Çözüldü✓ Disconnect ve Reconnect olan HDD

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar, kullanmış olduğum bilgisayarımda son zamanlarda yaşadığım bir sorun var. HDD'lerim üzerinden oyun oynarken rastgele zamanlarda disconnect oluyorlar ve oyun çöküyor. 3-4 saniye sonra yeni aygıt takılmış gibi tekrar bağlanıyor. 2 HDD'mde de aynı sorunu yaşıyorum. HDD'leri başka bilgisayarda denediğimde bir sorun yaşamıyorum. Disk testlerinin hepsi sorunsuz geçiyor. Bu bilgisayarda da daha öncesinde de böyle bir sorun yoktu. Neden olabilir, yardımcı olabilir misiniz? Ben PSU'dan şüphelendim ama fazlasıyla yetecek bir PSU'm var.

kabloda bir sıkıntı olabilir mi

Elimdeki kabloları denedim, hepsinde sonuç aynı. Ben daha çok PSU kablosundan şüpheleniyorum çünkü modüler değil başka kablo test edemiyorum. Onun dışında PSU'yla ilgili de bir sorunum yok.
aynı psu kablosuna farklı bir hdd ile denediniz

2 SATA kablosu var PSU'dan gelen, birisi bir HDD'ye diğeri ikinci HDD'ye bağlı. İkisinde de aynı problem mevcut.

Sata güç kablosunu en uçtaki yerine daha geridekileri takmayı deneyin

Denedim ve şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim, hiç aklımın ucuna gelmezdi. En uçtakilere taktığımın bile farkında değildim. :)
Rica ederim şimdiden geçmiş olsun.

Bunu size yaptırmamın sebebi kablo ne kadar uzunsa, kabloda ki güç uçlara doğru azalabilir bu yüzden de harddisk yeterince güç çekemediği için sürekli çalışıp durmaya başlar bu yüzden en gerideki kablolardan birini kullanmak bunu çözer çoğu zaman :)

Geri