Neler Yeni

Doğu akdeniz üniversitesinde okunur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Butay
Dijital oyun tasarımı okumak istiyorum sıralamam DAÜ'ye yetiyor. Sizce okunur mu?

kumbulali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali Kumbul
Ben yazılım mühendisliği mezunuyum.
Artıları:
Sosyal açıdan değil ama eğitim kalitesi olarak önerebileceğim bir okuldur. Bilgisayar Mühendisliği departmanında Hadi hoca işinin ehli tam bir profesyoneldir, dünyaya bölüm başkanı olmak için gelmiş bir eğitimcidir. Yabancı öğrenci sayısı Türkiye'deki herhangi bir okuldan daha fazla olup ingilizce gelişimin için faydalı olabilecek bir okuldur. Times Higher Education (THE World Rankings) Dünya sıralamasında 600-800 arasındaydı. Mühendislik bölümleri açısından ülkedeki 8 ABET akreditasyonuna sahip okuldan birisi. (Diğerleri; Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Hacettepe, MEF ve Gelişim) Sayı artmış ilk akredite olanlardan birisi DAÜ. Ama mühendislik departmanı için geçerli bu. Eğitim ücretleri bi Özyeğin'e göre falan çok ucuz. Özyeğin 800-1000'de sıralamada. Yurt ücretleri pahalı ama lüks yurtlar var. KYK'da var. Bahar şenlikleri çok büyük oluyor keyifli oluyor.

Eksileri:
Sosyal ortamı elitlikten uzak oldukça banal. Ada çok kısıtlı. İnternet yavaş genel olarak. Mobil hatlar çok pahalı. Hiçbir şey sipariş edemiyorsun kargo ile Türkiye'den. Sosyalleşmekte zorlanan bir insansan asla tavsiye etmem depresyondan çıkamaz okulu bırakır Türkiye'ye geri dönersin. Bazı kulüpler çok pasif hiçbir şey yapmıyorlar sene boyunca. (Birçok kişi var bu şekilde dönen çevremde.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Butay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben yazılım mühendisliği mezunuyum.
Artıları:
Sosyal açıdan değil ama eğitim kalitesi olarak önerebileceğim bir okuldur. Bilgisayar Mühendisliği departmanında Hadi hoca işinin ehli tam bir profesyoneldir, dünyaya bölüm başkanı olmak için gelmiş bir eğitimcidir. Yabancı öğrenci sayısı Türkiye'deki herhangi bir okuldan daha fazla olup ingilizce gelişimin için faydalı olabilecek bir okuldur. Times Higher Education (THE World Rankings) Dünya sıralamasında 600-800 arasındaydı. Mühendislik bölümleri açısından ülkedeki 8 ABET akreditasyonuna sahip okuldan birisi. (Diğerleri; Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Hacettepe, MEF ve Gelişim) Sayı artmış ilk akredite olanlardan birisi DAÜ. Ama mühendislik departmanı için geçerli bu. Eğitim ücretleri bi Özyeğin'e göre falan çok ucuz. Özyeğin 800-1000'de sıralamada. Yurt ücretleri pahalı ama lüks yurtlar var. KYK'da var.

Eksileri:
Sosyal ortamı elitlikten uzak oldukça banal. Ada çok kısıtlı. İnternet yavaş genel olarak. Mobil hatlar çok pahalı. Hiçbir şey sipariş edemiyorsun kargo ile Türkiye'den. Sosyalleşmekte zorlanan bir insansan asla tavsiye etmem depresyondan çıkamaz okulu bırakır Türkiye'ye geri dönersin. (Birçok kişi var bu şekilde dönen çevremde.)
Ailem bi şeyler kargolayıp gönderebiliyolar mı evden

kumbulali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali Kumbul
Ailem bi şeyler kargolayıp gönderebiliyolar mı evden
PTT var evet ama desi fiyatı yüksek oluyor o yüzden genelde KKTC'ye arabayla giden bir tanıdık aracılığıyla eşya gönderiyorlar. Mersin Taşucu limanından Girne'ye gemi geliyor arabalı. Sen KKTC'den TR'ye kargo göndermek istediğinde 10-15 gün sürüyor. Kendi adına kendin bile kargo göndersen gümrük memurunun inisiyatifine kalıp vergi ödettirebiliyorsun. Ben mesela mezun olduğumda tüm eşyalarımı kargoladım. Kendi adıma kargo varmadan TR'ye geldim kargoyu alırken vergi ödedim 2. el ve TR'den zaten vergisini ödeyerek aldığım şahsıma ait ürünlerime.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Butay
PTT var evet ama desi fiyatı yüksek oluyor o yüzden genelde KKTC'ye arabayla giden bir tanıdık aracılığıyla eşya gönderiyorlar. Mersin Taşucu limanından Girne'ye gemi geliyor arabalı. Sen KKTC'den TR'ye kargo göndermek istediğinde 10-15 gün sürüyor. Kendi adına kendin bile kargo göndersen gümrük memurunun inisiyatifine kalıp vergi ödettirebiliyorsun. Ben mesela mezun olduğumda tüm eşyalarımı kargoladım. Kendi adıma kargo varmadan TR'ye geldim kargoyu alırken vergi ödedim 2. el ve TR'den zaten vergisini ödeyerek aldığım şahsıma ait ürünlerime.
Kaldığım dersç için para mı ödüyorum.O nasıl oluyor

Ekler

• IMG-20230729-WA0000.jpg
    IMG-20230729-WA0000.jpg
    32.5 KB · Hit: 125

kumbulali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ali Kumbul
Hayır canım yok öyle bir şey. Ben %100 bursluydum ama arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla websitesinden de hesaplayabileceğiniz bir dönemlik ücret var ve bu ücret zarfında 5 ders alabiliyorsunuz her dönem 3.5 üzeri CGPA yaptıktan sonra 6. dersi alabiliyorsunuz ek olarak. Son dönem danışman hocanız ile 7 derse kadar alabiliyorsunuz (Bir tanesi bitirme projesi dersi olduğu için). Yaz okulları kredi başı hesaplanıyor en yüksek kredili ders 4 kredi. Belli bir seneyi geçtikten sonra öğrenim süreniz bursunuz kesiliyor diye biliyorum (7 sene galiba). Diğer üniversitelerden en güzel farkı ise her dönem neredeyse her dersin açılıp kendi ders programınızı kendiniz oluşturabiliyor olmanız. Sınıf mantığı pek yok. Dersleri seçim zamanı tamamen isteğinize göre seçebildiğiniz için (Tabii ön koşulları tamamladıktan sonra) aynı dönem başladığınız kişiyle hiç karşılaşmadan beraber bitirme ihtimaliniz de oluyor ama hesabı iyi yapmak gerekli bazen hocaların mazereti olup ders açmama ihtimalleri oluyor o yüzden Cirriculum'dan çok şaşmamak lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Butay
Hocam bir sorum daha olacak
Sitedeki 23-24yılı tc uyruklu okul ücretlerinin pdf ine girdiğimde %75burslu 15bin tl küsür gözüküyor ama sitenin hesaplama kısmındn hesaplamaya kalktığımda neredeyse 2katı gibi bir fiyat çıkıyor hangisi doğru fiyattır sizce ya da pdf teki dönemlik fiyat olabilir mi

Top Bottom