Bak basit anlatayım.
1-Hamas yasadığı örgüt ve kurumlarla işbirliği yaparak kaynak oluşturup Terör örgüt olarak yapılandı.
2-7 Ekimde ortada herhangi bir neden yokken Hamas sivilleri hedef alan saldırı yaparak çocuk çoluk demekden katletti sivilleri esir aldı.
3-Müslüman Ülke Destek yalanını kullanarak ve yalan yanlış hatta geçmiş savaşlardan resimler ve haberler kullanarak İsral'e karşı yalan bir düşünce dalgası başlattı.
4-İsrail savaş bölgesi olarak kısma Hamas tarafından doldurulan sivilleri asker statüsünde sayarak vurmaya başladı.
5-Siviller bölgeyi terketmek istesede Hamas tarafından izin verilmedi.
6-Tarafsız bakalım İsrail'in 1973'den beri toprak bütünlüğünü giderek sahiplenerek Sözde hak sahiplerini evinden atması biryana içten içe oluşan yapılanmalara bugüne kadar sesini çıkarmadan İsrailin parasını yiyen gazze mamasını az bulmuş olacak ki sahibine saldırdı.
7-Türkiyeye karşı negatif tutum sergileyen, Azerbaycanın karabağ olayında ermenileri destekleyen, Arap yaptırımlarına sesini çıkartmayan Gazza
BİR ANDA MÜSLÜMAN KARDEŞİNİZ oldu.
İşte bu çocukluktur.
İyi güzel düşünüyorsun da Hamas'ın ne olduğunu bir tek Allah bilir kim bilir ne planladılar da olaylar bu haddeye geldi belki de iranın oyununa gelerek böyle bir işe kalkıştı. Hatta netenyahunun kendini aklamak için bir takım oyunlart oynuyor olabileceği bile konuşuluyor.
Diğer taraftan israilin 100 sivili öldü ise Filistinli 1000 sivil şehit oldu üstelik %80'i çocuk ve kadın!
İngilizlere olan borcundan ötürü baskı ile yahudilere zorla satılan, satılmak zorunda bırakılan topraklarda israili haklı göremezsin.
Para için toprak satan tek ülke belki de bizim ülkemiz karadenize ve istanbula gittiğimde araplardan başka halk göremez oldum işte burada kimse toprak sahibine laf edemez çünkü bizim aç gözlü halkımız para için kan ile alınan toprakları satıyor!
Türkiye de bile ben müslümanım diyen 10 kişiden 3,ü farklı diğer 2'si farklı ve kalan 5'i de dini kendine göre farklı yorumlamaktadır.
Filistin de aynı şekilde fikir ayrılıklarına düşen halk ve kuruluşlar var.
Konu her ne olursa olsun mezhepi ne olursa olsun Müslüman Müslümanın kardeşidir, onu zorda veya yarı yolda bırakmaz, ona karşı yapılan zulmü kendine yapılmış bilir ve izin vermez aksini yapan Müslüman var ise tabii ki var kusur tamamen ondadır İslam dininde değil!