firsatgamingx
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,966
Merhaba herkese,
Saat 7-8den beri uğrasıyorum bir harddiskimin MFT tablosu bozuldu ve "Corrupt master file table. CHKDSK aborted." hatası veriyordu. Ne denediysem olmadı, ancak sonrasında ilgili yerde gördüğüm bir öneri ile açık kaynak olan testdisk uygulamasını indirdim.
Önce dosya recovery yaptım, oldu. Sonrasında da MFT fix varmış onu görmemişim onu da yaptım düzeldi diskim.
www.cgsecurity.org
indirme linki burada.
İndirince içerisinde 2 adet program var. Photorec ve testdisk.
Photorec : silinmiş olan dosyaları tarayıp onları buluyor. Denedim çalışıyor.
Testdisk: Birçok görevi var aslında ancak ben sadece MFT fix kısmını kullandım.
2 snde çözdü problemimi türkçe olarak karsılasmadım o yüzden burada paylaşmak istedim.
Saat 7-8den beri uğrasıyorum bir harddiskimin MFT tablosu bozuldu ve "Corrupt master file table. CHKDSK aborted." hatası veriyordu. Ne denediysem olmadı, ancak sonrasında ilgili yerde gördüğüm bir öneri ile açık kaynak olan testdisk uygulamasını indirdim.
Önce dosya recovery yaptım, oldu. Sonrasında da MFT fix varmış onu görmemişim onu da yaptım düzeldi diskim.

TestDisk Download
Download TestDisk & PhotoRec. TestDisk is a free and open source data recovery software tool designed to recover lost partition and unerase deleted files. PhotoRec is a file carver data recovery software tool.
indirme linki burada.
İndirince içerisinde 2 adet program var. Photorec ve testdisk.
Photorec : silinmiş olan dosyaları tarayıp onları buluyor. Denedim çalışıyor.
Testdisk: Birçok görevi var aslında ancak ben sadece MFT fix kısmını kullandım.
2 snde çözdü problemimi türkçe olarak karsılasmadım o yüzden burada paylaşmak istedim.
Son düzenleme: