Neler Yeni

Dostum bu atmosfer gençler için : TÜGVA

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,249
İsim
Taha Efe
TÜGVA 15-30 yaş aralığındaki bireylere değer katmak amacı ile kurulmuş T. C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı resmi bir kurumdur. Kurucularından biri sanayi bakanı yardımcıdır. Korktuğunuz ne varsa vakıflar hakkında yersizdir emin olabilirsiniz.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bakanlık olarak yazılacaktır.

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI : TÜGVA
Alıntıyı görüntüle
TÜGVA’DA HERKESE GÖRE BİR ŞEY VAR!

İster ortaokullu ol, ister liseli, ister üniversiteli, hatta iş hayatına atılmış bir yurdum genciysen de TÜGVA’da kendini ait hissedebileceğin bir şeyi mutlaka bulacaksın.

TÜGVA'ya hayatından bol zaman kavramını çıkarmak için katılmak istersin. TÜGVA ile hayatını bir düzene sokarsın. Gününü bir düzene sokarsın. Anlatacağım. 😊

TÜGVA’da nasıl etkinlikler var?

1-Gezi Organizyonları

Bakanlığın izni olmaksızın yapılamayan şehrinizin görmeye değer yerlerine sizleri götüren organizasyonlardır.
Ben Karaisalı Kapıkaya Kanyonu 'na gittim Adana' da. Teması yürüyüş idi. Benim gibi spordan uzak biri için zor oldu. 7.5KM yürüyüş bana 20 gibi gelmişti. 🥴
Not : Fotoğraf temsilidir. İçinde ben yokum.
Alıntıyı görüntüle

2-Kamp
Aslında bu 1 olmalıydı da neyse.
1 hafta süren yatılı kamplar. Ben hiç gidemedim çünkü ben bu yıl katıldım ve dönemde 1 defa ( yılda 3 4 heralde) olan kamplar pandemi dolayısıyla iptal edildi.
2021 yaza doğru başlama ihtimali var.
Peki bu kamplarda ne yapılıyor?

Yapılacak olan spor etkinlikleriyle kendilerini daha zinde hissedecek ve senenin yorgunluğunu üzerlerinden atmış olacaklar. Tüm Türkiye’de ki çeşitli kamp alanlarında gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek kampımız ile hem düşünecek, hem eğlenecek hem de öğrenecekler.
Dini eğitimler : En önemli değer kaynaklarımızdan biri olan dini eğitimler veriliyor.
(Eğitimi verilen din : İslam)
Sonra aklınıza, uçuk ekstrem olmasın :), gelen çoğu sportif faaliyet.
Futbol, basketbol, okçuluk ve yüzme...
Edindiğim bilgiye göre geceleri bungalovlarda kalıyoruz.
Alıntıyı görüntüle

3-Şafak Operasyonu
Her sabah namazından sonra saat 6.30 da yapılan zoom etkinliği. Sabahın verdiği zindelik ve pozitif enerjiyle pozitif bir zoom toplantısı. Bir kere katılın dostlarım.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Teheccüd buluşmaları :
Müsait olanların katılması tavsiye edilen zoom toplantısı etkinlikleri. Ramazan özel 😍
Alıntıyı görüntüle

5- Hızlı Olan Kazansın!
Her cumartesi yapılan zoom toplantısında alanında uzman biri gelip konuşma yapar. Sonra anlatılan konu üstünden sorular sorulur.
İlk 3 e giren hediyeleri kapar.
Airpod kulaklık, 3D gözlük, VR gözlük. Ama Ramazan ayında bu hediyeler yok. Para var. Money money 💵 yeşil canlı
4 haftalık süreç içinde verilen pdf kitap (Peygamberimizin hayatı) üzerinden sorular sorulur. Her hafta belli sayfa aralıkları verilir. İlk hafta 0-67 idi misal. Birinci 200 lira, ikinci 100 lira üçüncü 50 lira.

6-Enderun Okulu
Üniversite öğrencilerine özel.
Ama zoom toplantılarına liselileri alıyorlar. Faydaları ünülilere özel maalesef.
Faydalarından biri İHA fabrikasını gezmek idi yanlış hatırlamıyorsam. 😎
Zoom'da ne var peki?
İşte bunlar :

Abi şunu söylemek istiyorum :
Ortam acayip. Sırf dini eğitimden ibaret değil. Bunu Enderun okulu ve hızlı olan kazansın faaliyetleri ile görebilirsiniz.
Sırf bu yüzden katılmak istemeyenler yanlışsınız aga, çok güzel atmosfer var.

Katılmak isteyenler özel mesajla bana ulaşsınlar.
Kişisel veri çalınması, eve haciz (sjsjs) vb. olaylar söz konusu değildir. Katılmak istiyorsanız bana ulaşın lütfen.
Resmi siteden kayıt olduğunuz zaman gezi, kamp vb. faaliyetlerden bihaber kalıyorsunuz.
Sizden bir iki bilgi alacağım (ad soyad harici kimlik bilgisi ihtiyacı görülmez)
. Sonra size il ilçe koordinatörünün telefon numarasını vereceğim. Sonra bilgilendirme kanalı olan TÜGVA Resmi Telegram kanalına alınacaksınız.
Daha fazla bilgi için
TUGVAyı bilmem ama T3 Vakfı Güzel bir Vakıftır ben Fuarına (Teknofest gitmistim) Cok büyük güzel bir ortam insaAllah tanıdıgım katılcak 2021 de bakalım ic yüzünüde görecez umarım....

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
TUGVAyı bilmem ama T3 Vakfı Güzel bir Vakıftır ben Fuarına (Teknofest gitmistim) Cok büyük güzel bir ortam insaAllah tanıdıgım katılcak 2021 de bakalım ic yüzünüde görecez umarım....
TÜGVA nın da mevcut hayatınızda size çok katkı sağlayacağına emin olabilirsiniz.

edd123

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,987
İsim
Mehmet Emin Kılıç
TÜGVA 15-30 yaş aralığındaki bireylere değer katmak amacı ile kurulmuş T. C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı resmi bir kurumdur. Kurucularından biri sanayi bakanı yardımcıdır. Korktuğunuz ne varsa vakıflar hakkında yersizdir emin olabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

İster ortaokullu ol, ister liseli, ister üniversiteli, hatta iş hayatına atılmış bir yurdum genciysen de TÜGVA’da kendini ait hissedebileceğin bir şeyi mutlaka bulacaksın.

TÜGVA'ya hayatından bol zaman kavramını çıkarmak için katılmak istersin. TÜGVA ile hayatını bir düzene sokarsın. Gününü bir düzene sokarsın. Anlatacağım. 😊

1-Gezi Organizyonları

Bakanlığın izni olmaksızın yapılamayan şehrinizin görmeye değer yerlerine sizleri götüren organizasyonlardır.
Ben Karaisalı Kapıkaya Kanyonu 'na gittim Adana' da. Teması yürüyüş idi. Benim gibi spordan uzak biri için zor oldu. 7.5KM yürüyüş bana 20 gibi gelmişti. 🥴
Alıntıyı görüntüle

2-Kamp
1 hafta süren yatılı kamplar. Ben hiç gidemedim çünkü ben bu yıl katıldım ve dönemde 1 defa ( yılda 3 4 heralde) olan kamplar pandemi dolayısıyla iptal edildi.

Yapılacak olan spor etkinlikleriyle kendilerini daha zinde hissedecek ve senenin yorgunluğunu üzerlerinden atmış olacaklar. Tüm Türkiye’de ki çeşitli kamp alanlarında gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek kampımız ile hem düşünecek, hem eğlenecek hem de öğrenecekler.
Dini eğitimler : En önemli değer kaynaklarımızdan biri olan dini eğitimler veriliyor.
Alıntıyı görüntüle

3-Şafak Operasyonu
Her sabah namazından sonra saat 6.30 da yapılan zoom etkinliği. Sabahın verdiği zindelik ve pozitif enerjiyle pozitif bir zoom toplantısı. Bir kere katılın dostlarım.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Teheccüd buluşmaları :
Müsait olanların katılması tavsiye edilen zoom toplantısı etkinlikleri. Ramazan özel 😍
Alıntıyı görüntüle

5- Hızlı Olan Kazansın!
Her cumartesi yapılan zoom toplantısında alanında uzman biri gelip konuşma yapar. Sonra anlatılan konu üstünden sorular sorulur.
Airpod kulaklık, 3D gözlük, VR gözlük. Ama Ramazan ayında bu hediyeler yok. Para var. Money money 💵 yeşil canlı
4 haftalık süreç içinde verilen pdf kitap (Peygamberimizin hayatı) üzerinden sorular sorulur. Her hafta belli sayfa aralıkları verilir. İlk hafta 0-67 idi misal. Birinci 200 lira, ikinci 100 lira üçüncü 50 lira.

6-Enderun Okulu
Ama zoom toplantılarına liselileri alıyorlar. Faydaları ünülilere özel maalesef.
Zoom'da ne var peki?
İşte bunlar :

Ortam acayip. Sırf dini eğitimden ibaret değil. Bunu Enderun okulu ve hızlı olan kazansın faaliyetleri ile görebilirsiniz.

Kişisel veri çalınması, eve haciz (sjsjs) vb. olaylar söz konusu değildir. Katılmak istiyorsanız bana ulaşın lütfen.
Resmi siteden kayıt olduğunuz zaman gezi, kamp vb. faaliyetlerden bihaber kalıyorsunuz.
Sizden bir iki bilgi alacağım (ad soyad harici kimlik bilgisi ihtiyacı görülmez)
. Sonra size il ilçe koordinatörünün telefon numarasını vereceğim. Sonra bilgilendirme kanalı olan TÜGVA Resmi Telegram kanalına alınacaksınız.
Daha fazla bilgi için
6. sınıf okul döneminde de bir abi gelip her çarşamba sohbet yapıyordu. kendisine ısnamamıştım zaten her sohbet bi kız mevzusu açıyordu yok haram yok sevgili yapmayın falan. erkek imam haipte okuyoruz zaten nereye olacaksa. neyse öyle böyle sene son geldi adamın kardeşi de kişiye özel kupa yapıyormuş hediye olarak bütün sınıfa hediye getirmişti. benim kupamın da alırken elimden düşüp kulbu kırılmıştı. 1 ay boyunca aman dikkat edin aman onunki gibi olmasın muhabbeti yapmıştı derslerde ders yerine böyle mevzular dönüyordu. neyse bu personel sonuçta çok takmamak lazım. o yaz( 6 7 arası) kadıköy aihl de yaz kursu vardı arkadaşlarım da gittiği için hem eğlence olur hem eğitimi için gitmiştim o sene çok eğlenmiştim. bedava yemek vardı normal yemekhane yemeği şirketlerden gelen. iyiydi. 2 güne bir halısahada maç yapıyorduk onun haricinde mini golf basketbol vb şeyler de vardı. eğitim olarak hocaları gençti kaba dinazorlar değil tatlı dilli ama donanımlı hocalardı. o sene arkadaşlarımla çok eğlenmiştim ve sonraki sene de gitmeye karar vermiştik. bu sefer yaz kursu göztepede mehmet beyazıt lisesindeydi. kadıköye oranla daha kötüydü. öğretmen kadrosu değişmiş ve iyi değildi öğretmenleri. beden dersinde beden öğretmenleri bizi tribünlere oturtup ders boyu kendi aralarında maç yapıyordu. normal derslerde de kadro yetersizdi. okulun halısahası vardı, ama para verirseniz açarız denmişti. yemek olarak 4 saat güneş altında beklemiş bozuk sandviç ve sıcacık meyve suyu vardı. o sene pek hoş değildi yemekleri. okulun hiçbir imkanından yararlanamıyorduk. beton zeminde 60 kişi maç yapıyordu. önceki seneye oranla bozmuşlardı. bunları yaşayınca yakın arkadaşlarımla oradan ayrıldık. ondan sonraki sene ise kişi başı 100tl idi. prime time ilk senesiydi sonrasında (artık bana mı öyle denk geldi bilimiyorum) çok kötüydü. benim söylediklerimi hiç yaşamamış olanlar olabilir sene ve okul farkı var sonuçta. ama idealleri güzel bence. YTD

edit: ha bide okul zamanı önceden katılanlar geziye giderken 1 at sonra katılan ben dahil 3 4 arkadaş gezilere götürülmedik. adam kayırma bi tık.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
6. sınıf okul döneminde de bir abi gelip her çarşamba sohbet yapıyordu. kendisine ısnamamıştım zaten her sohbet bi kız mevzusu açıyordu yok haram yok sevgili yapmayın falan. erkek imam haipte okuyoruz zaten nereye olacaksa. neyse öyle böyle sene son geldi adamın kardeşi de kişiye özel kupa yapıyormuş hediye olarak bütün sınıfa hediye getirmişti. benim kupamın da alırken elimden düşüp kulbu kırılmıştı. 1 ay boyunca aman dikkat edin aman onunki gibi olmasın muhabbeti yapmıştı derslerde ders yerine böyle mevzular dönüyordu. neyse bu personel sonuçta çok takmamak lazım. o yaz( 6 7 arası) kadıköy aihl de yaz kursu vardı arkadaşlarım da gittiği için hem eğlence olur hem eğitimi için gitmiştim o sene çok eğlenmiştim. bedava yemek vardı normal yemekhane yemeği şirketlerden gelen. iyiydi. 2 güne bir halısahada maç yapıyorduk onun haricinde mini golf basketbol vb şeyler de vardı. eğitim olarak hocaları gençti kaba dinazorlar değil tatlı dilli ama donanımlı hocalardı. o sene arkadaşlarımla çok eğlenmiştim ve sonraki sene de gitmeye karar vermiştik. bu sefer yaz kursu göztepede mehmet beyazıt lisesindeydi. kadıköye oranla daha kötüydü. öğretmen kadrosu değişmiş ve iyi değildi öğretmenleri. beden dersinde beden öğretmenleri bizi tribünlere oturtup ders boyu kendi aralarında maç yapıyordu. normal derslerde de kadro yetersizdi. okulun halısahası vardı, ama para verirseniz açarız denmişti. yemek olarak 4 saat güneş altında beklemiş sandviç ve sıcacık meyve suyu vardı. o sene pek hoş değildi yemekleri. okulun hiçbir imkanından yararlanamıyorduk. beton zeminde 60 kişi maç yapıyordu. önceki seneye oranla bozmuşlardı. bunları yaşayınca yakın arkadaşlarımla oradan ayrıldık. ondan sonraki sene ise kişi başı 100tl idi. prime time ilk senesiydi sonrasında (artık bana mı öyle denk geldi bilimiyorum) çok kötüydü. benim söylediklerimi hiç yaşamamış olanlar olabilir sene ve okul farkı var sonuçta. ama idealleri güzel bence. YTD
Abi sen onları boş ver. Öyle bir şey var mı bilmiyorum.
Sen gel katıl. Sadece zoom toplantılarına katıl.
Bakanlar geliyor düşün.
Kaliteli dini sohbetler dönüyor.
Her zaman kız sohbetleri anlatan kişi sıkıntılı imiş.
Bir anlatırsın tamam da her zaman anlatıyormuş.

edd123

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,987
İsim
Mehmet Emin Kılıç
Abi sen onları boş ver. Öyle bir şey var mı bilmiyorum.
Sen gel katıl. Sadece zoom toplantılarına katıl.
Bakanlar geliyor düşün.
Kaliteli dini sohbetler dönüyor.
Her zaman kız sohbetleri anlatan kişi sıkıntılı imiş.
Bir anlatırsın tamam da her zaman anlatıyormuş.
reis benim çok ihtiyacım yok şuan ben şuan kaihl deyim dün avustralya ve ramazan semineri vardı :kappa:

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren

Alıntıyı görüntüle

1-Gezi Organizyonları

Alıntıyı görüntüle

2-Kamp

Alıntıyı görüntüle

3-Şafak Operasyonu
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Teheccüd buluşmaları :
Alıntıyı görüntüle

5- Hızlı Olan Kazansın!

6-Enderun Okulu
Zoom'da ne var peki?
İşte bunlar :

Daha fazla bilgi için
Caner vallahi baka şaka filan yok tek bilgi öğrendiğim siyaset konun olabilir siyaset denilmez de bunu caner gel kötüye kötü deyip yapıcı siyaset yapalım 128 milyar doları almaları hoş mu değil ama bu ları yaptı diye chp nin pkk yı desteklemesi hoş mu değil böyle yapalım

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Bende katılıyordum bu tügva nın etkinliklerine ama geçen telegram gruplarında şeyh sait in ölüm yıl dönümünü rahmetle anıyoruz diye mesaj atınca ayrıldım
Hangi şeyh sait
1619446037443.png

Bu mu yoksa dostum xdd

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
@Caner Kösedağ reis tügva fln boş iş sen gel şu 128 milyar dolar nerde onu açıkla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,402
Üyeler
169,851
Son üye
ekmtksz
Top Bottom