prmdmnn
80+ Bronze
Merhaba! Bugün bir rehber tarzında bir paylaşım yapmak istedim. Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Bugünkü konumuz ethernet kablosu ile internet paylaşımı olacak. Eğer böyle bir sıkıntılarınız varsa çözümü deneyebilirsiniz:
İlk başta dizüstü bilgisayarımızda denetim masasını açmanız gerekiyor, sonrasında sırasıyla "Ağ ve İnternet >> Ağ ve Paylaşım Merkezi >> Bağdaştırıcı Özelliklerini Değiştirin" kısmına gelmeniz gerekecek. Oradan Wi-Fi bağdaştırıcı kısmına sağ tıklayın ve özellikler kısmına girin. Size pencere gelecektir, oradan Paylaşım sekmesine girerek bütün tikleri işaretlemeniz gerekecektir. İşte bu rehberi anlatan örnek video:
Son olarak masaüstü ile dizüstü bilgisayar ile ethernet kablosu ile bağlıyoruz, böylelikle başarılı bir şekilde interneti paylaşmış oluyoruz. Örnek kablolama fotoğrafları:
Avantajları:
- Modemde sadece 1 Ethernet portu varsa ya da bütün ethernet portları doluysa.
- Kullanacağınız bilgisayar modemden uzaksa ve powerline adaptörleri yoksa.
İlk başta dizüstü bilgisayarımızda denetim masasını açmanız gerekiyor, sonrasında sırasıyla "Ağ ve İnternet >> Ağ ve Paylaşım Merkezi >> Bağdaştırıcı Özelliklerini Değiştirin" kısmına gelmeniz gerekecek. Oradan Wi-Fi bağdaştırıcı kısmına sağ tıklayın ve özellikler kısmına girin. Size pencere gelecektir, oradan Paylaşım sekmesine girerek bütün tikleri işaretlemeniz gerekecektir. İşte bu rehberi anlatan örnek video:
Son olarak masaüstü ile dizüstü bilgisayar ile ethernet kablosu ile bağlıyoruz, böylelikle başarılı bir şekilde interneti paylaşmış oluyoruz. Örnek kablolama fotoğrafları:
Avantajları:
- Powerline sizde olmasa da bile size çok güzel yardımcı olabilen iyi bir yöntem
- Fazla bir şey gerektirmiyor
- Sınırlı ve düşük internet hızı (2.5MB/ps gibi)
- Wi-Fi özellikli ve ethernet girişli dizüstü bilgisayara sahip olmanız gerekiyor.