Neler Yeni

Displayport bağlantısıyla görüntü alamıyorum.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Herkese selam dostlar. Bugün displayport kablosu aldım fakat kabloyu takıp çalıştırdığımda görüntü gelmiyor. HDMİ ile çalıştırıp yenileme hızını 60hz'e alıp bilgisayarı kapatmadan displayport kablosunu bağladığımda görüntü veriyor. Sonra 144hz'e alıp değişiklikleri koru diyorum yine bir sıkıntı yok. Ama bilgisayarı kapatıp açınca görüntü tekrar alamıyorum. Sorun nerde acaba? En az 2 saattir bununla uğraşıyorum.

Çözümlere baktım internetten ama çözülmedi sorunum rami falan çıkarttım fakat olmadı.

RX580
Asus VP249QGR 23.8'' 144Hz 1ms

Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Furkan
Kablo bozuk olabilir, monitörde çıkış seçeneği olabilir,displayport kablolar sert giriyor iyice taktığınızdan sonuna kadar girdiğindne emin olun.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablo bozuk olabilir, monitörde çıkış seçeneği olabilir,displayport kablolar sert giriyor iyice taktığınızdan sonuna kadar girdiğindne emin olun.
Kabloda bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü dediğim yöntemle görüntü alabiliyorum ama restart atınca görüntü yine gidiyor. Monitörde çıkış seçeneği ne tam olarak orayı anlayamadım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Furkan
monitörünüz yeni ise vga,hdmi,displayport seçmeniz gerekebilir, şöyle bir durum var bir de ben de asus vg24vq kullanıyorum eğer bilgisayarı açıp monitörü biraz sonra açarsam, ekran kartı yok gibi görüyor çözünürlük düşükte kalıyor,restart atınca düzeliyor.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
monitörünüz yeni ise vga,hdmi,displayport seçmeniz gerekebilir, şöyle bir durum var bir de ben de asus vg24vq kullanıyorum eğer bilgisayarı açıp monitörü biraz sonra açarsam, ekran kartı yok gibi görüyor çözünürlük düşükte kalıyor,restart atınca düzeliyor.
Monitörün menüsünden displayport seçiyorum fakat yine de olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Furkan
aklıma son son 2 seçenek geliyor, kablo ya cidden sıkıntılı ya da kablo desteklemiyor olabilir vereceğim tabloda kablonuzun özelliğine göre neyi desteklediğini görebilirsiniz.
1577568816390.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

display port kablo versiyonları da her hz değerini desteklemiyor.Ona da internetten bakabilirsiniz.

Top Bottom