Neler Yeni

DSL kablosunu söküp taktıktan sonra internet hızı düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Efe
2 gün önce evde tadilat olduğu için dışardan gelen kabloyu söktüm ve tadilat bitince tekrardan modeme giden gri kablo ile bağlamak istedim.
1 2 kere denedikten sonra bağlamayı başardım yalnız bazen internet kopuyor dsl ve internet ışığı sönüyor ve 75 mbps ye 12 mbps olan internet hızım şu an 12mbps ye 1 mbps.
firmayı aradığımda genel bi çalışma olduğunu söyledi ve bu çalışma 1 aydır olduğu için zaman zaman başka kullanıcıları etkileyeceğini söyledi ve sorunun kablomu yoksa çalışmadan dolayımı olduğunu ne firma nede biz bilmiyoruz? sorun ne olabilir anlayan birisi var mı ?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
umut şahin
2 gün önce evde tadilat olduğu için dışardan gelen kabloyu söktüm ve tadilat bitince tekrardan modeme giden gri kablo ile bağlamak istedim.
1 2 kere denedikten sonra bağlamayı başardım yalnız bazen internet kopuyor dsl ve internet ışığı sönüyor ve 75 mbps ye 12 mbps olan internet hızım şu an 12mbps ye 1 mbps.
firmayı aradığımda genel bi çalışma olduğunu söyledi ve bu çalışma 1 aydır olduğu için zaman zaman başka kullanıcıları etkileyeceğini söyledi ve sorunun kablomu yoksa çalışmadan dolayımı olduğunu ne firma nede biz bilmiyoruz? sorun ne olabilir anlayan birisi var mı ?
kablonun ek kısmını kontrol et ondan kaynaklı olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kablonun ek kısmını kontrol et ondan kaynaklı olabilir
babam elektrikçi daha öncede o 1 kere söküp bağlamıştı bir sorun olmamıştı ona attım bağlantıda bir problem yok dedi 10 kere söküp taktım yani bilemiyorum bunu test etmenin bir yolu yok mu ?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
umut şahin
babam elektrikçi daha öncede o 1 kere söküp bağlamıştı bir sorun olmamıştı ona attım bağlantıda bir problem yok dedi 10 kere söküp taktım yani bilemiyorum bunu test etmenin bir yolu yok mu ?
hmm anladım ve sorun şu da olabilir vdsl bağlantınız adsl'e çevrilmiş olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Efe
anladım o zaman altyapı kaynaklanıyordur bekleyeceksiniz benim altyapım 70mbps ancak 50mbps ancak alabiliyorum altyapı sorunu nedeniyle
evin dışından gelen kablonun içindeki renkler ile alakası yoktur değil mi içinde beyaz mavi - kırmızı siyah renkte kablolar var
babam beyaz mavinin doğru olduğunu söylemişti

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Efe
sorun dsl kablosu ile alakalıymış, kabloyu söküp tekrardan daha uzun ve daha sıkı bir şekilde bağladım ve 12 mbpsden 16 ya çıktı, tam olarak işi bilmediğim için yarın bir elektrikçi çağırıcam :D

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
umut şahin
evin dışından gelen kablonun içindeki renkler ile alakası yoktur değil mi içinde beyaz mavi - kırmızı siyah renkte kablolar var
babam beyaz mavinin doğru olduğunu söylemişti
genelde beyaz mavidir doğru ve kabloların bir birine değmemesi gereklidir dışarıda içeride aynı şekilde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,509
Üyeler
160,854
Son üye
atlas27
Top Bottom