Dolar Hızla Yükseliyor

Bir sürü tarih belgeseli izledim ilk kez birinden lozanın 2023 de biteceğini duyuyorum. Bu kadim bilginin kaynağını benimle paylaşırmısın ? Lütfen fesli deli gibi bokunu temizleyemeyecek insanları gösterme resmi bir kaynak göster.
Ayrıca sen lozanın ne olduğunu biliyormusun ? Lozanı ülkenin başına gelmiş en kötü şey olarak göstermekte nedir ?
Bunları en son cahil islamcı sitelerinin propagandasında görmüştüm.
Asgesifliğe ne gerek var hocam biraz fazla agresif bir yorum olmuş saygı çerçevesinde tartışmak varken neden bu atarlar anlayamadım?

Belki vardır yanlış bildiklerim vs.
Belirttim zaten burada. Siyaset, Politika ile aram pek yoktur.

Sadece kabaca Lozanın 1923'de imzalandığını ve 100 yıl süren bir antlaşma olduğunu biliyorum buna dayanarak 2023 de bu antlaşmanın biteceğini söyledim.

Lozanı ülkenin başına gelmiş en kötü şey olarak göstermekte nedir ?
Ayrıca böyle bir şey de yazmadım veya belirtmedim. Sadece yararımıza gibi gözüken ama genel ve uzun vadede baktığımızda zararımıza olan bir antlaşma dedim.

Dostlar yani bu ne demek biliyor musunuz?
Bırakın reformları , faiz yükseltmesini. Söyledikleri , yaptıkları hiçbir şey kalıcı çözüm değil. Bu ülkede başımızdaki vasıfsızlar değişmedikçe , Bu doları kimse durduramaz :)
dolarlamı maas alıyosun
saka bi yana üretim olmayan ülkede, tarıma dayalı bir ülkede yağ ithal ediyoruz

Asgesifliğe ne gerek var hocam biraz fazla agresif bir yorum olmuş saygı çerçevesinde tartışmak varken neden bu atarlar anlayamadım?

Sadece kabaca Lozanın 1923'de imzalandığını ve 100 yıl süren bir antlaşma olduğunu biliyorum buna dayanarak 2023 de bu antlaşmanın biteceğini söyledim.

Ayrıca böyle bir şey de yazmadım veya belirtmedim. Sadece yararımıza gibi gözüken ama genel ve uzun vadede baktığımızda zararımıza olan bir antlaşma dedim.
Ben belirli bir bitiş tarihi yok diye biliyorum, bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Bu ülkenin düzlüğe çıkabilmesi için önce 23'de bitecek lozan antlaşmasının bitmesi gerek. Daha sonra ülkedeki madenleri işleyebilmemiz için o madenlerin tesislerinin kurulması gerek.
Bugün lozanı tekrar yenilesek ( ki amerika,avrupa ülkelerinin de istediği bu) dolar gene düşecek 3-4 belki 2 civarlarına fakat gene bir 100 sene dışa bağımlı yaşayacağız. Ben başa gelecek başka herhangi birinin direk bu antlaşmayı imzalayacağını düşünüyorum geçiçi çözüm olarak.

Belki vardır yanlış bildiklerim vs. ama şuanda yapılan şey (lozanın yenilenmemesi) bizim zararımıza gibi gözükse de uzun vadede yararımıza olacak bişey. En azından ben öyle düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onun dolarla falan alakası yok hocam onu hiç karıştırma. Türkcell verdiği her hizmeti fahiş fiyatlara satıyor. Game+'da Türkcell hizmeti olduğu için fiyatların böyle olacağı belliydi.
Bunların olması çok zor biliyorsun değil mi? :)

Dostlar yani bu ne demek biliyor musunuz?
Bırakın reformları , faiz yükseltmesini. Söyledikleri , yaptıkları hiçbir şey kalıcı çözüm değil. Bu ülkede başımızdaki vasıfsızlar değişmedikçe , Bu doları kimse durduramaz :)
Balinalar yükleniyor, devlette faiz vererek biraz daha oyalayacak gibi.

Bunların olması çok zor biliyorsun değil mi? :)
Bir umuttur yaşamak hocam :D

Ben belirli bir bitiş tarihi yok diye biliyorum, bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
1923 de imzalandığını ve 100 yıl süren bir antlaşma olduğunu biliyorum ben. Yanlışım varsa bilen biri beni de aydınlatırsa sevinirim

Tekrar ediyorum sonra millet bana atar gider yapıyor o.O2 Siyaset, Tarih ve Politika ile aram pek yok.

hojam lozan anlaşması türkiye cumhuriyeti ile yaşar ve ölür asla sona ermez sadece bazı maddeler vardır bunlar da eğer çift taraftaki tüm devletler isterse tekrar toplanılır ve yenilenmesi sağlanır

Ben gayet saygılı yorumumu yapıp sana soru sordum. Cevaplarsan sevinirim.

Ortaya bok atıp kaçmak kolaydır ayrıca "Lozan uzun vadede zarardır" deyip kaçmak yerine sebeplerini nedenlerini sana göre yazarsın tartışırız.

Ayrıca Tarih şu olsaydı bu olurdu gibi de yorumlanmaz. O zamanlar Sevr i kabul eden osmanlı hükümeti ve Lozanı imzalayan Atatürk Cumhuriyeti vardı. Bunlara bakılarak sevr olsa dahamı iyi olurdu ? Ülkenin o zamanki şartlarını araştırdınmı ? Ne şartlarda lozan imzalandı biliyormusun ?
Gel tartışalım bakalım sorularımın cevabını bekliyorum tek tek.

hojam lozan anlaşması türkiye cumhuriyeti ile yaşar ve ölür asla sona ermez sadece bazı maddeler vardır bunlar da eğer çift taraftaki tüm devletler isterse tekrar toplanılır ve yenilenmesi sağlanır
Bilmiyordum hocam aydınlanmış oldum. Teşekkür ederim :love:

bor çıkarmay ve üretim yapmaya başlasak 15 yıla 4 TL hatta 2TL seviyelerine gerileyebilir. Ülkemizde uzaya gitmek için çoğu kaynak var aslında ama ekonemi şartları. Bor(uzay gemisi yakıtı ve uzay gemisi yapım materyallerinden biri), türünü hatırlamadığım dağ geçisi türü(uzay kıyafeti yapımı, altın(radyasyon engeleyen camlar için) vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,254
Üyeler
183,084
Son üye
Xxow
Geri