DSG Sorunlu Bir Şanzıman mı ?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
7,595
Çoğunlukla Wolkswagen de kullanılan bu şanzıman sorunlumudur ?
Başımıza iş açar mı ?
Araç Jetta
Başka araç önerilenide açığız

Sorunlu değil fakat kullanılırken epey dikkat edilmesi gereken bir şanzıman.
Hele ki kuru kavrama dedikleri.

Nazlı bir kız misali...
Dikkatli ve nazik kullanırsan,bakımlarını yaparsan iyi bir şanzıman.

2. el alınmaması gereken bir şanzıman. 6 ileri ıslak kavramaları iyiydi fakat 7 ileri kuru kavramalar aynı yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi nazlı kız. Daha tekerin 2. turunda vitesi 2'ye atıyor. Dur-kalk trafikte ısınmaya sebep olabiliyor. Genelde sıkışık trafikte sport moduna alınması veya manuel'e geçilip kendimizin kontrol etmesi öneriliyor o yüzden. Yani sizden önceki sahibi bunlara hiç dikkat etmeden kullanmışsa o şanzıman sizin başınızda patlayabilir. Sıfır alınıp dikkatli kullanılırsa sorun yaşanma ihtimali daha düşük. Araç Jetta olduğuna göre sıfır almanız zaten imkansız. O yüzden risk diyorum ben her türlü. Tork konvertörlü veya CVT otomatik şanzımanlı bir araç baksanız daha risksiz olur.

2. el alınmaması gereken bir şanzıman. 6 ileri ıslak kavramaları iyiydi fakat 7 ileri kuru kavramalar aynı yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi nazlı kız. Daha tekerin 2. turunda vitesi 2'ye atıyor. Dur-kalk trafikte ısınmaya sebep olabiliyor. Genelde sıkışık trafikte sport moduna alınması veya manuel'e geçilip kendimizin kontrol etmesi öneriliyor o yüzden. Yani sizden önceki sahibi bunlara hiç dikkat etmeden kullanmışsa o şanzıman sizin başınızda patlayabilir. Sıfır alınıp dikkatli kullanılırsa sorun yaşanma ihtimali daha düşük. Araç Jetta olduğuna göre sıfır almanız zaten imkansız. O yüzden risk diyorum ben her türlü. Tork konvertörlü veya CVT otomatik şanzımanlı bir araç baksanız daha risksiz olur.

Aynen jettanın 0 ı yok zaten 2. el
DCT var birde kia ve hyundai kullanıyor ona ne dersin

Aynen jettanın 0 ı yok zaten 2. el
DCT var birde kia ve hyundai kullanıyor ona ne dersin
O da çift kavrama bildiğim kadarıyla. Kuru mu ıslak mı onu bilmiyorum. Kuruysa aynı durumlar onun için de geçerli. Koreliler nispeten sorunsuz araçlar üretirler, çok fazla DCT arızası duymadım. Gerçi VW aşırı sattığı için arızalarını da daha çok duyuyoruz, o da bir etken :)

• Beğen
Reaksiyonlar: MTBC
O da çift kavrama bildiğim kadarıyla. Kuru mu ıslak mı onu bilmiyorum. Kuruysa aynı durumlar onun için de geçerli. Koreliler nispeten sorunsuz araçlar üretirler, çok fazla DCT arızası duymadım. Gerçi VW aşırı sattığı için arızalarını da daha çok duyuyoruz, o da bir etken :)
Sedan olarak sorunsuz ne önerirsin reis
Jetta parasına
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaç model baktığın jetta
2014 benzinli

2014 ten sonraki üretimlerde şanzıman arızasını çözdüler ama yine de şansa bakıyor birazda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,053
Üyeler
188,871
Son üye
cprorogrammer
Geri