Zararı değil yararı var dostum. Hayır Auto'ya geçmemelisin. Fazla voltaj verilirse bu tam tersi işlemcinin ömrünü azaltır, bizim yaptığımız hem sıcaklığını düşürüyor hem de ömrünü arttırıyor yani.15dk teste sokuyorum o halde. Peki böyle sabit kalmasının zararı var mıdır? İyi bir soğutucu aldıktan sonra Auto ayarlara geçmeli miyim?
Kaç dereceden kaça dereceye düştü? Ve işlemciniz ryzen 5 3600 mü? şimdiden teşekkürler4ghz sabit 1.155v
Şimdiye kadar hiç kullandığım işlemcilerde 4.2GHz olarak sabitlemedim. Peki voltaj değerini sabitleyip. CPU hızını Auto yapma şansım var mı? Ya da hangisi daha iyi olur 4.2GHz + Voltaj sabit mi yoksa Auto hız + Voltaj sabit mi? Tabi böyle bir şey mümkünse. Son sorum bu olsun. Sonra konu kapanabilir.Zararı değil yararı var dostum. Hayır Auto'ya geçmemelisin. Fazla voltaj verilirse bu tam tersi işlemcinin ömrünü azaltır, bizim yaptığımız hem sıcaklığını düşürüyor hem de ömrünü arttırıyor yani.
80 dereceleri geçiyordu hatta işlemci boşta iken 70 derecelere çıkıyordu. Bu yaptığım ayalar ile maksimum 76 gördüm. Boşta iken 40 50 arası geziyor ve evet Ryzen 5 3600.Kaç dereceden kaça dereceye düştü? Ve işlemciniz ryzen 5 3600 mü? şimdiden teşekkürler
4.2 GHz daha iyi olur, Auto yapmana gerek yok.Şimdiye kadar hiç kullandığım işlemcilerde 4.2GHz olarak sabitlemedim. Peki voltaj değerini sabitleyip. CPU hızını Auto yapma şansım var mı? Ya da hangisi daha iyi olur 4.2GHz + Voltaj sabit mi yoksa Auto hız + Voltaj sabit mi? Tabi böyle bir şey mümkünse. Son sorum bu olsun. Sonra konu kapanabilir.
Tamamdır çok teşekkür ederim.4.2 GHz daha iyi olur, Auto yapmana gerek yok.
15 dk'lık test sonucum bu şekilde. Herhangi bir kapanma olmadı. Teşekkür ederim.4.2 GHz daha iyi olur, Auto yapmana gerek yok.
Değerler oldukça iyi. Ne demek, rica ederim.Tamamdır çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
15 dk'lık test sonucum bu şekilde. Herhangi bir kapanma olmadı. Teşekkür ederim.
Bu yaptigim ayar derken goremedim tam olarak soylermisinŞimdiye kadar hiç kullandığım işlemcilerde 4.2GHz olarak sabitlemedim. Peki voltaj değerini sabitleyip. CPU hızını Auto yapma şansım var mı? Ya da hangisi daha iyi olur 4.2GHz + Voltaj sabit mi yoksa Auto hız + Voltaj sabit mi? Tabi böyle bir şey mümkünse. Son sorum bu olsun. Sonra konu kapanabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
80 dereceleri geçiyordu hatta işlemci boşta iken 70 derecelere çıkıyordu. Bu yaptığım ayalar ile maksimum 76 gördüm. Boşta iken 40 50 arası geziyor ve evet Ryzen 5 3600.
hocam tam sayı veremiyorum ama nerden baskan 10 dereceye yakın düştü, evet işlemcim 3600Kaç dereceden kaça dereceye düştü? Ve işlemciniz ryzen 5 3600 mü? şimdiden teşekkürler
Hocam Voltaj ve Ghz ayarini ne yaptiniz?hocam tam sayı veremiyorum ama nerden baskan 10 dereceye yakın düştü, evet işlemcim 3600
kandes22 diye bir arkadaş var hocam ondan yardım alabilirsinizHocam Voltaj ve Ghz ayarini ne yaptiniz?
Da3 mü var sizde?Voltaj 1100
GHz 4200 yaptım