Dolar çok güzel düştü ama hiçbir ürününde fiyatı inmedi bi tablet alacaktım 1100tl'ydi 2000oldu sonra 2100 dolar düşünce 2400 oldu anormal bir şekilde sonra 2200e düştü neden böyle oluyor fiyatlar düşmüyor ?
Türkiye`ye yani fırsatçıların ülkesine hoş geldin.Dolar çok güzel düştü ama hiçbir ürününde fiyatı inmedi bi tablet alacaktım 1100tl'ydi 2000oldu sonra 2100 dolar düşünce 2400 oldu anormal bir şekilde sonra 2200e düştü neden böyle oluyor fiyatlar düşmüyor ?
Hoş gelmedim zaten hep burdaydımTürkiye`ye yani fırsatçıların ülkesine hoş geldin.
Tabi canım baktım şimdi sinerjiye maşallah sudan ucuz.Ss alıp cimere gönderiniz şuan kuru fiyatlara yansıttı bazı firmalar mesela sinerji.
E ne işe yaradı hiçbir şey yapmasalardı daha iyiydi.Bir önceki konuşmamla farklı konuşuyorum. Farklı bir arkadaş söyledi, biraz düşünce bu daha mantıklı geldi. Maliye bakanı da söylemiş zaten. Açıklamak gerekirse:
Fiyatlara etki etmeyecek. Doları düşürürken bir yandan para basmaktayız. Para basma oranımız artınca ve bunu Doları düşürmek için kullanınca ortaya Enflasyon çıkıyor. Yani Dolar düştükçe Enflasyon artıyor bu da hiç bir yararımıza olmuyor. Maliye Bakanının ve RTE'nin yeni düzenlediği Sabit Kur Politikası buna sebep oluyor. Marketler de fiyatlar da düşüş beklemeyin. İnternet üzerinde belki 3-5 anca düşüş olur.
Ben buna tabiri caizse "göz boyama" diyorum. Belki dış açığı kapatmamız da vesaire etkisi olur. Dış açığı kapatırsak ve azaltırsak vatandaşa da etki edebilir ama uzun vadede olur bunlar. Doların 1 TL oynaması dış borcu katlıyor.E ne işe yaradı hiçbir şey yapmasalardı daha iyiydi.
Hoş gelmedim zaten hep burdaydım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tabi canım baktım şimdi sinerjiye maşallah sudan ucuz.
Aynen öyle göz boyamaBen buna tabiri caizse "göz boyama" diyorum. Belki dış açığı kapatmamız da vesaire etkisi olur. Dış açığı kapatırsak ve azaltırsak vatandaşa da etki edebilir ama uzun vadede olur bunlar. Doların 1 TL oynaması dış borcu katlıyor.
Yeri geldimi müslüman olan ama böyle işlere geldimi fırsatçılığın dibini vuran bazı dürüst (!) satıcılar yüzünden.Dolar çok güzel düştü ama hiçbir ürününde fiyatı inmedi bi tablet alacaktım 1100tl'ydi 2000oldu sonra 2100 dolar düşünce 2400 oldu anormal bir şekilde sonra 2200e düştü neden böyle oluyor fiyatlar düşmüyor ?