Neler Yeni

Dolandırıldım acil yardım lazım nolursunuz

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Mehmetcan İvrendi
Arkadaşlar durum aşırı ciddi. 9 aydır türkcell faturalı kullanıcısıyım., tahhütümün bitmesine 3 ay var. Bugün beni 0850 ile başlayan bir numara aradı, numaraya fazla dikkat edemedim. Bana türkcell taahhütnamemin yakında biteceğini, fiyatların artacağını belirtti. Bu yüzden de türk telekomdaki bir tarifeyi önerdi, istediğim takdirde hat geçişi yapılacağını söyledi. benim de dalgın bir zamanıma geldi, tamam olur dedim. Neyse whatsapp üzerinden tc min önlü arkalı fotoğrafını istediler, ben de attım. Bu durumun üstüne arayanın dolandırıcı olduğunu fark ettim. kısacası iş işten geçti ve adamların elinde kimliğim var. Türkcelli aradım durumu anlattım, türk telekoma yönlendirdiler. Türk telekomu aradım, yardımcı olamayız dediler. internette biraz daha araştırma yaptım. 155 i aradım, en yakın zamanda bir emniyet midürlüğüne gel şikayet et dediler. şu anda otobüsteyim(şehirlerarası). inince gideceğim.

Size sormak istediklerim şunlar:
önceden buna benzer bir olay yaşayan var mı
nasıl önlemler almalıyım
gerçekten sadece tc min fotoğrafı ile çok sıkıntılı durumlara sokabilirler mi beni(ne de olsa bugün bir arkadaşımın tc sinin fotoğrafını çekip her işi yapabilmem aşırı saçma geliyor.)

(fotoğrafı ekleyince fark ettim geçen ay katıldı yazıyor. kafama s****m)
Merak Etme Zaten Tüm bilgilerimiz cukkalndığı için hiç bı şey olmaz zaten var sadece Kimliak Fotosu biraz sıkıntılı kimlik fotosunu vs. Taratıp papara vs. Açıp kara para aklama bilirler vs.

Tavsiyem sikayet'de bulun bu sayede bir şey yaparsalar Sikayet'de bulunmuş olmanız o suçu sizin islemediginizin delili olacaktır mesela kara para aklar salar vs. Olayı anlatır ve sikayet'de bukundugunu aöylersin bu sayede şikayet belgen delik oluşturur ve ceza yemezsin

Merak Etme Zaten Tüm bilgilerimiz cukkalndığı için hiç bı şey olmaz zaten var sadece Kimliak Fotosu biraz sıkıntılı kimlik fotosunu vs. Taratıp papara vs. Açıp kara para aklama bilirler vs.

Tavsiyem sikayet'de bulun bu sayede bir şey yaparsalar Sikayet'de bulunmuş olmanız o suçu sizin islemediginizin delili olacaktır mesela kara para aklar salar vs. Olayı anlatır ve sikayet'de bukundugunu aöylersin bu sayede şikayet belgen delik oluşturur ve ceza yemezsin
Hocam aynı olayı birkaç ay önce bende yaşadım.Whatsaptan atmıştım aynı şekilde babam görmesin diye mesajı silmiştim hâlâ bir sıkıntı yok sizce bir sıkıntı olur mu?

Jeeareen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Mustafa Yeşil
Hocam aynı olayı birkaç ay önce bende yaşadım.Whatsaptan atmıştım aynı şekilde babam görmesin diye mesajı silmiştim hâlâ bir sıkıntı yok sizce bir sıkıntı olur mu?

hocam hat taşınması bugün yapıldı, koştur koştur savcılığa gittim ardından da emniyete gidip ifade verdim. yarın tt müdürlüğüne gidip hat taşımanın iptal edilmesini, edilmemesi takdirde şikayette bulunacağımı söyleyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca acilen kimliğini kayıp gösterip iptal ederek yeni kimlik açmanı öneririm dostum. ben en kötü ihtimalle sadece cayma bedeliyle yırtarım. ancak kimliğinizi kullanarak kara para aklanır haberiniz olsun

hocam gittim şikayette bulundum hat taşıması yapmışlar çünkü. yarın tt müdürlüğüne gidip iptal rtmelerini isteyeceğim.

hocam hat taşınması bugün yapıldı, koştur koştur savcılığa gittim ardından da emniyete gidip ifade verdim. yarın tt müdürlüğüne gidip hat taşımanın iptal edilmesini, edilmemesi takdirde şikayette bulunacağımı söyleyeceğim.

ayrıca acilen kimliğini kayıp gösterip iptal ederek yeni kimlik açmanı öneririm dostum. ben en kötü ihtimalle sadece cayma bedeliyle yırtarım. ancak kimliğinizi kullanarak kara para aklanır haberiniz olsun

hocam gittim şikayette bulundum hat taşıması yapmışlar çünkü. yarın tt müdürlüğüne gidip iptal rtmelerini isteyeceğim.
TT bir aciklama yapmadımı bu konu hakkında

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,082
Üyeler
163,429
Son üye
CJ ALEMDAR
Top Bottom