Neler Yeni

Donanım yükselttim pc donuyor ve açılmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih koca
Bugün 4070ti ve 14700k aldım ve montajladım. Pc yi açık 5 dakika takıldım dondu resetlemek zorunda kaldım ama resetleyince pc açılırken donuyor bir kaç defa oluyor açılıyor 5 dakika sonra yine aynı sorunun neyden kaynaklandığını anlayamadım. Bendemi sorun var birşeyi eksikmi yaptım yoksa bozuk parçalarmı denk geldi yada montajlarken zaramı verdim bilmiyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz?
Gigabyte 4070ti
İ7 14700k
Msi z690 pro
Nzxt 750w psu
16 gb DDR 4 ram
2 tb ssd

Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Celal Kopuk
acaba işlemci soğutucuyu tam takamadığınız için sistem kendini koruma moduna alıp kapanıyor olmasın ?

utkunix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Utku Özgür
14700k stok fanla overheat girip kapanır sıvı ya da hava soğutman yoksa kullanamazsın genelde varsa ramler hasar görmüştür

Ysuflix

80+ Gold
Soğutma nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih koca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cooler master Ml240 sıvı soğutucu var önceki işlemci için yeterliydi ama sanırım soğutmadan kaynaklanıyor ama kapanmıyor donup kalıyo. Öncekinde sıkıntı yoktu buna yeterli gelmedi heralde 360mm almak lazım heralde

Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
ali
Bios guncel mi?
Intel extreme utility veya baska programlar kurup derecelere bakabilirsin, gerekirse undervolt denersin
Oyunda degilken o kadar isinmasi normal degil
Once sicakliklari incele bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih koca
Bios güncel biraz sıcaklıkların üstüne gidecem bakalım eğer bozuk almadıysam sıkıntı soğutma gibi duruyor. Oyundayken oluyo

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih koca
Bios guncel mi?
Intel extreme utility veya baska programlar kurup derecelere bakabilirsin, gerekirse undervolt denersin
Oyunda degilken o kadar isinmasi normal degil
Once sicakliklari incele bence
Daha öncede overheatten müzdarip oldum ama onlarda sistem direk güç kesiyodu bu seferki gibi donup kalmıyodu ama nasıl oldu bilmiyorum çok da anlamıyorum sanırım bios üzerinden overclock modu açıkmış direk normal moda alınca sorun devam etti ama oc modu açıp undervoltla 0.15 puan düşürerek 70-75 derecede sabit çalıştırdım undervolt yaptıktan sonra normal moda alınca yine 70-75 derecede sabit çalışıyo neden böyle oluyo bilmiyom buda bir sorun olabilir bakalım bu şekilde kullanmaya devam edicem daha uzun testlerle gerçek sonucu alırım ama her halükarda sağlam bir 360mm soğutucu lazım gibi duruyo.
Hepinize teşekkür ediyorum

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Bugün 4070ti ve 14700k aldım ve montajladım. Pc yi açık 5 dakika takıldım dondu resetlemek zorunda kaldım ama resetleyince pc açılırken donuyor bir kaç defa oluyor açılıyor 5 dakika sonra yine aynı sorunun neyden kaynaklandığını anlayamadım. Bendemi sorun var birşeyi eksikmi yaptım yoksa bozuk parçalarmı denk geldi yada montajlarken zaramı verdim bilmiyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz?
Gigabyte 4070ti
İ7 14700k
Msi z690 pro
Nzxt 750w psu
16 gb DDR 4 ram
2 tb ssd
Windows kurmuş muydunuz donanım yükseltmesi sonrası peki? Birde usbnize herhangi bir linux dağıtımı (linux mint vs. gibi) yazdırıp canlı usb olarak kullanmayı deneyebilir misiniz? Sorun windowsta olabilir belki. Linux'ta da aynı sorunlar oluyorsa donanımsal ya da bios kaynaklı olabilir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,521
Üyeler
164,858
Son üye
Kuzey163
Top Bottom