Emirhandkee
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 45
12.97 oldu.
Ara sıra anlık 1TL inip çıkmasına ne diyorsunuz?Ben telaşa kapılıp anlık hareket edenler hariç kimsenin doğru dürüst bozduracağını sanmıyorum. Düştüğüne sevinenler, nârâlar atanlar zaten doları olmayanlar. Onlar için hava hoş ne oluyorsa olsun. Doları olanlar yatırımım boşa gitmiştir diye dert yanıyordur şimdi. RTE'ye güveneceğini de sanmıyorum insanların. İleride artar illaki düşüncesiyle yastık altında tutacaklardır. Vakti gelince de bozduracaklardır. Yukarıda yazdığınız cümlede sebep insanların vadeli hesaba geçmesi, dolar bozdurması ve sonucun ise doların düşmesi olduğu gibi bir anlam çıkmış. Tam tersi aslında diyebiliriz. Sebep doların düşmesi, sonuç vadeli hesaba geçişin istenmesi. Doların bozulmasının istenmesi. Onu da dediğim gibi pek kimsenin yapacağını sanmıyorum. Hem zararın karşılanması mevzusu da ayrı bir olay. Bizim zararımızı yine bizim vergilerimizle, halkın parasıyla ve yeni paralar basarak karşılayacak devlet. Karşılıksız şekilde bir sonsuz para basma döngüsü başlayacak. Enflasyon artacak. Lafta faiz düşük olacak ama enflasyon yüksek. Bu zararı karşılama mevzusunun da 7'den 70'e tüm vatandaşlara koşulsuz şartsız yapılacağını sanmıyorum. Belirli koşullar gerekecektir. İşin içine de yine faiz girecek. Üstü kapalı bir faiz ve sınırı da yok. Nas, mas diye tutturuyorlardı şimdi de vadeli hesaptan faiz sağlıyorlar. Milletin gözünü boyamaya oynuyorlar tamamen. Bu kararların ve iyileşmelerin uzun vadeye yansıyacağını da sanmıyorum. Zamanla para daha da değersizleşecektir. Olan da her zamanki gibi yine halka olacak.
Dolar çok düşünce millet dolar almıştır.Ara sıra anlık 1TL inip çıkmasına ne diyorsunuz?
Öyle değil örneğin 13TL iken 14TL olup tekrar 13TL oluyor.Dolar çok düşünce millet dolar almıştır.
Satma knk şuan merkez bankası müdahale etti yine artçakacil yatırım tavsiyesi lazım satiyim mi
sattım bileSatma knk şuan merkez bankası müdahale etti yine artçak