Neler Yeni

Dizüstü Bilgisayar Şarj Işığı Yanmıyor ve Açılmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Said
Herkese iyi akşamlar, bilgisayarla ilgili bir problemim var.

İlk olarak bilgisayar açılmıyor. Şarja takıyorum şarj ışığı yanmıyor, şarjdayken de açılmıyor.

(Şarjdaylen) güç düğmesine basılı tuttuğumda fanlar 1-2 saniyeliğine dönüp duruyor. Şarjda değilken aynı işlemi yaptığımda gene aynı şey oluyor.

İçini açıp batarya soketini çıkartınca şarja taktığımda şarj ışığı yanıyor ama bilgisayar gene açılmıyor. Güç tuşuna basılı tutunca (şarjda) gene fanlar 1 2 saniye dönüyor, sonrasında şarj ışığı sönüyor. Tekrar şarja takınca güç ışığı yeniden yanıyor ama hala çalışmıyor. Batarya takılı değilken güç düğmesine basılı tutunca herhangi bir tepki (fanların dönmesi gibi) olmuyor.

Tüm bu saydığım durumlar farklı sıralarla denedim, anladığım kadarıyla sorun statik değil. Denemediğim ya da yazmayı unuttuğum bir şey varsa deneyebilirim. (RAM sök tak yapmayı vs de denedim ayrıca Type-C girişinden güç vermeyi de gene aynı şey, sorun adaptör kaynaklı değil)

Bilgisayar orijinal sıvı metal macuna sahip ve birkaç gün önce yenileme yaptım. İşlemci ve ekran kartının etrafı fabrika çıkışlı olarak kapalı ve kapton bantlı, oldukça dikkatlice uygulamadım ama gene de sorun ondan kaynaklı olabilir mi diye aklıma geliyor (bu işlemden sonra bilgisayarı sorunsuz kullanıyordum. Dün gece kapattım bugün açışmamaya başladı)

Anlamadığım nokta şarj ışığı neye göre yanıp yanmıyor? Batarya takılı değilken yanarken batarya takılıyken neden yanmıyor? Sorun batarya ise batarya yokken cihaz neden açılmıyor? Gerçekten kafam çok karışık. Şimdiden teşekkür ederim.

ASUS ROG Zephyrus M15, Intel i7 10th gen, GTX1660 Ti 2020 üretim cihaz bunun haricinde detaya ihtiyaç olursa yazabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,839
Üyeler
163,562
Son üye
nexiusxd
Top Bottom