Fatura resmini siz mi buldunuz? O faturayı atan siz misiniz?
O zaman sadece fatura no'dan bütün kişisel bilgilere ulaşılıyor mu fatura üstünde yazan? Eğer öylerse ben bazı satışlarda mail adresimi falan kapatmıştım, demek boşuna mı kapattım xD
O qr kodu istese de değiştiremez sahte kod olduğu direk anlaşılır e ticaret sitemiz var nes bilgi portalından fatura kesiyoruz ordaki bilgilerden bile ne böyle bir satıcı var ne de böyle bir fatura var bu şekilde anlıyorum
evet normal satıcılar kadar dolandırıcılarda var, o zaman gidiceksin 2. el forumlarında referansların olacak, güncel satışların olacak, sattığın ürünleri alanlarda aynı şekilde yeni açılmış hesap olmayacak, ben donanım haberde referansımı koyarım, alıcı bana güvenir, gidip kargoda görüntülü görüşme yap dese ne görüntülüsü, para hesaba geçmeden evden kargoya bile çıkmam. daha önce bunu deneyen bi satıcı vardı, ben ürünü alıp kargoya gitsem bu sefer kargoya ver ondan sonra parayı yollayayım der, kargoya teslim edildikten sonra kargoyu iptal de edemezsin (bazı kargolara sonradan iptal etme gelmiş olabilir fakat eskiden böyleydi)
forumlarda referans kasana kadar o tür tavizleri verebilirsin, satış miktarı yüksekse referansın yoksa zaten yapmalısın, ama referanslar varsa o talep komik.
O qr kodu istese de değiştiremez sahte kod olduğu direk anlaşılır e ticaret sitemiz var nes bilgi portalından fatura kesiyoruz ordaki bilgilerden bile ne böyle bir satıcı var ne de böyle bir fatura var bu şekilde anlıyorum
Dostlarım selam bu gün 531 787 80 83 nolu telefon numarasından arandım. (Numarayı araştırdım sahte olduğu için paylaşıyorum.) Beni arayıp dnanım arşivindeki alınır ilanını gördüm onun için yazıyorum böyle böyle direksiyon setim var 9 bin TL ye satıyorum gibi konuşup ilgilenip ilgilenmediğimi sordu.
İlgilendiğimi ve Whatsapp dan yazmasını istediğim de aramızda geçen diyalog bu. Okuyun ve sakın ha bu numaradan aranırsanız itibar etmeyin. Numaranın sahibi ölü birisi ölü birinin hattını kullanıyor eleman.
Şaka gibi olay onun bunun çocukları bu siteye bile dadanmış XD
Telefon da dedi ki acil borcum var falan filan dedim duur. Ben donanım arşinin dolandırılma konusunda master yapmış kişisi olarak bunu ymeme sen wp gel dedim MKFDFMDLŞGSKSFŞMD,
Kargoyu teslim ettikden sonra parayı yollamıcak zaten, anlaşacaksınız kargoyu verdiğin an kağıt veriyorlar şubeden ve alıcıya takip kodu gidiyor, o an parayı istiyeceksin, iki tarafın da gönlü rahat oluyor, eğer alıcı parayı vermezse kargoyu direkt şubeden alabiliyorsun.
Kargo yola çıkmadan parayı almanız lazım Satıcıysanız, kargolar 17.00 dan sonra yola çıkıyor bunları hesaplamak gerekiyor TR de 2.el satışlar inanılmaz riskli artık ve bu forumda bakkalden ekmek alıyormuş gibi 2.el öneriliyor hiçbir tehlike belirtmeden.
ürünü görmek istiyosan ya ordan tanıdığını yolla elden alsın ya da sen elden al, şehirlerarası satışın genel şekli budur, görmediğin ürün mevzusu satıcının problemi değil, senin uzaktan almak istediğin ürün bu, sen alıcıya elden görerek almak istiyorum dedin de alıcı mı reddetti. güvenmek yada güvenmemek alıcının insiyatifinde, eğer kendin halledemiyorsanda sahibinden - dolap gibi aracılardan ilanı satıcıya teklif et, kabul ederse komisyon farkıyla güvenle al
Kargoyu teslim ettikden sonra parayı yollamıcak zaten, anlaşacaksınız kargoyu verdiğin an kağıt veriyorlar şubeden ve alıcıya takip kodu gidiyor, o an parayı istiyeceksin, iki tarafın da gönlü rahat oluyor, eğer alıcı parayı vermezse kargoyu direkt şubeden alabiliyorsun.
Kargo yola çıkmadan parayı almanız lazım Satıcıysanız, kargolar 17.00 dan sonra yola çıkıyor bunları hesaplamak gerekiyor TR de 2.el satışlar inanılmaz riskli artık ve bu forumda bakkalden ekmek alıyormuş gibi 2.el öneriliyor hiçbir tehlike belirtmeden.
kargo iptal mevzusu yeni gelen bir konu, daha önce birisi bana kargoya git görüntülü görüşme aç demişti, zaten öncesinde telefon dükkanım var vs vs alıcı olarak satıcıya güven vermeye çalışıyordu, ordan anladım olayı, sonra dedim havaleyi yaparsın kargoya veririm, tabi oda tuzağa düşüremeyeceğini anlayınca kargoya verdiğin an para hesabında dedi, olmaz diyince ertesi gün dedem öldü diyip kaçıp gitti.
ayrıca geçen forumda konu açılmıştı, kargoyu yarı yolda aktarmada geri çeken kişi vardı, yani araya aracı bir uygulama girmedikçe havale - kargo olarak %100 güvenle bitebilecek bir konu yok