Dostlar OLED mi almalıyım Yoksa IPS / VA mı

nurullahblc66

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
267
Bütçe
30000
Dostlar selamlar, gelecek ay monitör almayı planlıyorum. Normalde aklımda samsung öğrenci indiriminden 20k civarına temizinden bi 2K OLED çekmek vardı ama OLED hakkında biraz araştırınca yanma sorunundan ötürü biraz soğudum diyebilirim. Daha önce telefon harici 2K ekran kullanmadığım için diğer paneller hakkında da çok bilgim yok. Haftaiçi 5-6, Haftasonu 10-12 Saat açık kalır/kullanımı olur şeklinde düşünürsek ömrü ne kadar olur? Yanma problemi olur mu?
Veya 2-4K için OLED ayarında bir monitör öneriniz var mıdır?

(taksit miktarına göre bütçe altı - üstü öneriler de olabilir)

Son düzenleme:
OLED biraz zahmet istiyor. Eğer aldığınız şeylere dikkat ederek bakan, özen gösteren birisiyseniz OLED alabilirsiniz. Benim de aklımda 2K monitör fikri oluşmuştu. Bu şekilde öneri konusu açtım ve aklımın ucundan OLED almak geçmiyordu. Daha sonra almışken iyisini alayım mantığıyla aldım geçtim. OLED isterseniz 26-30 arasına kendi monitörümü önerebilirim. Ben dümdüz kullanıcıyım, bilgisayarımı açarım, açık bırakırım, dikkat etmem derseniz 10-13 arası bütçeye G65b, Aoc q27g4zr önerebilirim. Şu anki monitörümü almasam G65b alacaktım. 2 tane arkadaşıma da aldırdım. Öğrenci indiriminden de yararlanabilirsiniz. Bir de KTC yeni piyasaya giriş yaptı. Stok bulabilirseniz ve beyaz monitör seviyorsanız alabilirsiniz. 320Hz modeliydi forumda baya konuşuldu.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Dostlar selamlar, gelecek ay monitör almayı planlıyorum. Normalde aklımda samsung öğrenci indiriminden 20k civarına temizinden bi 2K OLED çekmek vardı ama OLED hakkında biraz araştırınca yanma sorunundan ötürü biraz soğudum diyebilirim. Daha önce telefon harici 2K ekran kullanmadığım için diğer paneller hakkında da çok bilgim yok. Haftaiçi 5-6, Haftasonu 10-12 Saat açık kalır/kullanımı olur şeklinde düşünürsek ömrü ne kadar olur? Yanma problemi olur mu?
oled al biraz dikkat edersin sadece arada uçurum gibi fark var çift monitör kullanırsan rahat oluyor yine

OLED alacaksan güncel modellerden al. 2024-2025 model monitörlere bak. Ondan önce çıkmış bir monitör almamayı tercih et. Güncel modellerde yanmaya karşı korumalar daha da geliştirilmiş oluyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
OLED'i sırf mat siyah için istiyorum şahsen,
Expedition oynarken de daha iyi monitörle oynamanın gerekliliğini anladım diyebilirim. Sırf bu yüzden monitör alana kadar bekleyeceğim.
Önerdiğiniz VA/IPS yansıma ve ghosting yapmayan modeller varsa onları da yazabilirsiniz.
Model olarak 2 k OLED tavsiyelerine de açığım. Sizin deneyiminize göre + ve eksileri yazmanız da hoşuma gider

OLED biraz zahmet istiyor. Eğer aldığınız şeylere dikkat ederek bakan, özen gösteren birisiyseniz OLED alabilirsiniz. Benim de aklımda 2K monitör fikri oluşmuştu. Bu şekilde öneri konusu açtım ve aklımın ucundan OLED almak geçmiyordu. Daha sonra almışken iyisini alayım mantığıyla aldım geçtim. OLED isterseniz 26-30 arasına kendi monitörümü önerebilirim. Ben dümdüz kullanıcıyım, bilgisayarımı açarım, açık bırakırım, dikkat etmem derseniz 10-13 arası bütçeye G65b, Aoc q27g4zr önerebilirim. Şu anki monitörümü almasam G65b alacaktım. 2 tane arkadaşıma da aldırdım. Öğrenci indiriminden de yararlanabilirsiniz. Bir de KTC yeni piyasaya giriş yaptı. Stok bulabilirseniz ve beyaz monitör seviyorsanız alabilirsiniz. 320Hz modeliydi forumda baya konuşuldu.

OLED alacaksan güncel modellerden al. 2024-2025 model monitörlere bak. Ondan çnce çıkmış bir monitör almamayı tercih et.
gigabyte 2k 280 hz modeli vardı mo ile başlıyordu kodu o güzel
ama özen gösteremem açık bırakırım derse ips falan alacak mecbur

gigabyte 2k 280 hz modeli vardı mo ile başlıyordu kodu o güzel
ama özen gösteremem açık bırakırım derse ips falan alacak mecbur
Bazı modellerde bunun için özellik bulunuyor diye duymuştum. Bunun olduğu bir model de olabilir. Hiç olmadı 5 dakika sonrası uyku moduna ayarlarım uzun süre açık kalma sorunu olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bazı modellerde bunun için özellik bulunuyor diye duymuştum. Bunun olduğu bir model de olabilir. Hiç olmadı 5 dakika sonrası uyku moduna ayarlarım uzun süre açık kalma sorunu olmaz.
genelde her şeyi koyu temada kullanıyorum zaten

Oled al geç ya hiç bir şeye dikkat ettiğim yok yanma vb yaşamadim yeri geliyor ayni ekran 1 2 saat açık kaliyor

genelde her şeyi koyu temada kullanıyorum zaten
özellik yetmiyor kendin de dikkat etmen gerekiyor mesela siyah veya siyah arka plan üstünde hareketli cisimler kullanman gerekiyor görev çubuğu ve simgeler yasak o monitörde chrome gibi statik uygulamalar kullanmamalısın

Yüksek parlaklık seviyorsanız koruması iyi bir model bakın derim. Eğer sevmem parlaklık kısıkta kullanıyorum derseniz herhangi bir oled monitörde sorunsuz çalışır bence.
Ve oled ile diğerleri kıyaslanmaz bence ilk seçenek oled olmalı. Paraya değen nadir şeylerden biri pcde

tabi ne kadar kullanmak istediğine göre değişir monitörünü 3 yıl yanma garantisi veriyor genelde markalar ben 5-6 yıl kullanmak istiyorum

(taksit miktarına göre bütçe altı - üstü öneriler de olabilir)
Sana bağlı oled zahmet ister, her an dikkat etmen lazım mesela masaüstü barı birkaç saatten fazla sabit açık kalmamalı o pikselleri değiştirecek bir şey yapmayı unutmaman gerek. Aynı şekilde bir oyundaki can barı gibi şeyler de aynı oyunu saatlerce aralıksız oynarsan yanma yapabiliyor. Ya bunlara dikkat ederek pikselleri uzun süre aynı renkte tutmayarak kullanacaksın ya da ben zenginim yanarsa çöpe atar yeni alırım ne olacak diyeceksin. İkisi de olmaz dersen de Oled almayacaksın.

Oled alıp ne aldığını bile bilmeden normal ekran gibi kullananlar 2-3 seneyi geçmeden paneli yakıyor genelde. Ben telefonda kullanırken bile parlaklığı kısıyorum 😀

tabi ne kadar kullanmak istediğine göre değişir monitörünü 3 yıl yanma garantisi veriyor genelde markalar ben 5-6 yıl kullanmak istiyorum
Ben 7. Seneme girdim mesela aynı VA panel monitörle. Gerçi bu sene artık ikinci monitör yaptım onu ana ekranı değiştirdim ama yine de kullanıyorum hala.

bazen görev çubuğunu gizlesen bile buga girip açık kalabiliyor onları falan da düşünüp koruman lazım eğer uzun süre kullanmak istiyorsan

Geri