Neler Yeni

Dram'li SSSD mi tercih edilmeli yoksa Dram'siz SSD mi?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
ikisininde hızlarını ve kapaasitelerini aynı sayarsak Dram veya Dramsız ssdlerin faydasını veya zararını gören var mı? Herkes Dram'li ssd tercih edilmesi yönünde oy kullanıyor fakat madem bu kadar şifalı bir şey bu dram, arada da muazzam fiyat farkları yok Dramsiz ssd piyasası niye durmadan çoğalıyor.

Furkanozr

80+ Silver
ikisininde hızlarını ve kapaasitelerini aynı sayarsak Dram veya Dramsız ssdlerin faydasını veya zararını gören var mı? Herkes Dram'li ssd tercih edilmesi yönünde oy kullanıyor fakat madem bu kadar şifalı bir şey bu dram, arada da muazzam fiyat farkları yok Dramsiz ssd piyasası niye durmadan çoğalıyor.
Evet bide şu durum var dram sız kaliteli ssd mi yoksa dramlı birazdaha kalitesiz ssd mi bende bunu merak ediyorum Kioxia VS Kingston veya Wd gibi

anon-im

80+
dram li

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,640
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
DRAM'in bir zararını olacağını sanmıyorum, duymadım da. Ha ama şöyle düşünebilirsin fazladan bir çip daha var üzerinde ve bu da bir sorun çıkma olasılığını artırıyor düz mantık düşünecek olursak. DRAM'siz SSD yaygınlaşması da normal çünkü çip krizi firmaları zorluyor.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DRAM'in bir zararını olacağını sanmıyorum, duymadım da. Ha ama şöyle düşünebilirsin fazladan bir çip daha var üzerinde ve bu da bir sorun çıkma olasılığını artırıyor düz mantık düşünecek olursak. DRAM'siz SSD yaygınlaşması da normal çünkü çip krizi firmaları zorluyor.
dün sinerjiden addlink s70 dramli ssd sipariş verdim üstelik fiyatı 650tl'ydi ama techpowerup'ta kontrol ettiğimde üretiminin bittiğini gördüm. ama gariptir dramli ssd pahalıyken bu s70 dramsizdende ucuzdu. ve kontrolcüsü falan phison nand yongalarıda normal görünüyor acaip kafamı karıştırdı. mld mesela dramsiz ssd olmasına rağmen fiyatı artıyor. chip krizi derken addlink'in bu dramli ssdsini ucuza alınca dün baya bir kafa kurcaladı foruma paylaşayım dedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet bide şu durum var dram sız kaliteli ssd mi yoksa dramlı birazdaha kalitesiz ssd mi bende bunu merak ediyorum Kioxia VS Kingston veya Wd gibi
bak bu dediğinde güzel konu. araştırdığımda çok fazla corsairin ssdilerinde kullandığı nandları kullanan adını şanını bilmediğimiz ssd markaları buldum. başlı başına konu olabilir. dram'siz vs dram'li - kaliteli dramsiz vs kalitesiz dramsiz - kaliteli dramli vs kalitesiz dramli şeklinde.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,284
Üyeler
169,098
Son üye
starboyx
Top Bottom