umutbeedir
80+ Bronze
Dahası
Üstü kapalı bir seçim oyunu. Anlayana çok bile
Güzel açıklamaArkadaşlar,
Şuan merkez bankası dolar'a müdahale etmedi.
Tüm bu düşüş Erdoğan'ın vadeli hesaplar hakkındaki kısmından kaynaklı. Size olayı anlatmak gerekirse.
Mesela elinde 200.000 TL paran var.
1 Ocak 2020'de 100.000 TL ile dolar aldınız, diğer 100.000 TL ile de vadeli hesaba yatırdınız. Aradan aylar geçti en sonunda bozdurmaya karar verdiğiniz. Dolar'a yatırdığınız paranız 140.000 TL oldu ama vadeli hesaba yatırdığınız para 130.000 TL oldu. Devlet de diyor ki ben sana aradaki farkı ödeyeceğim diyor. Aradaki fark kaç 10.000 TL, devlet sana bu miktarı ödüyor.
Peki neden bu olay doları düşürdü?
Düşürme sebebi insanlar elindeki doları satıp vadeli hesaba yatırdı tüm parayı. Piyasada bolca dolar olduğu için dolar değer kaybı yaşadı, piyasada TL azaldığı için değer kazandı.
Peki insanlar neden vadeli hesaba geçti?
Geçme sebepleri ise 0 risk olduğu için. Mesela parayı vadeli hesaba yatırdın ama dolar çok daha fazla değer kazandı. Zaten aradaki farkı devlet sana ödeyecek ama ya dolar değer kaybetseydi? Değer kaybedince bu sefer aradaki farkı devlet ödemeyecek. Bu yüzden vadeli hesapta 0 risk durumu oluştu.
Şuan vadeli hesaba geçmek daha mantıklı.
@Gizemss istersen konuya ekle yazıyı.
Kaç kişi geçti ki hocam? 1 saatlik konuşma esnasında doğru dürüst kimsenin koşa koşa gidip vadeli hesaba geçtiğini sanmıyorum. İnsanların %90'ı bizim gibi sosyal mecralardan yorumlar okuyor, ne oluyor diye bakıyordur sadece. Millet vadeli hesaba geçtiğinden değil de millet görüp de vadeli hesaba geçsin diye yapıldı desek daha doğru olur. Genel bir TL'ye teşvik söz konusu. Bu uğurda düştü.Peki insanlar neden vadeli hesaba geçti?
tekrar artar mı ?Kaç kişi geçti ki hocam? 1 saatlik konuşma esnasında doğru dürüst kimsenin koşa koşa gidip vadeli hesaba geçtiğini sanmıyorum. İnsanların %90'ı bizim gibi sosyal mecralardan yorumlar okuyor, ne oluyor diye bakıyordur sadece. Millet vadeli hesaba geçtiğinden değil de millet görüp de vadeli hesaba geçsin diye yapıldı desek daha doğru olur. Genel bir TL'ye teşvik söz konusu. Bu uğurda düştü.
12.70'i gördü.Burada konuşma sırasında dolar 13.80'i görmüş.
Hemen geçti demiyorum. Erdoğan'ın dediği cümleyi anlayan hemen bozdurur zaten ama millet bozmaya başladı çünkü dolar sert düştü.Kaç kişi geçti ki hocam? 1 saatlik konuşma esnasında doğru dürüst kimsenin koşa koşa gidip vadeli hesaba geçtiğini sanmıyorum. İnsanların %90'ı bizim gibi sosyal mecralardan yorumlar okuyor, ne oluyor diye bakıyordur sadece. Millet vadeli hesaba geçtiğinden değil de millet görüp de vadeli hesaba geçsin diye yapıldı desek daha doğru olur. Genel bir TL'ye teşvik söz konusu. Bu uğurda düştü.
cCc Türk'ün Türk'ten başka düşmanı yoktur cCcCCC TÜRKLER GELİYOR CCC
ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN
Güzel açıklaman için teşekkürler konuya ekliyorum.Arkadaşlar,
Tüm bu düşüş Erdoğan'ın vadeli hesaplar hakkındaki kısmından kaynaklı. Size olayı anlatmak gerekirse.
1 Ocak 2020'de 100.000 TL ile dolar aldınız, diğer 100.000 TL ile de vadeli hesaba yatırdınız. Aradan aylar geçti en sonunda bozdurmaya karar verdiğiniz. Dolar'a yatırdığınız paranız 140.000 TL oldu ama vadeli hesaba yatırdığınız para 130.000 TL oldu. Devlet de diyor ki ben sana aradaki farkı ödeyeceğim diyor. Aradaki fark kaç 10.000 TL, devlet sana bu miktarı ödüyor.
Peki neden bu olay doları neden düşürdü?
Düşürme sebebi insanlar elindeki doları satıp vadeli hesaba yatırdı tüm parayı. Piyasada bolca dolar olduğu için dolar değer kaybı yaşadı, piyasada TL azaldığı için değer kazandı.
Geçme sebepleri ise 0 risk olduğu için. Mesela parayı vadeli hesaba yatırdın ama dolar çok daha fazla değer kazandı. Zaten aradaki farkı devlet sana ödeyecek ama ya dolar değer kaybetseydi? Değer kaybedince bu sefer aradaki farkı devlet ödemeyecek. Bu yüzden vadeli hesapta 0 risk durumu oluştu.
Risk açısından, şuan vadeli hesaba geçmek daha mantıklı. YTD.
yani doları satalım mıArkadaşlar,
Peki neden bu olay doları neden düşürdü?
Risk açısından, şuan vadeli hesaba geçmek daha mantıklı. YTD.
@Gizemss istersen konuya ekle yazıyı.
Tavsiye vermiyorum ama satmak istiyorum dersen bekle biraz dolar yükselmeye başlarsa yüksekten satıp vadeli hesaba geçebilirsin. Yine aynı kar oranına sahip olacaksın. Bu arada vadeli hesap faiz oluyor haberin olsun. YTDyani doları satalım mı
Şuan düşüyor gibi ama çok hareketliTavsiye vermiyorum ama satmak istiyorum dersen bekle biraz dolar yükselmeye başlarsa yüksekten satıp vadeli hesaba geçebilirsin. Yine aynı kar oranına sahip olacaksın. Bu arada vadeli hesap faiz oluyor haberin olsun. YTD