Neler Yeni

Dolar Hızla Yükseliyor

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Ben gayet saygılı yorumumu yapıp sana soru sordum. Cevaplarsan sevinirim.

Ortaya bok atıp kaçmak kolaydır ayrıca "Lozan uzun vadede zarardır" deyip kaçmak yerine sebeplerini nedenlerini sana göre yazarsın tartışırız.

Ayrıca Tarih şu olsaydı bu olurdu gibi de yorumlanmaz. O zamanlar Sevr i kabul eden osmanlı hükümeti ve Lozanı imzalayan Atatürk Cumhuriyeti vardı. Bunlara bakılarak sevr olsa dahamı iyi olurdu ? Ülkenin o zamanki şartlarını araştırdınmı ? Ne şartlarda lozan imzalandı biliyormusun ?
Gel tartışalım bakalım sorularımın cevabını bekliyorum tek tek.
Hala agresif yaklaşıyorsunuz gerek yok bu şekilde tavır göstermeye adam tarihe karşı bilgisi ve ilgisi olmadığını söylemiş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Mustafa Kaya
bor çıkarmay ve üretim yapmaya başlasak 15 yıla 4 TL hatta 2TL seviyelerine gerileyebilir. Ülkemizde uzaya gitmek için çoğu kaynak var aslında ama ekonemi şartları. Bor(uzay gemisi yakıtı ve uzay gemisi yapım materyallerinden biri), türünü hatırlamadığım dağ geçisi türü(uzay kıyafeti yapımı, altın(radyasyon engeleyen camlar için) vs.
toryum rezevride var

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mustafa Açıkgöz
Hala agresif yaklaşıyorsunuz gerek yok bu şekilde tavır göstermeye adam tarihe karşı bilgisi ve ilgisi olmadığını söylemiş.
Bilgi ve ilgi olmayan konuda yorum yapmak nedir ? Yanlışmı biliyorum bu forumda hakaret ve rencide etmeden soru soramayacakmıyım niye uyarıyorsunuz ? Adam cahil cahil konuşuyor ben de müdahale ediyorum. Başka tarih bilmeyen biri gelecek adamın dediğine inanacak gidecek düzeltilmesi lazım böyle insanların.

Taha.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Taha Yasin Yıldızhan
Dostlar yani bu ne demek biliyor musunuz?
Bırakın reformları , faiz yükseltmesini. Söyledikleri , yaptıkları hiçbir şey kalıcı çözüm değil. Bu ülkede başımızdaki vasıfsızlar değişmedikçe , Bu doları kimse durduramaz :)
Allah'ım beni kör et kör Allah'ım beni kör et kör

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Evren avcı
ah be dolar 6.9ken işlemci alamadım yine anakart ile ramler alimde kalacak

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Bilgi ve ilgi olmayan konuda yorum yapmak nedir ? Yanlışmı biliyorum bu forumda hakaret ve rencide etmeden soru soramayacakmıyım niye uyarıyorsunuz ? Adam cahil cahil konuşuyor ben de müdahale ediyorum. Başka tarih bilmeyen biri gelecek adamın dediğine inanacak gidecek düzeltilmesi lazım böyle insanların.
Bir şey demedim hocam sadece söyleyiş biçiminiz kaba geldi
Örnek verecek olursam "ortaya bok atıp kaçmak kolaydır" kaba bir cümle sadece bunu belirtmek istemiştim

Clusters

80+
Bu ülkenin düzlüğe çıkabilmesi için önce 23'de bitecek lozan antlaşmasının bitmesi gerek. Daha sonra ülkedeki madenleri işleyebilmemiz için o madenlerin tesislerinin kurulması gerek.
Bugün lozanı tekrar yenilesek ( ki amerika,avrupa ülkelerinin de istediği bu) dolar gene düşecek 3-4 belki 2 civarlarına fakat gene bir 100 sene dışa bağımlı yaşayacağız. Ben başa gelecek başka herhangi birinin direk bu antlaşmayı imzalayacağını düşünüyorum geçiçi çözüm olarak.

Belki vardır yanlış bildiklerim vs. ama şuanda yapılan şey (lozanın yenilenmemesi) bizim zararımıza gibi gözükse de uzun vadede yararımıza olacak bişey. En azından ben öyle düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onun dolarla falan alakası yok hocam onu hiç karıştırma. Türkcell verdiği her hizmeti fahiş fiyatlara satıyor. Game+'da Türkcell hizmeti olduğu için fiyatların böyle olacağı belliydi.
Lozanin bi süresi yok kim daha güçlü olursa onun sözü geçiyor diye biliyorum

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can
Ben gayet saygılı yorumumu yapıp sana soru sordum. Cevaplarsan sevinirim.

Ortaya bok atıp kaçmak kolaydır ayrıca "Lozan uzun vadede zarardır" deyip kaçmak yerine sebeplerini nedenlerini sana göre yazarsın tartışırız.

Ayrıca Tarih şu olsaydı bu olurdu gibi de yorumlanmaz. O zamanlar Sevr i kabul eden osmanlı hükümeti ve Lozanı imzalayan Atatürk Cumhuriyeti vardı. Bunlara bakılarak sevr olsa dahamı iyi olurdu ? Ülkenin o zamanki şartlarını araştırdınmı ? Ne şartlarda lozan imzalandı biliyormusun ?
Gel tartışalım bakalım sorularımın cevabını bekliyorum tek tek.

O zamanlar Sevr i kabul eden osmanlı hükümeti ve Lozanı imzalayan Atatürk Cumhuriyeti vardı. Bunlara bakılarak sevr olsa dahamı iyi olurdu ? Ülkenin o zamanki şartlarını araştırdınmı ? Ne şartlarda lozan imzalandı biliyormusun ?
Kesinlikle hocam zaten bu konuda tamamen size katılıyorum ben. Sadece yanlış bildiğim şeyler var(mış)dı..
Siyaset, Tarih, Politika.. bunlarla aram 0 olduğundan bir bilgim yok amacım tartışmak değil doğrusunu öğrenmek aslında. Ben bu şekilde biliyordum ve bu şekilde bir yorum yaptım tartışmak değil de doğrusunu öğrenmek daha iyi olur benim için 😊..
Lozanın 100 sene sonra bitecek bir antlaşma olarak biliyordum ben 10 dakika önceye kadar o kadar aram yok tarih politika ilişkileriyle :D

Bu arada küçük bir not ; Yazış şeklin biraz agresif hocam. Özellikle "bok atıp kaçmak kolay" gibi kavga başlatıcı kelimeler genelde rapor yer bilginiz olsun. Sonraki konularda biraz daha yumuşak bir dille yazarsan hoş olur. Şimdiden Teşekkürler.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Herkes başka bir madde sallıyor, DA Forum olarak Lozanı baştan yazıyoruz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mustafa Açıkgöz
Bir şey demedim hocam sadece söyleyiş biçiminiz kaba geldi
Örnek verecek olursam "ortaya bok atıp kaçmak kolaydır" kaba bir cümle sadece bunu belirtmek istemiştim

Kesinlikle hocam zaten bu konuda tamamen size katılıyorum ben. Sadece yanlış bildiğim şeyler var(mış)dı..
Siyaset, Tarih, Politika.. bunlarla aram 0 olduğundan bir bilgim yok amacım tartışmak değil doğrusunu öğrenmek aslında. Ben bu şekilde biliyordum ve bu şekilde bir yorum yaptım tartışmak değil de doğrusunu öğrenmek daha iyi olur benim için 😊..
Lozanın 100 sene sonra bitecek bir antlaşma olarak biliyordum ben 10 dakika önceye kadar o kadar aram yok tarih politika ilişkileriyle :D

Bu arada küçük bir not ; Yazış şeklin biraz agresif hocam. Özellikle "bok atıp kaçmak kolay" gibi kavga başlatıcı kelimeler genelde rapor yer bilginiz olsun. Sonraki konularda biraz daha yumuşak bir dille yazarsan hoş olur. Şimdiden Teşekkürler.
Yapım böyle bir art niyet algılayınca agresifleşiyorum. ve hiç sıkıntı değil rapor etmek isteyen etsin ben kendim olmaya devam edeceğim.

Aranız yoksa fikrinizde olmasın yoksa "cehalet" dediğimiz kavram çıkıyor. Bilmediği konu hakkında biliyormuş gibi yapmak. Hem topluma zarar hem kişiye.

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can
Yapım böyle bir art niyet algılayınca agresifleşiyorum. ve hiç sıkıntı değil rapor etmek isteyen etsin ben kendim olmaya devam edeceğim.

Aranız yoksa fikrinizde olmasın yoksa "cehalet" dediğimiz kavram çıkıyor. Bilmediği konu hakkında biliyormuş gibi yapmak. Hem topluma zarar hem kişiye.
Art niyetli bir şekilde yazmadım hocam fakat yanlış anlaşıldım heralde.

Konu hakkında biliyormuş gibi değil, doğru veya yanlış bildiklerimi söyledim. Bildiklerini doğru da yanlışta olsa söylemek "cehalet" kavramına girmiyordur heralde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mustafa Açıkgöz
Art niyetli bir şekilde yazmadım hocam fakat yanlış anlaşıldım heralde.

Konu hakkında biliyormuş gibi değil, doğru veya yanlış bildiklerimi söyledim. Bildiklerini doğru da yanlışta olsa söylemek "cehalet" kavramına girmiyordur heralde.
Bilmediğin konu hakkında yorum yapmak cehalet oluyor.

majorw0w

80+ Silver

Adam bilgim yok dediği halde hala cahil gibi kelimeler kullanıyorsun. Bence okuduğunu anlamamak cahilliktir bana göre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,742
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom