Neler Yeni

Donanım Arşivi son sistem sıcaklık yardımı

nymberg

80+
Sana tavsiyem testi en az 15 dakika yapman. Evet, frekans ve voltaj değerin sabit kalır.
15dk teste sokuyorum o halde. Peki böyle sabit kalmasının zararı var mıdır? İyi bir soğutucu aldıktan sonra Auto ayarlara geçmeli miyim?

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
15dk teste sokuyorum o halde. Peki böyle sabit kalmasının zararı var mıdır? İyi bir soğutucu aldıktan sonra Auto ayarlara geçmeli miyim?
Zararı değil yararı var dostum. Hayır Auto'ya geçmemelisin. Fazla voltaj verilirse bu tam tersi işlemcinin ömrünü azaltır, bizim yaptığımız hem sıcaklığını düşürüyor hem de ömrünü arttırıyor yani.

nymberg

80+
Zararı değil yararı var dostum. Hayır Auto'ya geçmemelisin. Fazla voltaj verilirse bu tam tersi işlemcinin ömrünü azaltır, bizim yaptığımız hem sıcaklığını düşürüyor hem de ömrünü arttırıyor yani.
Şimdiye kadar hiç kullandığım işlemcilerde 4.2GHz olarak sabitlemedim. Peki voltaj değerini sabitleyip. CPU hızını Auto yapma şansım var mı? Ya da hangisi daha iyi olur 4.2GHz + Voltaj sabit mi yoksa Auto hız + Voltaj sabit mi? Tabi böyle bir şey mümkünse. Son sorum bu olsun. Sonra konu kapanabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaç dereceden kaça dereceye düştü? Ve işlemciniz ryzen 5 3600 mü? şimdiden teşekkürler
80 dereceleri geçiyordu hatta işlemci boşta iken 70 derecelere çıkıyordu. Bu yaptığım ayalar ile maksimum 76 gördüm. Boşta iken 40 50 arası geziyor ve evet Ryzen 5 3600.

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Şimdiye kadar hiç kullandığım işlemcilerde 4.2GHz olarak sabitlemedim. Peki voltaj değerini sabitleyip. CPU hızını Auto yapma şansım var mı? Ya da hangisi daha iyi olur 4.2GHz + Voltaj sabit mi yoksa Auto hız + Voltaj sabit mi? Tabi böyle bir şey mümkünse. Son sorum bu olsun. Sonra konu kapanabilir.
4.2 GHz daha iyi olur, Auto yapmana gerek yok.

nymberg

80+

Ekler

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    96.1 KB · Hit: 47
Son düzenleme:

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Tamamdır çok teşekkür ederim.

15 dk'lık test sonucum bu şekilde. Herhangi bir kapanma olmadı. Teşekkür ederim.
Değerler oldukça iyi. Ne demek, rica ederim.

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...

80 dereceleri geçiyordu hatta işlemci boşta iken 70 derecelere çıkıyordu. Bu yaptığım ayalar ile maksimum 76 gördüm. Boşta iken 40 50 arası geziyor ve evet Ryzen 5 3600.
Bu yaptigim ayar derken goremedim tam olarak soylermisin

nymberg

80+
Top Bottom