Neler Yeni

Dron arızası garanti 21 gün oldu

YusuF.68

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Yusuf İslam
Dron aldım 3 gün sonra düştü bende ertesi gün garantiye götürdüm media markete 21 gün oldu ben Media Markt’i aradım dedim ki yasal tamir süresini açtınız benim cihazımın sıfırı ile değiştirmesini istiyorum diye söyledim bana hemen mail attılar drone kullanıcı hatasıdır diye şimdi ben tüketici hakem Heyeti’ne başvuru yapsam 20 gün yasal süreyi geçtiği için sıfırını alır mıyım

Lian_GR

80+
bu kanunun geçtiği yazıyı oku şartlar karşılanıyorsa alırsın tabii

Lian_GR

80+

Mr.White

80+ Bronze
Dron aldım 3 gün sonra düştü bende ertesi gün garantiye götürdüm media markete 21 gün oldu ben Media Markt’i aradım dedim ki yasal tamir süresini açtınız benim cihazımın sıfırı ile değiştirmesini istiyorum diye söyledim bana hemen mail attılar drone kullanıcı hatasıdır diye şimdi ben tüketici hakem Heyeti’ne başvuru yapsam 20 gün yasal süreyi geçtiği için sıfırını alır mıyım
Sorun neydi onu açabilirsen daha kolay yardımcı olabiliriz fakat yasal süreç dediğin gibi 20 iş günü olarak belirtiliyor 20 gün değil. Eğer iş günü olarak 20yi geçtiyse ve sen aradıktan sonra kullanıcı hatası dendiyse yasal hakkın bulunuyor.

YusuF.68

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Yusuf İslam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun neydi onu açabilirsen daha kolay yardımcı olabiliriz fakat yasal süreç dediğin gibi 20 iş günü olarak belirtiliyor 20 gün değil. Eğer iş günü olarak 20yi geçtiyse ve sen aradıktan sonra kullanıcı hatası dendiyse yasal hakkın bulunuyor.
dron havada asılı kaldı ne yaptıysam gelmedi ertesi gün gps bağlanmama hatası veriyordu kalibrasyon istiyor yapıyorum tekrar estiyordu sonra halanınca düştü

dediğim gibi 21 gün oldu ve ben aradıktan sonra kullanıcı hatasıdır 7500 tl masraf çıkardılar bnende yasal süreyi geçti cihazı sıfırı ile değişim yapın dedim kabul etmediler media marketten aldım ama media market bizlik bir şey yok yetkili servis ile görüşün diyor yani güzenilir diye mediadan aldık ama bviz aracıyız diyor karışmıyor yanlış bir tavır

cornlov

80+ Bronze
Yasal 20 gün. 20 iş günü. Tatiller bayramlar dahil değil. Ayrıca, kargonun teslim edildiği, yetkili servise işleme alındığı tarihten itibaren başlar. Bu süre aşılırsa thh başvurabilirsin. Ama olumlu sonuçlanırsa, karşı firmanın avukatları karara itiraz edebilir. Bu senaryoda onlar haklı çıkarsa tüm masrafları sen karşılıyorsun.

YusuF.68

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Yusuf İslam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yasal 20 gün. 20 iş günü. Tatiller bayramlar dahil değil. Ayrıca, kargonun teslim edildiği, yetkili servise işleme alındığı tarihten itibaren başlar. Bu süre aşılırsa thh başvurabilirsin. Ama olumlu sonuçlanırsa, karşı firmanın avukatları karara itiraz edebilir. Bu senaryoda onlar haklı çıkarsa tüm masrafları sen karşılıyorsun.
azami tamir süresi ne zaman başlar?
Azami tamir süresi, garanti süresi içerisinde, mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar.

mevzuatta yani ticaret bakanlığında yazan yazıdır. böyle yazıyor malın yetkili servisi veya satıcıya yani media markete bildirim tarihinden itibaren geçerlidir media markette aynısını söylüyor bize malı teslim ettiğiniz tarihte başlar denildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca ben kendim media markete götürüp teslim ettim

Son düzenleme:

cornlov

80+ Bronze
azami tamir süresi ne zaman başlar?
Azami tamir süresi, garanti süresi içerisinde, mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar.

mevzuatta yani ticaret bakanlığında yazan yazıdır. böyle yazıyor malın yetkili servisi veya satıcıya yani media markete bildirim tarihinden itibaren geçerlidir media markette aynısını söylüyor bize malı teslim ettiğiniz tarihte başlar denildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca ben kendim media markete götürüp teslim ettim
Media market kendisi onarmıyor. O ürünü kargoluyor. Yetkili servis kargoyu teslim aldığı sürede başlar. Ve dediğim gibi hafta sonları iş günü sayılmaz.

YusuF.68

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Yusuf İslam
Media market kendisi onarmıyor. O ürünü kargoluyor. Yetkili servis kargoyu teslim aldığı sürede başlar. Ve dediğim gibi hafta sonları iş günü sayılmaz.
attığım yazı direk ticaret bakanlığından alınan bir yazı yazıyı okuyun lütfen diyorki Azami tamir süresi, garanti süresi içerisinde, mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde başlar ve pazar günlerini ve resmi tatilleri saymadığımda 21 gün yapıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom