Neler Yeni

Yardım Dizüstü bilgisayar performans düşüşü

bexzist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bex
2 yıldır 1070 8GB lık ekran kartına ve 7. nesil i7 işlemciye sahip bir ASUS ROG bilgisayar sahibiyim. Bilgisayarımda son bir aydır FPS düşüşü var. Bir virüs veya yaptığım bir değişiklik söz konusu değil. GTA 5te son ayarlarda 70 fps alırken 40lara kadar düştüğünü gördüm. Yani ciddi bir düşüş. Sebebi ne olabilir başına gelen veya fikri olan var mı

Manirery

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Murat
Termal macun kurumuş olabilir, fanlar tozlanmış olabilir. Benimde vardı dizüstü bilgisayarım, işlemci fanının içindeki tozlar sünger gibi bi hal almıştı. Temizlemende ve termal macun değiştirmende fayda var.

bexzist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bex
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ikisi de değil, direk asusun teknik servisine göndermiştim bu sorunu ilk yaşadığımda temizlik ve macun yenilemesi yapıldıktan sonra da pek bir şey değişmedi

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
bilgisayarın ömrü azalmış olabilir
driverları güncelleyin ve chipset güncellemesini de unutmayın
bir de tüm oyunlarda mı gtada mı böyle?

ELECTUS

80+ Silver
Hocam driver filan her şey güncel değilmi?

bexzist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bex

ELECTUS

80+ Silver
tüm oyunlarda böyle gtada daha çok hissedildiği için spesifik olarak örnek verdim.

evet, evet. drive booster vs ile de tarattım güncel görünüyor
Bilemiyeceğim hocam ozman yakın zmaanda crackli bir şey indirdinizmi?

bexzist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bex
Bilemiyeceğim hocam ozman yakın zmaanda crackli bir şey indirdinizmi?
sık sık crackli uygulama kullanırım ama dediğim gibi bu konuda titizim virüs veya worm yemediğime emine yakınım. arka planda çalışan gereksiz windows hizmeti veya anormal bir uygulama da yok

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
"Driver Booster ve Crack Uygulama"
Cevap Soruda..

bexzist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bex
"Driver Booster ve Crack Uygulama"
Cevap Soruda..
drive booster konusunda yanlış veya zararlı driver güncellemesi yaptığını biliyorum ama cümlede dediğim gibi buradan güncellemedim "tarattım". crack uygulama neyi kimden yüklediğinizi bildiğiniz sürece sorun yapmıyor. nasıl bir sorun oluşturduğunu düşünüyorsun detaylı paylaşırsan spesifik olarak dikkat edeceğim bir nokta vermiş olursun belki sorunum çözülür

noyan123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
noyanz12
Hemen cevap soruda crack kullanırsan bilgisayarın kasar patlar çöker :D Bu kadar düz mantık yorumlar yapmayın adam kullanmayı biliyorsa ondan bir zarar gelmez. Gelse benim bilgisayarlarım yok olurdu. Laptop olabiliyor sdd yoksa tak doluluk oranını düşür en temizi toparlayamazsan birde formata git, gereksiz dosyalardan arındır bilgisayarını en şeyinin güncel ise teknik servis gidip geldiğinden teknik bir sorun yoktur. Harddisk sağlıklarına bak.

bexzist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bex
a.PNG
crack kullanırsan olur diyen arkadaşlar için, şu listelemenin tamamını kaydedebileceğim bir program varsa söyleyin arka planda çalışan tüm servisleri gözden geçirsinler bir sorun var mıymış.
Hemen cevap soruda crack kullanırsan bilgisayarın kasar patlar çöker :D Bu kadar düz mantık yorumlar yapmayın adam kullanmayı biliyorsa ondan bir zarar gelmez. Gelse benim bilgisayarlarım yok olurdu. Laptop olabiliyor sdd yoksa tak doluluk oranını düşür en temizi toparlayamazsan birde formata git, gereksiz dosyalardan arındır bilgisayarını en şeyinin güncel ise teknik servis gidip geldiğinden teknik bir sorun yoktur. Harddisk sağlıklarına bak.
ssd var. windows ssdde kurulu olduğu için anlık şişmelere karşı 60 gb gibi boş bir alan bıraktım. bilgisayarda yaklaşık 1tb dosya var. bunların 200 gba yakını kişisel verisi gerisi oyun vs. kişisel veriyi yedeklesem de oyunu vs yeniden kurmak bir eziyet olur ve çözüm olacağını da düşünmüyorum. ama yine de tavsiyen için teşekkürler. Bu arada disk yöneticisinden diski kontrol ettim ama hard disk sentinel tarzı bir uygulama ile de taratmalı mıyım?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,200
Üyeler
168,258
Son üye
by_dj_omar
Top Bottom