4060fetişlidinazor
80+ Bronze
Normal bir olay @herb0koloh hocam iyi bilir
Gayet var nasıl yok? Yük durumunda pingi artıyormuş işte.Bunun bufferbloat ile pek alakası yok hocam.
Konu sahibine sorum 1080p 60fps mi yayın açıyorsun ?
Ağ paketlerinin kuyrukta tıkanmasıyla alakalı bir problem değil bu bufferbloatın en büyük sebebi internete bağlanan kişilerin çok olmasından ve bu insanların çok noktaya istek yapmasıyla alakalı anlık ping değil yani bu. Kısaca 5 mbps interneti yayın yapmaya yeterli değil arttırması gerekli.Gayet var nasıl yok? Yük durumunda pingi artıyormuş işte.
Hayır yük durumuna bakar. Kimi zaten upload yüke girerse yapar kimi zaman download. Test sitesi de onu ölçüyor zaten. Eğer VDSL kullanıyorsan bundan kurtuluşun yok maalesef.Ağ paketlerinin kuyrukta tıkanmasıyla alakalı bir problem değil bu bufferbloatın en büyük sebebi internete bağlanan kişilerin çok olmasından ve bu insanların çok noktaya istek yapmasıyla alakalı anlık ping değil yani bu. Kısaca 5 mbps interneti yayın yapmaya yeterli değil arttırması gerekli.
Bende vdsl kullanıyorum hattım da pek stabil sayılmaz ama bende böyle olmuyor genelde sinyal zayıf geldiğinde olur. 5mbps upload alıyorsa muhtemelen 50mbps altı bir hız alıyor ve santrale olan uzaklığı fazla. Mesela ben 20 up 80 90 arası da download alıyorum santrale uzaklığım 500m bende böyle bir durum olmuyor çoğu zaman. Eklerin durumu ve santrale uzaklık da bunu etkiliyor. Çünkü kullanımı %20 %20 de öyle olmaması gerek ki arkadaşın pingi de fazla 35 ping normalden fazla ben wifi ile test ettiğimde boşta 14 15 ms sonuç alıyorum ki Kütahya etmeni ve kablosuz etmeni benim pingimi arttırıyor. Arkadaşın hattını yenilemesi ek yerlerini yak 1 ile yenilemesi gerek başka çözüm görünmüyor.Hayır yük durumuna bakar. Kimi zaten upload yüke girerse yapar kimi zaman download. Test sitesi de onu ölçüyor zaten. Eğer VDSL kullanıyorsan bundan kurtuluşun yok maalesef.