah 79; Müslim, Reda 65; Tirmizi, Talak 12; Darimi, Nikah 45; Ahmed b. Hanbel, II/428, 449, 530 ve V/164.
Burada nerede ilk insan yazıyor ?

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
İslamofobik değilim hocam merak etmeyin, tartışabiliriz.
Bunların İslamcılar tarafından açıklandığını da biliyorum ancak hepsi bana kılıf geliyor, doğru göstermek ve inandırmak için kendilerine göre yorum yapıyorlar diye düşünüyorum.
kendilerine göre yorum yapmıyorlar açıklıyorlar kuran basit bir şey değil direkt herkesin anlayabileceği

matrax33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Tayfun Çetin
savaş suçu davası olması lazım değil zaten savaş suçu basit bir şekilde kadınlara çocuklara savşta dokunulmaz
Dava olmadan, yargılama yapılmadan sen forumdan atıp tutunca o adam o suçu işlemiş olmuyor. Bi sürü nazi komutanı var savaş suçu işlemiş, kanıtlanmış. Aralarında 1 tane temiz adam var sende onu batırmaya çalışıyosun kendi kendine. Kimden ne duydun o bile belirsiz. Bu adama fransızlar ingilizler bile gıpte ile bakıp anıyorlar.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç
kuran ı kerim arapça olarak indirilmiştir sizin attığınız şey ise türkçe yani meal (çeviri) ingilizceden türkçe ye çevirme yaparken bile bir çok şey hatalı çıkıyorsa arapçadan türkçeye çeviri de tabii ki anlam eksikleri çıkacak ikincisi bir kitabın bir cümlesini okuyup değerlendirmek zaten saçma hikayenin öncesi ve sonrasıda var olay örgüsü değerlendirilmeden yorum yapmakta yanlış bunu için tefsir okumanızı tavsiye ederim saygılar...
sağol hocam aklıma gelmedi ama bunları yazman mantıklı olmuş aslında maddelere teker teker ceevap vermek istiyodum ama kişinin vereceği tepkiler ile uğraşmak istemedim

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
the fearless warrior
Allahın olduğuna inansım gelmiyor, olsaydı türkler böyle eziyet çekmezdi çocuk cinayetleri olmazdı.
ALLAH herkese güç ve akıl verdi bunu kullanın sitede emretti bu emri dinleyen Fatih Sultan Mehmet Yavuz Sultan Selim Alparslan gibi Türk Hükümdarlar Hem ALLAH'IN emri olan cihadı yaptı hemde halkı rahat yaşadı. Şuan eziyet dediğin doğu Türkistan ise Türkler birleşse böyle olmaz ama hükümet mesele bunuda halk belirliyor cinayet diyorsun ALLAH ama akıl ve güç verir bunu iyiye kullanırsan mükafatlandırılsın eğer cinayet gibi kötü ameller için kullanılırsa bir ceza vardır bu kadar büyük bir evrenin nasıl yaratıcısı olmadığını düşünebiliyorsun? Düşüncelerini yaz cevap verelim

Sagittarius

80+ Silver
kuran ı kerim arapça olarak indirilmiştir sizin attığınız şey ise türkçe yani meal (çeviri) ingilizceden türkçe ye çevirme yaparken bile bir çok şey hatalı çıkıyorsa arapçadan türkçeye çeviri de tabii ki anlam eksikleri çıkacak ikincisi bir kitabın bir cümlesini okuyup değerlendirmek zaten saçma hikayenin öncesi ve sonrasıda var olay örgüsü değerlendirilmeden yorum yapmakta yanlış bunu için tefsir okumanızı tavsiye ederim saygılar...
Arapça bilen milyonlarca Türk Alım insan var nedemek istediklerini rahatlıkla anlayabilirler

Onurkotlutok05

80+ Gold
Bi süslüman daha.
Harbiden sırf ona karşı argüman ürettiniz diye böyle yapacaksa bu arkadaşın yaşamaması lazım. Bende Müslümanım fakat size saygı duyarım hatta tartışmaktan keyif alırım. Ki başka yapabilecek birşeyim yok

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,575
Üyeler
164,525
Son üye
mehmetcem
Top Bottom