Neler Yeni

Donanım Arşivi Forumdan Bir Eleman Beni Dolandırmaya Çalışıyor XD

MOON_MVR

80+ Bronze
Fatura resmini siz mi buldunuz? O faturayı atan siz misiniz?

O zaman sadece fatura no'dan bütün kişisel bilgilere ulaşılıyor mu fatura üstünde yazan? Eğer öylerse ben bazı satışlarda mail adresimi falan kapatmıştım, demek boşuna mı kapattım xD
Faturayı atan o hocam görmediniz mi mesajları
Mesaj otomatik birleştirildi:

faturadaki hesaplanan %20 kdv nasil 10992 TL oluyor :D urunun birim fiyati zaten 10992 TL shoplamissin. Acemiiii
Ben mi shoplamışsım knk nfdjgşdfgdsf

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1

MOON_MVR

80+ Bronze
QR kodu değiştiremez mi?
O qr kodu istese de değiştiremez sahte kod olduğu direk anlaşılır e ticaret sitemiz var nes bilgi portalından fatura kesiyoruz ordaki bilgilerden bile ne böyle bir satıcı var ne de böyle bir fatura var bu şekilde anlıyorum

sen niye shoplayasin? sen shopladin mi dedim knk ben satmaya calisan lavuktan bahsediyorum
Ha pardon bana dedin sandım

Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
crazy
Pimpirikli olmak ne alaka sen kimsinde önüne gelen sana güvensinki herkes dolandırıcı olabilir
evet normal satıcılar kadar dolandırıcılarda var, o zaman gidiceksin 2. el forumlarında referansların olacak, güncel satışların olacak, sattığın ürünleri alanlarda aynı şekilde yeni açılmış hesap olmayacak, ben donanım haberde referansımı koyarım, alıcı bana güvenir, gidip kargoda görüntülü görüşme yap dese ne görüntülüsü, para hesaba geçmeden evden kargoya bile çıkmam. daha önce bunu deneyen bi satıcı vardı, ben ürünü alıp kargoya gitsem bu sefer kargoya ver ondan sonra parayı yollayayım der, kargoya teslim edildikten sonra kargoyu iptal de edemezsin (bazı kargolara sonradan iptal etme gelmiş olabilir fakat eskiden böyleydi)
forumlarda referans kasana kadar o tür tavizleri verebilirsin, satış miktarı yüksekse referansın yoksa zaten yapmalısın, ama referanslar varsa o talep komik.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O qr kodu istese de değiştiremez sahte kod olduğu direk anlaşılır e ticaret sitemiz var nes bilgi portalından fatura kesiyoruz ordaki bilgilerden bile ne böyle bir satıcı var ne de böyle bir fatura var bu şekilde anlıyorum

Ha pardon bana dedin sandım
Eyw hocam. İkinci el alırken daha dikkatli olurum.

eneskaya6

80+ Silver
Saticinin 5k + 4k talep etmesinden belli zaten dolandırıcı olduğu. Olm gercek hayatta bir ciksalar dinlene dinlene doverim. Onun bunun evlatlari

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Draq123
Dostlarım selam bu gün 531 787 80 83 nolu telefon numarasından arandım. (Numarayı araştırdım sahte olduğu için paylaşıyorum.) Beni arayıp dnanım arşivindeki alınır ilanını gördüm onun için yazıyorum böyle böyle direksiyon setim var 9 bin TL ye satıyorum gibi konuşup ilgilenip ilgilenmediğimi sordu.

İlgilendiğimi ve Whatsapp dan yazmasını istediğim de aramızda geçen diyalog bu. Okuyun ve sakın ha bu numaradan aranırsanız itibar etmeyin. Numaranın sahibi ölü birisi ölü birinin hattını kullanıyor eleman.

Şaka gibi olay onun bunun çocukları bu siteye bile dadanmış XD

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

YOLLADIĞI FATURA DA BU FDMSJNSLŞJGŞGDLDS
Konuşmanın devamı varmı

MOON_MVR

80+ Bronze
Saticinin 5k + 4k talep etmesinden belli zaten dolandırıcı olduğu. Olm gercek hayatta bir ciksalar dinlene dinlene doverim. Onun bunun evlatlari
Telefon da dedi ki acil borcum var falan filan dedim duur. Ben donanım arşinin dolandırılma konusunda master yapmış kişisi olarak bunu ymeme sen wp gel dedim MKFDFMDLŞGSKSFŞMD,

Konuşmanın devamı varmı
1709730560693.png

Can...

80+ Platinum
satıcı olarak bana böyle teklif gelse reddederim, alıcı o kadar pimpirikli olacaksa elden alış-satış tercih edilmeli
sen herkese fazla güvenme pimpirikle alakası yok az para vermiyorsun görmediğim ürüne niye para atayım ben

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,233
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Bunu buna öğreteni suya göndereceksin sonrada bunu eşşek sudan gelinceye kadar döveceksin anlayan anladı lafı 😁

The Semih

80+ Gold
kargoya gitsem bu sefer kargoya ver ondan sonra parayı yollayayım der, kargoya teslim edildikten sonra kargoyu iptal de edemezsin
Kargoyu teslim ettikden sonra parayı yollamıcak zaten, anlaşacaksınız kargoyu verdiğin an kağıt veriyorlar şubeden ve alıcıya takip kodu gidiyor, o an parayı istiyeceksin, iki tarafın da gönlü rahat oluyor, eğer alıcı parayı vermezse kargoyu direkt şubeden alabiliyorsun.

Kargo yola çıkmadan parayı almanız lazım Satıcıysanız, kargolar 17.00 dan sonra yola çıkıyor bunları hesaplamak gerekiyor TR de 2.el satışlar inanılmaz riskli artık ve bu forumda bakkalden ekmek alıyormuş gibi 2.el öneriliyor hiçbir tehlike belirtmeden.

Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
crazy
sen herkese fazla güvenme pimpirikle alakası yok az para vermiyorsun görmediğim ürüne niye para atayım ben
ürünü görmek istiyosan ya ordan tanıdığını yolla elden alsın ya da sen elden al, şehirlerarası satışın genel şekli budur, görmediğin ürün mevzusu satıcının problemi değil, senin uzaktan almak istediğin ürün bu, sen alıcıya elden görerek almak istiyorum dedin de alıcı mı reddetti. güvenmek yada güvenmemek alıcının insiyatifinde, eğer kendin halledemiyorsanda sahibinden - dolap gibi aracılardan ilanı satıcıya teklif et, kabul ederse komisyon farkıyla güvenle al

Kargoyu teslim ettikden sonra parayı yollamıcak zaten, anlaşacaksınız kargoyu verdiğin an kağıt veriyorlar şubeden ve alıcıya takip kodu gidiyor, o an parayı istiyeceksin, iki tarafın da gönlü rahat oluyor, eğer alıcı parayı vermezse kargoyu direkt şubeden alabiliyorsun.

Kargo yola çıkmadan parayı almanız lazım Satıcıysanız, kargolar 17.00 dan sonra yola çıkıyor bunları hesaplamak gerekiyor TR de 2.el satışlar inanılmaz riskli artık ve bu forumda bakkalden ekmek alıyormuş gibi 2.el öneriliyor hiçbir tehlike belirtmeden.
kargo iptal mevzusu yeni gelen bir konu, daha önce birisi bana kargoya git görüntülü görüşme aç demişti, zaten öncesinde telefon dükkanım var vs vs alıcı olarak satıcıya güven vermeye çalışıyordu, ordan anladım olayı, sonra dedim havaleyi yaparsın kargoya veririm, tabi oda tuzağa düşüremeyeceğini anlayınca kargoya verdiğin an para hesabında dedi, olmaz diyince ertesi gün dedem öldü diyip kaçıp gitti.

ayrıca geçen forumda konu açılmıştı, kargoyu yarı yolda aktarmada geri çeken kişi vardı, yani araya aracı bir uygulama girmedikçe havale - kargo olarak %100 güvenle bitebilecek bir konu yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,122
Üyeler
167,932
Son üye
hamsi31
Top Bottom