Neler Yeni

Dolandırıldım acil yardım lazım nolursunuz

Jeeareen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Mustafa Yeşil
Arkadaşlar durum aşırı ciddi. 9 aydır türkcell faturalı kullanıcısıyım., tahhütümün bitmesine 3 ay var. Bugün beni 0850 ile başlayan bir numara aradı, numaraya fazla dikkat edemedim. Bana türkcell taahhütnamemin yakında biteceğini, fiyatların artacağını belirtti. Bu yüzden de türk telekomdaki bir tarifeyi önerdi, istediğim takdirde hat geçişi yapılacağını söyledi. benim de dalgın bir zamanıma geldi, tamam olur dedim. Neyse whatsapp üzerinden tc min önlü arkalı fotoğrafını istediler, ben de attım. Bu durumun üstüne arayanın dolandırıcı olduğunu fark ettim. kısacası iş işten geçti ve adamların elinde kimliğim var. Türkcelli aradım durumu anlattım, türk telekoma yönlendirdiler. Türk telekomu aradım, yardımcı olamayız dediler. internette biraz daha araştırma yaptım. 155 i aradım, en yakın zamanda bir emniyet midürlüğüne gel şikayet et dediler. şu anda otobüsteyim(şehirlerarası). inince gideceğim.

Size sormak istediklerim şunlar:
önceden buna benzer bir olay yaşayan var mı
nasıl önlemler almalıyım
gerçekten sadece tc min fotoğrafı ile çok sıkıntılı durumlara sokabilirler mi beni(ne de olsa bugün bir arkadaşımın tc sinin fotoğrafını çekip her işi yapabilmem aşırı saçma geliyor.)

(fotoğrafı ekleyince fark ettim geçen ay katıldı yazıyor. kafama s****m)

Ekler

• Screenshot_20241215_184441_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20241215_184441_WhatsApp.jpg
    242 KB · Hit: 34
Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Yuzarsef
gerçekten sadece tc min fotoğrafı ile çok sıkıntılı durumlara sokabilirler mi beni(ne de olsa bugün bir arkadaşımın tc sinin fotoğrafını çekip her işi yapabilmem aşırı saçma geliyor.)
Eğer engellemen yoksa adına şirket açabilirler ve kredi çekebilirler. 2 faktörlü korumayı açarak kendini kısıtla kimlikle şirket kurmayı vs. Ardından da banka hesaplarına dikkat et bir işlem yapıldığı gibi habersiz 24 saat içinde şikayet edebilirsin. AKBANK hesabın var ise de kapat adamlar elinden gelse başkasının adına işlem yaptıracak gibiler herkese. Ve polise git ayriyeten kimlik numarası vs ile başına iş gelmez ama resim sıkıntı onun için kısıtla kendini çok geçmeden.

fatik1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Fatih Öztütk
Geçmiş olsun hiçbir resmi kurum WhatsApp üzerinden kimlik bilgileri istemez savcılık bildirmek daha iyi olur

Jeeareen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Mustafa Yeşil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer engellemen yoksa adına şirket açabilirler ve kredi çekebilirler. 2 faktörlü korumayı açarak kendini kısıtla kimlikle şirket kurmayı vs. Ardından da banka hesaplarına dikkat et bir işlem yapıldığı gibi habersiz 24 saat içinde şikayet edebilirsin. AKBANK hesabın var ise de kapat adamlar elinden gelse başkasının adına işlem yaptıracak gibiler herkese. Ve polise git ayriyeten kimlik numarası vs ile başına iş gelmez ama resim sıkıntı onun için kısıtla kendini çok geçmeden.
hocam kredi kartım yok zaten kredi çekmeleri mümkün mü, yani adıma kredi kartı açabilirler mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Oğuzhan
Bunu bir kaç ay önce bendende istediler attım herhangi bir sorun olmaz korkmana gerek yok

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
522
İsim
ibrahim demir
karakolda ifade ver
tc kayıp bildiriminde bulun
gazeteye ilan isterler mi bilmem
tüm bankalara fax çek
ininal papara vs kuruluşlara acilen ulaş kara para aklama yaparlarsa sıkıntı